Novostavba kurenie

Zdravim chcel by som sa spýtať aké je najvhodnejšie kúrenie pre pasívnu novostavbu rodinného domu cca 110m2
Odpovedať
@petulo23 Máš projekt? Tak v ňom máš energetické hodnote, tam sa dočítaš aké máš použiť kúrenie. Dnes už neexistuje jedno a jediné správne riešenie. Kúrenie sa prispôsobuje lokalite, faktoru tvaru budovy, ochladzovanej ploche budovy, orientácií k svetovým stranám a tomu aké straty má budova cez svoju obálku.
Odpovedať
pre pasívnu novostavbu RD možno teplovzdušný ventilátor
Odpovedať
Profilova fotka
@petulo23 nízkoteplotný systém...ideál stenové,alebo stropné..s nimi možnosť chladenie
Odpovedať
@petulo23 je to maly domcek, ale ine ako tc vzduch/voda by som tam nedaval. Kuris 3-4 mesiace z roku, ale TUV ohrievas celorocne + moznost chladenia... Jednoduchy vypocet 15kWh/m2x120m2(treba zapocitat i plochu obvodoveho muriva)x24h = pri - 12C mas 43kW elektrickej energie len na kurenie bez spotreby domacnosti a TUV!!! Ano je to pri nepravdepodobnych - 12C, ale ten dom nebude tak dobre postaveny ako bude presne vypocitana tepelna strata! Ked budeme pocitat s polovicnou spotrebou, tak 20kWhx150 vykurovacich dni= 3000kWh cize 600E za elektriku, cize ani malo ani vela.
Odpovedať
@rkorba a nezabúdajme na to, že tých 600€ je len vďaka tomu, že štát dotuje ceny elektriky. Inak by to bolo min. 3x toľko 🙂
Odpovedať
https://www.denystav.sk/pd-a-ned-domy...
Odpovedať
@petulo23 ak stávate novostavbu,tak strechu domu nasmerovať na juh pre čo najväčší počet fotovoltických panelov.Z toho vyplýva plne elektrifikovaná domácnosť. Dnes to už nie je žiaden luxus ,ale štandard a nutnosť pre RD.
Odpovedať
@marko337 Iste. Na juh. Lebo práve cez obed je najväčšia spotreba v domácnosti. Inak, aj "agro" (zvislá) fotovoltaika, s bifacialnym panelom dokáže vyprodukovať také isté množstvo energie, ako panely s orientáciou na juh. Ale pri RD sa všeobecne opúšťa od južného smerovania a prikláňa sa k východ/západ umiestneniu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?