Nová
Horúca

Hlučnosť elektrokotla: Problém s čerpadlom, vibrácie alebo bežný stav?

Pozdravujem. Máme namontovaný elektrokotol a na naše prekvapenie je dosť hlučný. Zvuk pracujúceho čerpadla a vybrácie sa ozývajú po celom dome. Je to v poriadku, alebo je niekde chyba? Aké mate skúseností? Elektrokotol Bosch, podlahové kúrenie, ohrev úžitkovej vody elektrokotlom, nie špirálou. Ďakujem
Odpovedať
Ja som mal predtym protherm raja a rovnaka skusenost,cerpadlo som pocul dost nahlas.
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj_k daj fotku pripojenia + kotla....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@juraj_k daj fotku pripojenia + kotla....
@mgx pridám v priebehu dňa. Ako to môže súvisieť so zapojením?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

@mgx pridám v priebehu dňa. Ako to môže súvisieť …
@juraj_k frekvencie kmitania materiálu sa môžu sčítavať (laicky povedané) a výsledok je nepríjemný. Nie som prívrženec "hadičkových " pripojení, ale niekedy výmena časti potrubia alebo vloženie kompenzačného kusa pomôže.
Odpovedať
Mam Ray-u ale ani ked stojim pri nom nepocujem ci bezi a musim sa pozriet na displej aby som si to overil 😁
Odpovedať

Pozdravujem. Máme namontovaný elektrokotol a na n…
@juraj_k otvor všetky okruhy na podlahovom. Ak hluk prestane, tak musíš znížiť výkon obehového čerpadla, resp. máš veľmi nízky prietok na okruhoch. Vo všeobecnosti by si mal mať 1-3l/min.
Odpovedať

@juraj_k Existujú antihlukové medzikusy - elementy do potrubia a sú určené presne na prípady, ako ten Tvoj. Sú lacné, stoja holubie hovienko. Ak chceš home made riešenie, tak preruš trasy stupačky a spiatočky od kotla a vsaď do potrubia cca 20 - 30 cm dlhé gumové hadice.... alebo jednoducho pripoj kotol ku systému cez hadice, nie natvrdo potrubím. Hadicu však nedávaj klasickú "záhradnú", ale choď do špecializovanej predajne hadíc a poraď sa, že akú. Treba Ti nejakú silikónovú, alebo tefĺonovú gumu, aby vydržala teplotu cca 80°C pri tlaku min. 3 bary.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@juraj_k Existujú antihlukové medzikusy - element…
@petersd ako si zistil ze ma poschodovy dom?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@petersd ako si zistil ze ma poschodovy dom?
@cukrik25 a Ty ako zistil, že také niečo tvrdím? (ak náhodou vychádzaš zo slovíčka "stupačka" tak si na omyle, nepoznáš slangový kúrenársky žargón a nevieš, čo sa tým označuje) 😉
Odpovedať

@cukrik25 a Ty ako zistil, že také niečo tvrdím? …
@petersd ano priznam sa, poznam len privod a spiatocku, vyznam slova stupačka sa vseobecne pouziva vo zvislom vedeni na poschodie... @dedo758 ako je to?
Odpovedať

@juraj_k zníž otáčky čerpadla na 1 stupeň a teplú vodu neohrievaj kotlom ,zbytočne nahrievaš min o 30l naviac objem hrnca so špirálamy, teplota vody pre kúrenie sa stále mení podľa strát , no teplota teplej vody je stále rovnaká, ohrievam špirálou v bojleri na 40-45st ,
Odpovedať

@juraj_k Existujú antihlukové medzikusy - element…
@petersd 80st teplá voda? a to je kde?kotlový termostat ktorý robí ochranu pred prehriatím ide nastaviť max na 85st , ak by zlihal 2 st. ochrany je tlakomer a 3 st.otvára pretlakové potrubie a voda do kanála, v kotli ktorý nahrieva radiátory mám od 30-50 st C pre podlahovku oveľa menej a v bojleri nonstop 40-45
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@petersd 80st teplá voda? a to je kde?kotlový ter…
@duzu Ja som písal, že min. aké parametre musí vydržať hadica a nie o reálnych teplotách vody v ÚK !!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@petersd ano priznam sa, poznam len privod a spia…
@cukrik25 Pri radiátore sa to označuje tak ako píšeš.... ale na kotle - kotol má prívod (spiatočku) a vývod (stupačku)... Aspoň v mojom regióne to tak kúrenári volajú.
Odpovedať

@duzu Ja som písal, že min. aké parametre musí vy…
@petersd ja tam nemám nikde žiadnu hadicu,všade len oceľové potrubie, jedna malá hadička je na napúšťanie WC a tam je studená voda, na napúšťanie systému studenou vodou mám 1m hadicu na napúšťanie práčky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@petersd ja tam nemám nikde žiadnu hadicu,všade l…
@duzu Počkaj, lebo som sa stratil ja, alebo Ty... To o čom už vlastne teraz debatuješ ???
Odpovedať
Článok sa načítava...
petersd - Ty sa doma nemáš s kým porozprávať?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?