Externý prívod vzduchu ku krbu

Cawte , chcem vložiť do podlahy 110tku kanalizacnu rúru , pre prívod vzduchu ku krbu ,podlaha bude mať 15 CM eps je to dobrý nápad , nebude to premrzat ???
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@petercadca Použil by som hranatý vzduchovod, ktorý má aj prechodku na okrúhly. Dá sa to nájsť na internete. Tým pádom sa dá lepšie zaizolovať - existuje aj originálna izolácia na toto potrubie.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal dn125 ,17cm izolácia,nad rúrou 4cm. klapka bude hneď v časti vonkajšej izolácii.tak snáď to bude bez problémov.
Odpovedať
Premrzat 😄 rano vstanes a na podlahe bude normalne mraz blba otazka este blbsia odpoved nemusite tu pisat kazdu blbost trochu potozmyslaj a zapoj sedliacky rozum
Odpovedať
Profilova fotka
@petercadca alebo porozmýšľaj nad hranatým vzduchovodom, ušetríš pár cm.. (na ďalších foto nájdeš aj ako to mám skované v polystyréne) https://old.modrastrecha.sk/blog/iamr...
Odpovedať
@t0ny08 bude tam len cca 2 CM eps . Prečo by som sa nemal báť keďže to je diera do domu nad úrovňou terénu
Odpovedať
Ty kokosved tam daj dve hranate o rozmere 5x15 cm dve vedla seba
Odpovedať
Ja plánujem miesto prívodu vzduchu podlahou, prívod vzduchu pomocou komínu. Princíp na videu https://www.youtube.com/watch?v=3KMel... . Nepoužijem nato tento komín, ale obyčajný s vetracou šachtou a zatiahnem ho celý do lepidla. Prívodom v podlahe bude prúdiť vzduch stále a pritom bude ochladzovať aj krbové kachle a fičať do komína. Komínom by sa mal nasávať do krbu práve len pri topení.
Odpovedať
@gondekp len či ten prítok vzduchu kolo komína bude stačiť na dokonalé horenie ...
Odpovedať
@t0ny08 kde by som také potrubie kúpil ?
Odpovedať
@petercadca tu je ešte ine video - pozři druhu polovicu. Snad to nie je fake...
Odpovedať
https://youtu.be/EOoX0_EH5iM
Odpovedať
Ahojte, pri vedení vzduchovodu v podlahe, ako máte riešený prechod potrubia cez stenu, do exterieru? Ďakujem za rady, fotky, skusenosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@inerko Diera v tehle, v nej kruhová plastová rúra, okolo vypenená PUR penou.
Odpovedať
treba hranate potrubie 90x200 original na to https://www.palomino.sk/teplovzdusne-... Akurat neviem ci mám dať aj klapku alebo nie.
Odpovedať
@iamriso v ktorej časti si dal tu klapku? ako ide von s podlahy alebo hned na začiatku z vonku? máš foto?
Odpovedať
Profilova fotka
@blackdog17 Ja klapku davam do vonkajsieho zateplenia, aby nedajboze v pripade poruchy klapky som nemusel sa k nej dostat cez podlahu, ale zvonku.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackdog17 nakoniec som ju tam nedal, reguláciu mám priamo v krbovej vložke
Odpovedať
@iamriso presne toto ma trapi, ani ja ju nebudem dávať. Diky
Odpovedať
Profilova fotka
@blackdog17 nz, prípadne ešte externý prívod ukonči regulovateľnou mriežkou (na fasáde), to máš v podstate to isté, ako klapka s bovdenom (jediná nevýhoda je tá, že pred začatím kúrenia musíš ísť otvoriť mriežku, ale nevidím v tom nejaký extra problém, lebo ja napr. drevo budem skladovať v záhradnom domčeku, tak keď už pôjdem pre drevo, jednoducho to otvorím) ako to urobil @jjaannoo mi príde ako dobré riešenie len v tom prípade, ak má bovden skovaný niekde na druhej strane steny (v interiéri) a môže si otvárať/uzatvárať prieduch z domu a ak má tú klapku vsunutú v nejakom potrubí, ktoré tam je na pevno, lebo ak je na pevno tá klapka (a nedá sa jednoducho z potrubia vybrať) a náhodou sa pokazí, tak čo potom? bude sa vytrhávať z polystyrénu/fasády?
Odpovedať
Profilova fotka
@iamriso Presne tak, bovden bude vyvedeny do vnutra (skryty v spodnej skrinke kuchynskej linky), a klapku osadim tak, aby bola mozna jej vymena/servis.
Odpovedať
A spádovali ste potrubie v podlahe smerom von? aby odtekal prípadný kondenz. Alebo ste dali koleno pri murive a vytiahli hore, v akej výške nad terénom? Ďakujem.
Odpovedať
@inerko dnes som to robil , vyspadovane to je , cez stenu obstriekal Pur pena. Nad tým bude 4 CM XPS . Klapku dám pod krb ,
Odpovedať
@petercadca Ďakujem. Možeš pridať aj foto z vonku? koľko si nad terénom, ako to ukončíš, ako doriešiš prechod cez zvislú hydroizoláciu.
Odpovedať
@gondekp Ja som dával Shiedel Absolut.
Odpovedať
@inerko ešte to nemám ukončené ale ide tam nerezová mriežka originál na to ... Terén bude cca 15-20 CM pod
Odpovedať
Profilova fotka
@petercadca 15-20 cm je dosť málo... Prach, lístie, sneh...Obzvlášť v Čadci. Ak si to ustriehneš, v pohode ;-)
Odpovedať
@reward nebojím sa , presach strechy je 1m aj teraz je kolo domu aj pol metra snehu a ako je na fotke vidno sneh je ďaleko od domu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@igorkoo objavili sa nejake problemy? momentalne riesim podobnu situaciu akurat ze nad rurou budem mat iba 2 cm (kedze podlaha polystyrenu bude 15 cm). a rura ide cez celu obyvacku.
Odpovedať
@matlukac použitie kanál v rozmere 15cm x5cm
Odpovedať
Profilova fotka
@matlukac žiadne , ale zatiaľ nemáme kachle.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?