Fan Coil

Zdravim. Chcel by som sa opytat, ze ci ma niekto realne skusenosti s Fan Coilom? - Prevadzkove naklady - Udrzba - O kolko stupnov dokaze realne ochladit miestnost Zvazujeme NIBE Fan Coil nastenny s chladiacim vykonom 2,3 kW pri 10/15 °C a stredných otáčkach ventilátora Dakujem
Odpovedať
@sidiousd - Prevadzkove naklady - pozri do tech. listu aky ma odber el. ventilator to je cela spotreba FC... - Udrzba - 2x do roka vycistit filter, vymenik, kondenz... - O kolko stupnov dokaze realne ochladit miestnost - o tolko o kolko si nastavis...
Odpovedať
dakujem za odpovede. Aktualne pri tychto horucavach mame v izbe, ktora je situovana na juznej strane 28 °C. Momentalne netienime nicim, ale planujeme zavesom (externe tienenie planujeme dalsi rok). Je mozne to za takychto okolnosti zrazit aspon na 24 °C? Co sa tyka vykonu TC, uvadza sa, ze pri vonkajsej teplote 35 °C a vystupnej teplote 18 °C, sa vykon pohybuje na urovni 9,19 kW.
Odpovedať
@sidiousd no ked budes do FC posielat 18 stupnovu vody tak to si mozes dat rovno vlhku handru na celo bude ta to menej stat. Vstupna teplota musi byt pod 10 aby to malo zmysel ideal okolo 7.
Odpovedať
@virnik27 znie to zaujimavo, studnu planujeme, takze je to na zvazenie
Odpovedať
@palo18 ano podla vsetkeho TC dokaze dat aj 7, kedze uvadza tieto hodnoty vonkajsia teplota 35/ vystupna teplota 7 a vonkajsia teplota 28/ vystupna teplota 7 ty osobne mas FC? Si spokojny?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som fancoil na TČ už nikdy nedal.. Daikin. To je des a otras, nie je to ako klasická klíma. Keby som to bol vedel, tak si dám vonkajšiu jednotku ktorá je aj ako klasická klíma a bolo by to cenovo to isté, no spĺňalo by to moje predstavy. K veci, účinnosť je dobrá, púšťam do toho 8st vodu, chladí to ako má. Ale, systém spúšťania nie je tak ako pri klasickej klíme (a to je systém Daikin/Daikin). Žiadna spriahnutá komunikácia medzi fancoil a TČ, fancoil jediné čo otvorí, tak prívodný ventil studenej vody od TČ, čiže ak už aj mám všetko nastavené na TČ, tak musím k termostatu od TČ a manuálne zapnúť aby začal chladiť vodu. Nehovoriac o zbytočne komplikovanom systéme ovládacích ventilov, vyrovnávacích nádržiek, potrubia a pod... Možno ak by som mal all in one vnútornú jednotku, tak by to bolo inak, ale to mi predajca nenavrhol.. To je ale na inú debatu. Chýba mi proste jednoduchosť ovládania, ako je u klímy, chcem zimu, zapnem na diaľkovom, nestarám sa, chcem teplo, tak mi to aj vyhreje, takto musím buď chladiť, ak chcem teplo, musím ísť k vnútornej jednotke, všetko prestaviť.. Cenovo to vyšlo v konečnom dôsledku na rovnako, ako by som dal samostatnú klímu. Ešte k prevádzkovým nákladom, podľa TČ je chladenie oveľa lacnejšie ako kúrenie, možno aj tým, že je to menší okruh, tých 40 litrov vody ochladí raz dva. A áno, účinnosť je fakt dobrá. Chladím jednotkou cca 60m2 a drží sa to na 21,5 stupňa.
Odpovedať
@sidiousd 71 ich mam v robote 😉 Doma nie, doma to treba riesit komplexne uz pri navrhu budovy, poriadne to premyslet aby to bolo plne funkcne. V tom pripade je to super ale cena je za mna prilis vysoka. Bohuzial stale najlacnejsie riesenie na letne chladenie je klasika split za 5kil.
Odpovedať
@quintes manulane nastavovanie urcite nepotesi. My zvazujeme Nibe TC a Nibe fan coil. K Fan coilu je dialkovy ovladac na regulaciu, ale asi preverim u predajcu, ze co vsetko je potrebne este donastavovat pri spustani chladenia. Podla popisu TC je vhodny na napojenie Fan coilu, cize mal by mat nejaku predpripravu, snad prave na tu vzajomnu komunikaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sidiousd Aj môj fancoil má diaľkový ovládač, ale jediné, čo pri dosiahnutí nastavenej teploty urobí je to, že zavrie prívodný ventil studenej vody od TČ. Tepelko beží ďalej.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@quintes to som teraz mierne v soku. takyto problem ma ani nenapadlo, to snad je blby vtip. tento tyzden budem preverovat s vyrobcom, ale ak to takto maju vsetci tak to je nepouzitelne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od jamur:

@quintes to som teraz mierne v soku. takyto probl…
@jamur zdravím preverovali ste to s tým predajcom ako funguje teda ten fancoil tiež zvažujem tc nibe a chladiť fancoilom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od donvaler:

@jamur zdravím preverovali ste to s tým predajcom…
@donvaler mam fancoily uz nahodene. V lete som s nimi mal este problemy, ktore sme vyriesili az pred cca mesiacom, cize nemam uplne skusenost s chladenim. Kurenie som este nezapol
Odpovedať

@donvaler mam fancoily uz nahodene. V lete som s …
@jamur aké to boli problémy ?
Odpovedať
No ja som pre chladenie posedenia na vonkajšej terase namiesto FanCoilu použil vyradenú vnútornú jednotku z klasickej klimatizácie do ktorej som so 40W cerpadlom tlačil 12 stupňovú vodu zo studne pričom s výstupnou vodou som polieval trávnik. Fungovalo mi to celkom dobre ale žiaľ len jednu sezónu lebo cez zimu mi tam zamrzla nejaká zvyšková voda a začalo mi to tiecť. Zvažoval som to nahradiť aj origo Fancoil jednotkou ale žiaľ som nevedel zistiť či to má výpustný ventýl umiestnený tak aby bez zvesenia klimatizcie bolo možné vypustiť všetku vodu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od donvaler:

@jamur aké to boli problémy ?
@donvaler problem bol, ze vyrobca zmenil v jednotkach sposob merania teploty a neinformoval o tom importera. Tato zmena mala za nasledok, ze sa nam fancoily nonstop vypinali, takze sme vlastne vobec nedokazali chladit. Bol som z toho na nervy (nastastie sme sa stahovali az koncom leta). Dost dlho trvalo kym importer zistil v com je problem, ale uz je to fixnute. Kurit som este nezacal, troska ma odradza, ze treba vodu viac ohriat ako keby som zapol podlahovku a to sa zase straca efektivita tepelneho cerpadla.
Odpovedať

@donvaler problem bol, ze vyrobca zmenil v jednot…
@jamur hm tej poslednej vete nerozumiem a aká to je značka tc a fancoilu ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?