Odpoveď na príspevok od samueeel:
Ahojte chodi tu este niekto do skoly ?😁 ja sa chc… @samueeel najlepšie je nárazové vetranie pred hodinou, ak sa nechajú vetračky pri veľkej zime sa ochladia steny a pri vysokej teplote sa zas prehreje vzduchOdpoveď na príspevok od samueeel:
Ahojte chodi tu este niekto do skoly ?😁 ja sa chc… @samueeel keď som chodil na zakladku mali sme prirodzené vetranie. Na priemyslovke uz to bolo s oknami lepšie ale keď v prvaku bola väčšia koncentrácia co2, malo to za nasledok pokles vnimania, to zhoršilo znamkh co nasledne sposobilo menej vylucovatelov co2. Ale k veci, vetrali sme podľa potreby, nejak sme to vtedy neriešili. Riešili sa iné podstatnejšie veci :DOdpoveď na príspevok od duzu:
@samueeel najlepšie je nárazové vetranie pred hod… Nenechavať vetračky otvorené. Vetračky viackrát za hodinu otvoriť. V kombinácii s odtahovym ventilátorom vetračka ďalej od detí alebo mikrovetranie.Odpoveď na príspevok od blacksr:
Nenechavať vetračky otvorené. Vetračky viackrát z… @blacksr neviem ako dnes už som dávnejšie v žiadnej škole nebol , no ked som chodil ja či deti učebne boli pomerne vysoké, vošlo sa tam kopa čerstvého vzduchu, vtedy bez smogu, bez vetračiek i bez ventilátorov, to dnes vidím tak v reštaur a nasáva kopu znečisteného , takže tam idem len v lete vonku niekde do záhradOdpoveď na príspevok od duzu:
@samueeel najlepšie je nárazové vetranie pred hod… @duzu okno je sice obrovske a v zime je tam vytrane raz dva. Ale v lete sme isli jednu poslednú hodinu vonku pretože sa tam nedalo vydrzat vydychany nevyvetratelny vzduch (27°C) nechali sme okno otvorene 45 minút a v triede bol stale tazky nevyvetrany vzduch.Odpoveď na príspevok od duzu:
@blacksr neviem ako dnes už som dávnejšie v žiadn… @duzu ano stropy tan maju cca 5,5-6 metrovOdpoveď na príspevok od raphael42:
Vetračky sú nezmysel. Presne ako píše @duzu, nára… @raphael42 ziaci si tie vetracky otvárajú sami, keďže podla školského poriadku maju zakázané otvárať velke okna ale starší ziaci si ich ovoria. Ale ktorému učiteľovi sa chce kazdu hodinu otvoriť okno a vyvetratOdpoveď na príspevok od samueeel:
@raphael42 ziaci si tie vetracky otvárajú sami, k… @samueeel neriešim, kde sa tie okná otvárajú, ale techniku vetrania všeobecne. Vetračkou sa nedá kvalitne vyvetrať. V zime akurát ochladí steny a v lete dnu pustíme horúci vzduch. Dosiahneme presný opak toho, čo chceme a ani nevymeníme vzduch. Lepšie je vetrať krátko a nárazovo ako nechať celý deň otvorené trochu.Odpoveď na príspevok od raphael42:
@samueeel neriešim, kde sa tie okná otvárajú, ale… @raphael42 este som zabudol dodať ze po tych rokoch v školstve to uz mam trochu obehane. Tie vetracky su nezmysel ale FUNGUJU a to hlavne v zime ked su od rana otvorene ten vzduch sa naozaj vymieňa a v triede necítiť prievan. No samozrejme to musi ist na ukor radiatora a ten musi prekurovat. Takze to funguje ako veľmi vysoko nakladova rekuperacia. Vetracka to nedokáže vyvetrat ale udržiavať na ako takej úrovni...