Čím kúriť

Zdravim chcel by som sa spýtať budem stavať pasívny dom cca 110m2 a rád by som vedel čím by ste mi odporučili ho vykurovať. Rozmýšľal som aj nad plynovým kotlom keďže plyn ide cez pozemok a mal by som ho pár metrov od domu.
Odpovedať
@petulo23 niet, čo riešiť. Tak či onak, plyn podľa mňa bude ešte dlho najlacnejšou energiou na kúrenie v RD
Odpovedať
@petulo23 pozri viacerých ktorí ho už majú napr. @mio23, @blacksr, a daľší,plyn to isto nie je
Odpovedať
Skutocny pasivny dom nema ziadne vykurovacie telesa. Mala by postacovat rekuperacia, ludske teplo, varenie, pripadne klimatizacia na kurenie. Na ohrev TUV, ale potrebuje aj pasivny dom nejaky kotol. Len neviem, ci je optimalne pouzivat plynovy kotol iba na ohrev teplej vody a na kurenie nie. Existuju celkom usporne tepelne cerpadla iba na ohrev TUV.
Odpovedať
@petulo23 prečo pasívný dom a nie aktívny dom?prebytky z fotovoltiky dodavať do siete.
Odpovedať
V projekte toho pasívneho domu to bude istotne riešené, keďže projekt pasívu musí byť precízne spracovaný.
Odpovedať
Aký zmysel má dokola sa pýtať to isté? Tri?! https://www.modrastrecha.sk/forum/kur... https://www.modrastrecha.sk/forum/kur... Prosím Vás, nepýtajte sa dokola to isté. Šetrite trochu čas iných ľudí a vážte si ich odpovede. Pre Vás @petulo23, je všetko v tomto vlákne: https://www.modrastrecha.sk/forum/obv... Ceny sa pomenili, čo posúva ručičku "váh" smerom k technológiám, ale fyzikálne princípy platia. Začnite návrhom a výpočtom a následne zvažujte zdroje tepla a TUV, s rešpektovaním vyhlášky ohľadom primárnej energie.
Odpovedať
@frantisekca no skor si myslim ze pasivny bude len na papiery... typu, dame krb ako primarny zdroj... splnime pasivitu podla vyhlasky... a potom tam mrdneme nieco na com to skutocne pobezi...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?