Chata - kúrenie

Ahojte potreboval by som poradiť. Máme menšiu nezateplenú murovanú chatu v ktorej sa na vrchnom poschodí nachádza vstupná chodba 1.8m2, kúpeľňa 1.8m2 a obývacia miestnosť 11m2 . V obývacej miestnosti máme krbové kachle Thorma Borgholm Keramik. Tieto kachle nám dokážu príjemne vyhriať celé poschodie. Problém je v tom, že v zime je v chate – 8 °C pokiaľ sa v nej nekúri a v tom by som potreboval poradiť, že akým wifi elektrickým zariadením je dobre si chatu na diaľku vopred vyhriať ? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raidym:

Ahojte potreboval by som poradiť. Máme menšiu nez…
@raidym mas tam wifi, alebo len siet mobilneho operatora?
Odpovedať

Ahojte potreboval by som poradiť. Máme menšiu nez…
@raidym klíma.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@raidym mas tam wifi, alebo len siet mobilneho op…
@rapidek mam tam 4G WiFi modem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@raidym klíma.
@megdesign rozmýšlal som aj nad touto alternatívou, ale chcel som ísť do niečoho lacnejšieho.
Odpovedať

@rapidek mam tam 4G WiFi modem
tak si kup konvektor a nejaku lacnu wifi zasuvku, napr. https://vi.aliexpress.com/item/100500...
Odpovedať

@megdesign rozmýšlal som aj nad touto alternatívo…
@raidym do čoho lacnejšieho? Pri priamotope sa nedoplatíš na účtoch... Je tu o tom X podpísaného... Klíma 3,5kW sa dá zohnať za 800€ aj s montážou...
Odpovedať

@raidym do čoho lacnejšieho? Pri priamotope sa ne…
@megdesign Veď práve preto som sa chcel poradiť. Viem, že klima by bola najlepšia voľba, ale myslel som či by nedokázal takýto priestor vyhriať napríklad el.konvektor poprípade nejaký infrapanel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

tak si kup konvektor a nejaku lacnu wifi zasuvku,…
@rapidek nad tým som premýšlal, že možno by to dokázal občas vyhriať aj el.konvektor
Odpovedať
Profilova fotka
@raidym el konventor je blbost. dobrou klimou mozes aj temperovat, aj ju zapnut na dialku 1-2 dni vopred.
Odpovedať

@megdesign Veď práve preto som sa chcel poradiť.…
@raidym infrapanel určite nie. A konvektor vyhreje, čo by nevyhrial. Otázka je, či máš dostatok € na účty za ele.... Aktuálne v nezateplenej dielni, na polovicu zapustenej v zemi, kurim klímou na nejakých 20°C. Za dnes spotreba 7kWh...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@raidym el konventor je blbost. dobrou klimou moz…
@mgx pozriem teda nejaku dobru klimu.ďakujem
Odpovedať

@raidym infrapanel určite nie. A konvektor vyhrej…
@megdesign máš pravdu , najlepšie riešenie bude ísť do klimy.ďakujem za radu
Odpovedať
Pozri aj bazoš, majú tam nové klímy za dobré peniaze. A chladiara, čo ti to nahodí, snáď zoženieš. Budeš ju môcť využívať aj ako plnohodnotné kúrenie. A v lete samozrejme aj chladenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Pozri aj bazoš, majú tam nové klímy za dobré peni…
@ralf364 Ok popozeram aj na bazoši. ďakujem za radu
Odpovedať
Chlapi mám ešte jednu otázku na vás. Pozerať klimu 3.5 kW alebo postačí aj 2.5 kW?
Odpovedať

Chlapi mám ešte jednu otázku na vás. Pozerať klim…
@raidym za mňa 3,5kW...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@raidym za mňa 3,5kW...
@megdesign Ďakujem
Odpovedať
@raidym Zalezi aka je predstava. Pokial sa chata vyuziva sem-tam a predstava je si ju predohriat na prijatelnejsiu teplotu pred prichodom a potom pre romantiku dokurit kachlami na trenkovu pohodu tak jednoznacne konvektor s termostatom + smart zasuvka Klima mi nedava fin zmysel na tak malu chatu kde ocividne je radost si zakurit peknymi kachlami. A cez noc ak by chata vychladla a nechcelo sa mi prilozit tak radsej nech mi konvektor spapa 1e navyse ako ked by mi mala klima fukat nad hlavou 800e klima pri cene ele 17c za kw = 4700kw. Pochybujem, ze sa vam vrati investicia pokial sa chata nevyuziva velmi casto
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od turbot:

@raidym Zalezi aka je predstava. Pokial sa chata …
@turbot Akurat príde o bonus klimy - chladenie v lete. Ale možno netreba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?