Elektrický ohrievač vody Dražice Okce 180 - 4KW

Profilova fotka
Kto vlastníte tento ohrievač, alebo aspoň podobný typ od fy. Dražice so 4kW špirálou? Mne za posledné týždne zhorela už piaty krát výhrevná špirála a musel ju v rámci záruky meniť servisák.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@rudlo a co uviedol servisak ako dovod? pricin moze byt viac, od poddimenzovania elektroinstalacie, cez prepatie alebo podpatie fazy..
Odpovedať
Profilova fotka
Dôvod poruchy (nezohrievanie vody) bol zhorená špirála, ako je vidieť na obrázku. Napätie v sieti je maximálne 250V na jednej fáze, čo je podľa ZSE v norme. Nejde teda o prepätie, ale o zvýšené napätie, ktoré je však v norme. Tipujem na výrobnú vadu tejto série špirál, ale výrobca (Dražice) si to nechce priznať. Dokonca na túto tému prestal so mnou komunikovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@rudlo Nemyslim si ze by to bola vyrobna vada, hlavne u spolocnosti s dlhodobou tradiciou, hlavne ked sa spirala uz 5 krat vypalila. chyba bude niekde inde. ZSE je monopol, ktoremu by som neveril ani nos medzi ocami, takze osobne by som sa zabezpecil sam a osadil do obvodu detektor sledu fazy. Pri spirale je to jedno ako su zapojene, ale tento detektor odpoji zariadenie ked klesne napatie pod urcitu nastavenu hodnotu alebo stupne nad istu hodnotu (napr. 210 - 240 voltov) - na to rozhranie by som sa opytal vyrobcu. Investicia do 30 eur. Este by som skontroloval riadne dotiahnutie skrutiek na svorkach, aj to byva pricina a privodny kabel by mal mat priemer 4mm. Mozno niekto pride na nieco ine, mna zatial napada iba taketo riesenie.
Odpovedať
@rudlo Rovanko aj u ná po 2 mesiacoch kúrenia odišla 1. špirála po 3 zhoreniach. Potom ju vymenili za inú a tá tiež zhorela. Teda dokopy 4 x ]-( Takže rovnaký problém. ZSE zajtra príde overiť napätie na prívode a v HDS podoťahovať svorky. @jan_fejes Servisák nepovie nič, len vymení špirálu a šomre, že je silná na taký malý bojler a že termostat vlastne neohrieva vodu od 5-65 st. ako uvádza výrobca ,ale že maximum termostatu je až 90 st. Tak potom načo tam taký dávajú ?!
Odpovedať
@rudlo Nevim jak na Slovensku, ale v Cechach mas po 3 reklamacich narok na vraceni penez a odstoupeni od smlouvy
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 to je pravda, 4kW na 180 litrov je dost, je mozne ze pri plnom vykone sa voda okolo spiraly rychlo prehreje a ta sa od nedostatocneho chladenia prehreje tiez, ale nato tam je predsa tepelna poistka, preto som to vylucil.. mozno by stacila aj bezna 2 kW spirala. Tie vykyvy napatia mozu byt docasne, preto by som jednorazove meranie ZSE nebral ako relevantne a pouzil obycajny multimeter a zmeral namatkovo aj viac krat denne. Ale naozaj bude asi nejlepsie ak nechcete stracat nervy, pouzit uz vyssie spominany detektor. Na Slovensku bude s vratenim tovaru asi vacsi problem.
Odpovedať
@jan_fejes Práve na ten silný výkon špirály po merne rýchle a nahriatie vody na viac ako 60 st. sme upozorňovali predajcu a realizátora kúrenia. A počuli sme len otrepané " S touto značkou sme nikdy nemali takéto problémy." Tak som si v Sobotu dala nočnú na nete a zistila som, že s tým majú problém aj iní.
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 je to jedna z moznosti, podla rychleho vypoctu ak chcete ohriat vodu z 20 na 50 stupnov, potrebujete dodat asi 6 kWh, pri prikone 4 kW je cas ohrevu asi 1.5 hodiny. Kedze sa v nadri voda netoci, je mozne ze v spodnej casti sa rychlo prehreje (zaujimave ze vam nevyraza bezpecnostny ventil). Skuste maly pokus, nastavte termostat na 60 stupnov (pri nej nici bakterie) a nech radsej zapina castejsie ale bude plynulejsie premiesavanie vody. Neviem kde je osadeny termostat, ale ak je v hornej casti nadrze, tak to hosi podelali a v tom pripade ide naozaj o konstrukcnu chybu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 este je mozne ze to testovali pri osadenej cirkulacii, vy ju predpokladam nemate :)
Odpovedať
Profilova fotka
Cirkulacku samozrejme mam. ZSE namontoval kontinualny merac napatia faz a bezal cely tyzden. Takze tomu verim viac ako mojmu obcasnemu meraniu, najma ked to zhorelo vzdy medzi 1-3h rano. Omezovac/odpajac napatia pri vyssej hodnote mam ako zakupit ja a namontovat to do rozvadzaca? Kto to zaplati? To su dost zvlastne rady. Ja si kupim vyrobok a chcem aby fungoval. @linee Teoreticky by peniaze vratili a co dalej. Mam si ten bojler sam zvesit? Ma 75kg. Mam ho poslat postou vyrobcovi? Alebo do ceskeho eshopu odkial som ho kupil? Kto by zaplatil cestu? Kto zaplati montaz ineho bojleru? Bokler nie je jogurt po zaruke, ktory mozete vratit... @jan_fejes Tepelne cidlo sa zasuva do samostatnej jimky a ide do termostatu. Ten potom vypina privod napatia. Takze nejaka tepelna poistka na spirale nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
@rudlo tak potom ak su dokazy, nic nebrani kontaktovat SOIku, alebo dalej volat servisaka, lebo bez dodatocnej snahy dnes nikto nikomu nic nevymeni, ani ten jogurt.
Odpovedať
@rudlo @ninka23 @jan_fejes Tiez som uvazoval na Drazicami. Nemoze to byt sposobene prehriatim kvoli tomu, ze je to suche teleso v nerezovom puzdre? Ninka, ty mas tiez 4kW?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matorado toto tiez nezvladli nevedel som ze tam je nerezove puzdro. ak je tam nerezove puzdro, nemoze sa do rozvodu osadit ziaden medeny prvok. aj toto moze sposobyt destrukciu puzdra a vniknutie vody do spiraly. Tak snad si to kurenar zistil a toto mozeme vylucit.
Odpovedať
@matorado Tiež 4 kW na 100 l bojler. Do 1 hodiny mám vodu zohriatu. Inak po 2. zhorení mi to prepojili a musela som bojler ovládať manuálne- zapnúť termostat na 1 hod. a po zohriatí vypnúť, potom keď sa voda zo zásobníka minula, tak znovu. Musela som si dať pripomienku do mobilu, aby som nešla neskôr ako po hodine, lebo by bola voda horúcejšia. ( My sme mali podozrenie aj na oneskorenú reakciu termostatu a aj sa potvrdila a ja sme mali dohodnuté, že nám vymenia aj elektroniku, ale úžasný servisák z Dražíc doniesol len špirálu a termostat nechal tak. Ešte ma "odborník" presviedčal, že termostat je v poriadku aj keď spína o 15 stupňov oneskorene. ( t.j., nastavila som 60 st. a vypol až pri 75 st. ). To už aj tam je tolerancia ??? A údajne bola určite vadná len tá 1 špirála a tá 2. už bude OK. Dostal moje výhražné, že keď bude len 4-5 dní, tak nech si ma neželá, že sa určite ešte uvidíme :-D :-D :-D ... A fungovala 3 týždne - trhla rekord! Úžasné obdobie Vianoc ]-( MM stále v robote a Ja s 1 ročnou dcérkou som pobehovala do garáže ako ... ]-( Susedia mali celofiremné voľno, tak tí sa na mne bavili :-D
Odpovedať
@ninka23 No pekne.. Nic nie je dokonale, ani Drazice... Ach.. A tak to vypadalo pekne na papieri.. Ale aspon vam to uz spravili? Idem na Aquaterm nieco kuknut. @jan_fejes nepridas sa?
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado som tam kazdy rok, ale tento rocnik vynecham, som akurat v Parizi a chystam sa svoju drahu poziadat o ruku, takze od svojich zalub na chvilu vypnem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan_fejes Nechapem aka destrukcia puzdra a vniknutie vody do spiraly. Puzdro urcite nie je nerezove (videl som miernu koroziu). Inak minule aj to puzdro vymenil, lebo tam bolo trochu okuji. Vzdy v spodnej casti sa jednoducho spirala prepali. A nemala by. Teplotu vody mam do okolo 60C. Dal som Draziciam navrh, ze nech mi tam teda daju 2kW spiralu (kedze ta ich 4kW je poruchova) a vratia mi rozdiel medzi cenou 4kW a 2kW. Prestali so mnou komunikovat...
Odpovedať
@jan_fejes Na Valentina v Parizi?!?!?! To je sen vsetkych zien! To nemoze dopadnut zle :-D :-D :-D @rudlo A ta 2kW je v pohode?
Odpovedať
@matorado Zatiaľ to opravené nieje,lebo špirála odišla v sobotu na obed a len nám to prepojili. Máme prisľúbenú kompletnú výmenu kus za kus a dostaneme digitálny (a asi s väčším objemom), podľa toho aký majú skladom. Dúfam, že tento týždeň sa to už vyrieši a konečne si budeme môcť užívať bývanie v novom dome.
Odpovedať
@rudlo Nám sa prepália vždy na inom mieste.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Ta 2kW spirala sluzi v pohode. Len jej samozrejme dlhsie trva nahriatie vody. Ale asi 2x sme potrebovali narazovo vacsie mnozstvo teplej vody. Takze s tou 2kW prezijeme.
Odpovedať
@rudlo Dražice môžu dať myslím 2,2 kW, skúste im napísať. Viem, tých 200 W nie je veľa, ale ak sa dá... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Přátelé Slováci, proč tady řešíte Dražice ? Mě visí v koupelně bojler, je na něm napsáno TATRAMAT, rok výroby 1966 a jediný, co za tu dobu bylo provedené, je čištění a výměna termostatu. Byl koupený v ten den, kdy jsem se narodil :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Ved som im napisal a prestali uz so mnou komunikovat. Ich posledny mail bol, ze "ich sa to netyka" a mam sa ozvat predajcovi. Predajca (cesky eskop) odpisal, ze sa ich to netyka, a kedze je to v zaruke, mam sa obratit na autorizovany servis. Takze mi to pride opravit uz 5x servisak a znovu ma upozorni, aby som kontaktoval vyrobcu, nech s tym nieco robia. A ktotu celu zarucnu vymenu zaplati? Tipujem ze Drazice. Ale tych sa to vlastne netyka...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak mi volali z autorizovaneho servisu (ELIZ), ze mi tu spiralu NEMOZU prist BEZPLATNE vymenit v zarucnej dobe, lebo by im to nik nepreplatil. Ale ked si to zaplatim, tak mi tu spiralu v zaruke vymenia... Znovu som kontaktoval predajcu. Vyziadali si servisne listky, tak im ich zajtra nescanujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@rudlo proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Partnerem pro reklamaci je obchod, kde jsi to koupil. Tam je potřeba to reklamovat písemně, včetně těch lístků ze servisu.
Odpovedať
Profilova fotka
Takze obchod mi odpisal, ze jedine riesenie je odmontovat cely bojler a vratit im ho. Peniaze mi vratia a preplatia aj naklady za demontaz. Toto fakt nie je pre mna najvhodnejsie riesenie.
Odpovedať
vie niekto prečo teraz dávajú špirálu pre bojlere na ohrievanie vzduchu do púzdra a nie špirálu ktorá môže ísť do vody? ktorá je vlastne spoľahlivejšia a účinnejšia? mám špirály do vody v el. kotli i v zásobníku už roky stále pôvodné
Odpovedať
Profilova fotka
Asi sa to menej zanasa vodnum kamenom.
Odpovedať
Profilova fotka
Takže ozvali sa mi Drazice, ze mi poslu finančnú kompenzáciu. Tým je to pre mna uzatvorené. Za zaslané peniaze si kúpim 2,2kW špirálu a dúfam, že už nebude problém. Trvalo im to 2 mesiace.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?