Buderus Logamax GB192iT vs Vaillant ecoTEC exclusive VU 246/5-7

Profilova fotka
Napíšu skúsený kúrenári nejaké postrehy aby si človek mohol ľahšie vybrať?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
obidve su TOP znacky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bmmedia doporucil by si pripadne nieco do porovnania ? momentlane vyhrava ten Vaillant nizsim spodnym vykonom, nakolko bude dom v pasivnom standarde a nechcem ho prekurovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Za mňa Vaillant
Odpovedať
Vailant je najlepsi kotol...
Odpovedať
@jurajsrnka vaillant je lepší
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu @daralbajda @poliacik321 Chlapci no a nejaky konstruktivny argument? lebo toto su zatial take, ze najlepsie auto je cerveny kabriolet :)
Odpovedať
V kotloch sa nevyznám, ale všeobecne platí pravidlo, že na Buderus poznajú všetci moji známi viac negatívnych vecí ako na Vaillant a naopak čo poznám ľudí, chvália si viac Vaillant ako Buderus. Ja to vidím tak, že niekto (Buderus) si voľakedy vybudoval meno a teraz z toho skúša ťažiť. Vaillant vidím ako firmu ktorá si meno stále buduje a nepoľavuje. Ale to nemusí byť argument, tvoj kotol sa môže pokaziť či Vaillant či Buderus a potom nechcem byť ten zlý ja. Pre seba by som volil Vaillant.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@jurajsrnka pozri...ja Ti radím ako servisák. Obchodné argumenty...aquatherm NR coneco BA :-). Prepáč,ale rozvádzať výhody a nevýhody oboch značiek je nadlho.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 jasne :) rozumiem, po prestudovani mi pride Vaillant ecoTEC exclusive VU 246/5-7 ako optimalna volba pre moj dom. Spolu s nejakym 120-150l zasobnikom by mal pokryt vsetky potreby.
Odpovedať
@jurajsrnka Vaillant má najdlhšiu tradíciu ,a poz15 rokoch má stretnú ľudia a pochvaľujú si ja sobne by som doporučil protherm...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jurajsrnka wolf cgb- 2 :-D žiadne objektívne porovnanie tu asi nedosiahneš, len subjektívne názory.
Odpovedať
Valiant ma spodny vykon 1,9kW pri 50/30C (1 985,-) ; buderus 3,3kW pri 40/30C (cca 3300,-) ; Baxi Luna Platinum+ 24 2,7 pri 50/30 (1 418,-)
Odpovedať
vaillant bol vždy zameraný na malé kotliky pre obyvatelstvo , buderus , viessmann robí aj obludy , vaillant ma najdlhšiu tradíciu v malých kotloch , je najsofistikovanejší , je ale náchylnejší na kvalitu vody/filtre,uprava / , komín /tlakové straty/ a vaillant má najlepší ohrev teplej vody pri min rozmeroch, najmenej spapá plynu..buderus je taký .....no jednoduchší .....vaillant robia v Nemecku a Slovensku , buderus hocikde..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@jurajsrnka 120 litrov je vela. ja budem davat iba 75 litrov. zbytocne budem ohrievat kvantum vody ktoru nevyuzijem. On dokaze 75 litrov ohriat z 10 stupnov na 60 stupnov za 10 minut. tak mi bolo povedane.
Odpovedať
@sv3853 Aby bola tato informacia o ohriati 75 litrov vody uzitocna, treba napisat o aky zasobnik ide.
Odpovedať
@edulo 75 litrovy. A vodu ohrieva kotol, nie zasobnik 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 a ohrieva vodu v 75l zásobníku ktorý má veľmi výkonný výmenník 25kw. Takže sa to nedá porovnávať s konkurenciou čo robí iba zásobníky, lebo tie majú výmenník o výkone od 8-12kw. Preto ten rýchly ohrev.
Odpovedať
@nadro podstatne je ze staci 75l
Odpovedať
@sv3853 To mi je jasne. Ale pri Vaillante su dva 75 litrove zasobniky a za 10 minut do dokaze podla mna len jeden...
Odpovedať
Pozera niekedy niekto pri zasobnikoch kolko prekuri iba za dohrev stratoveho tepla, ktore prejde izolaciou?. Kludne mozes viacej spalit za dohrev tepla, ktore unika izolaciu pri 75l zasobniku viacej ako pri kvalitnejsej izolacii 150l zasobnika. VIH QL 75 B ma trvale straty 40W, realny objem zasobnika je 71l, VIH R 150/6 M ma trvale straty 32W, realny objem zasobnika 144l, Stacionare kotle s integrovanym zasobnikom 20-40l, mozu mat stratu 60-100W za hodinu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?