Fujitsu Waterstage High Power - Priprava TUV

Ahojte. Potrebujem poradit pri nastavani riadiacej jednotky na ohrev TUV. Nerozumiem tomu, ako to funguje a preco sa to sprava ako sa to sprava. Nominalna teplota je nastavena na 52 stupnov. Cerpadlo ohreje vodu na 45 stupnov a potom nabehne do fazy "dohrev el. vykurovacou vlozkou" a to je vsetko. Podmienky: Vonkajsia teplota bola >10 stupnov. Spinaci diferencial pre ohrev TUV mam nastaveny na 5 stupnov. Uvolnenie el. vykurovacej vlozky na ohrev TUV mam na -2 stupne. Ja chcem len aby to fungovalo jednoducho a logicky. Chcem aby TC ohrialo TUV na 52 stupnov a ked sa ochladi na 52-5=47, tak nech to spravi znova. Ma niekto radu, alebo odobnu skusenost? Dakujem. Vnutorna jednotka: WGYK160DG9 Vonkajsia jednotka: WOYK112LCTA
Odpovedať
Profilova fotka
@zvejkal Ahoj aky manual mas? V anglictine? Tie prelozene nestoja za nic.. Aku maximalnu teplotu mas nastavenu vo vykurovacom okruhu?
Odpovedať
Ahoj. Manual mam aj v anglictine aj pre profesionalov. Max teplotu, ktoru moze jednotka ziadat mam tusim na 53 stupnov. Max doba ohrevu tuv je 90 minut, to som nemenil. Jednotka proste zohreje na povedzme 47 stupnov a zmeni stav na “ohrev elektr. vlozkou”. A ja nerozumiem preco. Nemam pocit, ze by to bolo nad sily cerpadla pri teplote 13 stupnov vonku.
Odpovedať
Pri TČ ti bude pri takej nastavenej teplote vždy dohrievať špirálou. Buď nastav menej 48-42 alebo sa zmier. Ono to je tak že voda vo vymeníku už dosiahne nad 50 ale zásobník ešte nie ale čidlo teploty obehu už vypne tč
Odpovedať
Profilova fotka
@zvejkal skus reset na defaultne nastavenie, nastav len krivku ked ides do podlahy, ostatne nemen a vyskusaj.
Odpovedať
Dakujem za tipy, po dovolenke vyskusam!
Odpovedať
Takze - aktualne mi ohrievanie TUV funguje priblizne ako chcem, ohrieva mi vodu na 47 stupnov, co je aj nominalna nastavena hodnota. Deje sa to bez toho aby riadiaca jednotka pustala poziadavku na ohrev el. spiralou (spiraly mam vypnute fyzicky isticom). Dosiahol som to pomocou nastavania cislo: 2882, kde som zvysil hodnotu z 100 na (v mojom pripade) 170. Popis nastavenia je tu: https://www.manualslib.com/manual/137... Mam to cca 2 dni, ak by som pozoroval nejake anomalie, postnem to sem pre vsetkych majitelov Fujitsu Waterstage.
Odpovedať
@zvejkal mozem sa spytat kto Vam to instaloval a kde ste kupoval TC Fujitsu?
Odpovedať
@jozik123 Prepacte za neskorsiu odpoved. Firma Klimania (klimania.sk)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ak ma niekto zaujem o takmer rocne skusenosti s horeuvedenym tepelnym cerpadlom, tak tu su: + funguje + ohrieva TUV (aktualne na 50 stupnov) + kuri (aktualne na 50 stupnov - mam radiatory) + spotreba je asi zodpovedajuca (mal by som sa zmestit do 8,5 MWh za rok, s plynom som spalil 29 MWh) - je hlucne, rad by som na to upozornil vsetkych buducich majitelov. to je moje najvacsie sklamanie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zvejkal:

Ak ma niekto zaujem o takmer rocne skusenosti s h…
@zvejkal vrámci eur za minutú energiu prechodom z plynového kotla na TČ teda asi si príliš neušetril, či?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zvejkal:

Ak ma niekto zaujem o takmer rocne skusenosti s h…
@zvejkal môžem potvrdiť všetko čo je napísané, ja vykurujem podlahou novostavbu 140m2 a spotreba na kúrenie je okolo do 3000kWh stabilné už tretiu sezónu. A môžem potvrdiť aj tu hlučnosť, tiež som z toho sklamaný ale čo už. Spravil som okolo neho protihlukovu stenu kôli susedom aby sa nesťažovali. Väčšinou mi bezoli cez deň takže je to v pohode zatiaľ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zvejkal:

Ahojte. Potrebujem poradit pri nastavani riadiace…
Ahojte.Neviete mi prosim poradiť,mam tak isto t.č fujitsu voda vzduch.Mám ho už 7rokov a začal som mať problém so stratou teploty Túv.Nahrejeme mi vodu na 52c a bez toho aby som niečo robil s vodou,tak mi teplota vody klesne za 30min o cca 9c.Odpojil som aj cirkulačné čerpadlo,čo mi tvrdil servisák,že to bude tým,ale žiadna zmena.Dakujem za odpoved
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od cimko27:

Ahojte.Neviete mi prosim poradiť,mam tak isto t.č…
@cimko27 asi by som skúsil po ohrev vody zavrieť prívod vody do bojlera a tak otestovať či samotný bojler dokáže udržať tu teplotu vody nejaký čas. Ak áno, tak potom možno niekde uniká teplá voda. Odkiaľ vám chodia servisaci?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozik123:

@cimko27 asi by som skúsil po ohrev vody zavrieť …
Dakujem vyskušam.Zo Zvolena firma Klimastav,tam som čerpadlo aj kupoval
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@zvejkal vrámci eur za minutú energiu prechodom z…
@toky1 Ahoj toky1. Vymenu kurenia som nerobil kvoli setreniu penazi. Chcel som eliminovat plyn a ist do elektriny z roznych dovodov. Peniaze su aktualne (nastastie) nie rozhodujuca motivacia.
Odpovedať
V mojom prispevku som zabudol uviest, ze uvedena spotreba (pred TC aj po TC) je za celu domacnost a nie len za kurenie. Ked sme kurenie este nemali na TC, ale na plyn, tak rocna spotreba elektriny bola cca 3.7 MW.
Odpovedať
Takze, ak to niekoho zaujima, mam tu presne rocnu statistiku spotreby elektriny: Za 1 rok som minul celkovo 8510 kW/h energie. Z toho je cca 3500 kW/h spotreba elektriny v domacnosti (to mam zo statistik, ked sme este kurili plynom a predpokladam, ze bola podobna) a teda 5000 Kw/h islo na kurenie a ohrev TUV.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?