Prívod externého vzduchu ku krbu

Chcem viest prívod vzduchu ku krbu plochým kanálom v izolácií.Výška polystyrenu bude 16cm a kôli prechladeniu nechcem dat potrubie,ktoré by malo mat priemer min.100mm,Krb bude asi 8-9kw.a napájanie na prívod býva 125mm. Predávajúi plechové kanále 150 x 50 aj s možnosťou uzatvárania klapkou.Postačí takýto rozmer? Našiel so potom aj plastový 200 x 55 ale bez možnosti klapky.Postačí aj ten menší priemer alebo radšej to predimenzovať a klapku nejako dorobiť?
Odpovedať
Predavaju elektronicke klapky s izbov termostat a ta je na 110 ruru www.krbtech.sk/product/vodne-krby-aut... V 16 polystirene mozete viest aj takutu 110 ruru staci ju obalit nobasilom a nebude podchladzovat.
Odpovedať
a naco ma ruru uloženu v EPS zateplovat ked ju zatepli okolo sa nachadzajuci eps??? navyse ak tam vznikne kondez sklena vata bude mokra a bude zle izolovat lepsie je to oblozit EPS medzeri vypenit pur penou a hlavne vyspadovat do vonka pripadne urobit pred vstupom do domu daky zemný register z dakej korugovanej neperferovanej rury aby v zime vpotrubí nesiel vymrznutý vzduch ale sa aspon trosku v zemi ohrial hlavne abz sa nikde nerobili malky stojacej vody v potrubi aby tam voda nehnila
Odpovedať
Samozrejme vyspadovat a KG rura nebude kondenzovat do podlahy hlavne kvoly obaleniu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek to by musela byt izolovana parotesnou izolaciou aby nekondenzovala.
Odpovedať
Tak nech to obali parzabrannou.
Odpovedať
@gkrivanek Aj kôli spádovaniu moc nechcem rúru ,lebo je to nejakých 3,5 m a spád 1 cm/m tak na začiatku budu nad rúrou ledva 3cm eps.Preto sa mi zdá ten kanál lepšie riešenie.
Odpovedať
no na obale mu nebude kondezovat voda ale vo vnutri rury urcite a moze preskaovat cez spoje tie treba urbot vodotesne a spadova abz to nikde samospadom vytieklo
Odpovedať
Profilova fotka
@funtasta pokial nebude mat neparopriepustnu izolaciu na rure, bude to kondenozovat aj na rure z vonkajsej strany. To je uplne rovnaky problem ako pri nasavani rekuperacie. Izolacia musi byt navrhnuta tak, aby teplota na hranici parozabrany bola nad rosnym bodom.
Odpovedať
A dával už niekto kanál ,a ak aký?
Odpovedať
Profilova fotka
ked si to prepocitac na cm2 tak pri 125 rure dostanes hodnotu 122,71 cm2 Pri 100 je 78,53 cm2. Ked pouzijes ten rozmer 150x50 mas 75 cm2 pri tom druhom 20x5.5=110 cm2. Rozhodny sa sam 8-)
Odpovedať
@lubossss Riesil som podobný problém a kúpil som toto: http://www.ventilatory-obchod.sk/pvc-...
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 Sakra, mám ich pod nosom a neviem o nich :-D Ďakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sprite001 Ano ,dakujem za tip ,našiel som tieto rozmery aj v Polsku ,len smola že prívodnú klapku majú len na 150 x 50,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?