Odpoveď na príspevok od purplesticks:
Ahojte, hlásím sa ako nový majiteľ tepelného čerp… @purplesticks manual nedodali ? :-)Odpoveď na príspevok od mgx:
pytaj sa, ono je to plus-minus vsade rovnake. @mgx nie je mi úplne jasné aký je vzťah medzi Cycle1 a Room1. Mám len jeden okruh a jeden izbový snímač teploty - to by mala byť tá hodnota 25°C na obrazovke Room1. Požadovanú teplotu som mal nastavenú v Room1 24°C. Celú noc kúrilo a nevyplo kúrenie. Tak som znížil požadovanú teplotu na 22°C - aktuálne stále kúri. Ďalší môj poznatok je, že default obrazovka Cycle1 slúži na manuálne nastavovanie vykurovacej vody. Teraz mám 30°C. To sa chystám v servisnom menu zmeniť na tkz. OTC Gradient (ekvitermika). Takže moja otázka je, ako vypnem kúrenie:D Na obrazovkách sú ešte tie posuvné tlačidlá, hádam to nemám vypínať manuálne. @rkorba v manuály o tomto nieje žiadna zmienkaOdpoveď na príspevok od purplesticks:
@mgx nie je mi úplne jasné aký je vzťah medzi Cyc… @purplesticks v kazdom manualy mas popisane funkcie vratane vysvetleneho prikladu nastavenia... Vsetky tepelka su na jedno kopito, len na tebe je pochopenie tvojho, alebo oslov firmu co ti to montovala, nech nastavia, alebo dovysvetlia...Odpoveď na príspevok od rkorba:
@purplesticks v kazdom manualy mas popisane funkc… @rkorba @supiiik ďakujem za manuály. Tie mám. Podľa nich som montoval TČ. Nemyslel som si, že SW časť bude pre mňa problematickejšia než HW. Nedokážem aj napriek študovaniu manuálov prísť nato, ako automaticky vypnúť kúrenie. Aktuálna teplota je 26°C. Požadovaná 22°C. TČ kúri. Nerozumiem, niečo mi uniká. Preto hľadám človeka, ktorý má, alebo pozná Hisense ovládanie. Ak by som manuálne zapol (zakrúžkované červenou) Izbu, tak TČ začne vykurovať.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@rkorba @supiiik ďakujem za manuály. Tie mám. Pod… @purplesticks mozno je tam nastavena velka hodnota deltaT pre vypnutie kurenia. Mozno by som skusil postupne znizovat tych 22st pokial tepelko nevypne. Pripadne je tam mozno nastavena ekvitermicka krivka a vobec neberie do uvahy teplotu miestnosti. Tazko povedat...Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@rkorba @supiiik ďakujem za manuály. Tie mám. Pod… @purplesticks buď si zapni room1 alebo cycle. Načo máš zapnuté oba programy?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@supiiik ďakujem za tip. Zameral som sa nato a v … @purplesticks ja si myslim, ze by to malo fungovat tak, ze mozes mat viac cyklov (s roznymi parametrami), ked ich potrebujes a kazdy cyklus moze mat vnorene (nenapada ma ine slovo) izby, ktore nasledne ten cyklus ovplyvnuju. Napr. Izbovy termostat, ktory nemas v rezime on/off (to sa tam musi dat nastavit) nebude zapinat a vypinat cerpadlo, ale menit teplotu vykurovacej vody (nejakym prepoctom) aby si nemal zbytocne vela startov... A teda podla mna vypinanie cerpadla by mal riesit samotny cyklus, ktory moze mat nejake casove nastavenia, nejake teplotne - vonkajsia teplota atd. Ale izba by nemala vediet vypnut cerpadlo si myslim...Odpoveď na príspevok od purplesticks:
Podarilo sa mi nájsť drobnosť, kvôli ktorej mi te… @purplesticks Pokročil si?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@purplesticks Pokročil si? @frantisekca áno, pokročil som. V príspevku vyššie popisujem dôvod prečo sa TČ automaticky zapínalo, aj keď nebola požiadavka od termostatu.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@frantisekca áno, pokročil som. V príspevku vyšši… @purplesticks Takže vyriešené? By som ho mal kam odložiť, tak kúpim aj 2 kusy. Okná budú až o 6 týždňov...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@purplesticks Takže vyriešené? By som ho mal kam… @frantisekca zatiaľ všetko ok. Ešte stále optimalizujem, nastavujem a čakám keď sa ochladí. Zatiaľ som kúril iba 1 deň. Takže kupuješ také isté ?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@frantisekca zatiaľ všetko ok. Ešte stále optimal… @purplesticks Aj by som. Ale ešte len strechu robím a som čakateľom na okná. Minimálne pol roka by mi stálo (neviem kde). Takže ešte musím počkať... Dosť silno pochybujem, že budú aj o 6 mesiacov za také ceny. Radšej by som Mideu za také € (čo boli jednu dobu) zobral ale napríklad taký Kaisai si zhruba stále drží nízke ceny. Takže čakať musím a robím si prehľad.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
Je to už cez 20 dní od prvého spustenia TČ. Za to… @purplesticks Ahoj, tiez som kupil toto TC a vidim ze si uz celkom zabehnuty. Mal by som par otazok: - V inom prispevku som videl ze si sa pytal na 3CV, mam pocit ze mame uplne rovnaku situaciu a tiez idem konvertovat z protherm ele. kotla a mam presne ten Fugas 0010027587. Prepouzil si ho ? Funguje ? Popripade si kupil iny ? (orig. sa asi uz neda zohnat) https://www.modrastrecha.sk/forum/kur... - Ako si vyriesil vonkajsi senzor HC-T-01M ? - S termostatom nebol problem ? Mam stary Honeywell CM707 ale to by som tiez chcel vymenit za iny - S HA spojenim neboli komplikacie ? Tiez sa na to chystam Som rad ze sa ti podarilo vyriesit problem s vypinami, urcite to budem riesit rovnako. Ak by si mal odporucania pred montazou a spustenim, budem rad. Este raz vdaka za prispevok, velmi pomoze.Odpoveď na príspevok od andree17:
@purplesticks Ahoj, tiez som kupil toto TC a vidi… @andree17 ahoj :) - nepoužil som Fugas, nebude fungovať. Navyše on je len 3/4". Ja som chcel zachovať plnoprietok, tak som kúpil 1" Honeywell VC4613MP6000/US Originál sa dá zohnať z PL, ale je 2x drahší ako Honeywell. - kúpil som originál. Majú ho na Allegre (PL aj SK) - ako termostat slúži hlavný ovládací panel (aj keď nemá toľko funkcií ako klasický termostat) na ovládanie TČ používam HA (termostat, automatizácie...) - na priamo to nepripojíš, neexistuje žiaden doplnok ani komunikačný protokol. Oni majú vlastný H-net protokol. Kto ti ho bude inštalovať, resp. oživovať ? Odkiaľ si ? Pýtam sa len preto, lebo úvodná inicializácia je veľmi dôležitá. Ak sa niečo zlé nastaví, tak môže byť problém (však @tominooo91 ? 😉 - ale už mu všetko funguje, poriešili sme po telefóne)Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@purplesticks Takže vyriešené? By som ho mal kam… @frantisekca ako nakoniec ? kúpil si ? lebo už nie sú v takých dobrých cenách.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@andree17 ahoj :) - nepoužil som Fugas, nebude f… @purplesticks Vodoinstalaciu ja+znamy vodar a spustenie som chcel robit ja podla manualu ale hovoris teda ze ma tam cakaju pasce ? ;) Som z Nitry Inak pre zaujimavost, co si sa to dal ? Ja pred 3 tyzdnami za 1220 (3 eura postovne :D)Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@frantisekca ako nakoniec ? kúpil si ? lebo už ni… @purplesticks Ešte nie. Veď čakám na okná ... By som aj kúpil, ale pripájať sa bude až niekedy v 5-6 mesiaci a to mám zas o pol roka záruku v .... Mimochodom, aké COP máš teraz, keď je taký čas? Ako často je defrost a ako dlho trvá? Odmrazí vyparnik úplne?Odpoveď na príspevok od andree17:
@purplesticks Vodoinstalaciu ja+znamy vodar a spu… @andree17 pošli mi email do správy, pošlem ti takú inicializačnú tabuľku. Káble, ktoré ti odporúčam do monobloku : - kábel 2x0,75mm (ovládací panel, wifi modul, vstup demand on/off2, vstup power meter 1, HDO, + rezerva) Moja cena bola v 06/2025 - 1050€Odpoveď na príspevok od andree17:
@purplesticks K tomu vonkajsiemu senzoru HC-T-01… @andree17 senzor pre vonkajšiu teplotu nepotrebuješ. Tá sa nachádza už v samotnom monobloku.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@andree17 senzor pre vonkajšiu teplotu nepotrebuj… @purplesticks Aha, ok. Lebo tu to uvadzaju ako accessory, rovnako ako ten snimac na vodu, 3CV a pod. https://www.hisense-klima.hu/wp-conte...Odpoveď na príspevok od andree17:
@purplesticks Aha, ok. Lebo tu to uvadzaju ako ac… @andree17 je to voliteľné príslušenstvo. Môžeš, ale nemusíš ho mať. Niekto používa ten senzor vtedy, ak má zlé umiestnené TČ a nebude merať správnu vonkajšiu teplotu. Tak isto ovládací panel má v sebe senzor vnútornej teploty. Mysli nato, ak mu budeš vyberať miesto v dome.