Buderus Logamax plus GB 072-14 vs Logamax plus GB192i 15kW

Ktory kotol bude rozumnejsou volbou do bungalovu 115m s podlahovym kurenim? Logamax 072-14 so 120l zasobnikom Logalux S120 stoji cca 1450€, je to rada EKONOMIK, druha najnizsia od Bruderusu, Logamax plus GB192i 15kW stoji s tymto zasobnikom 2450€ no je s najvyssej rady Excelent. Teraz je otazne ci mi vyssia rada prinesie nejaku pridanu hodnotu (vyssiu efektivitu a mozno trosku dlhsiu zivotnost), alebo ci je rozumnejsie kupit nizsiu radu a v pripade poruchy kupit za usetrenych 1000€ po niekolkych rokoch novy koto z nizsej rady. Este ma zaujal Immergas VICTRIX Zeus 26 ErP za cca 1650€ no neviem ako by postacoval 45L zasobnik pre 4clennu rodinu. Ocenim kazdu skusenost / prakticky nazor.
Odpovedať
A este by ma zaujimalo aky mate nazor na nakup vykurovacej techniky z eshopu na SK / v EU? Nie je problem s instalaciou, prvym spustenim, pripadne so servisom? Pretoze toto su najcastejsie dovody pre ktore neodporucaju kamenne predajne nakup v eshope..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
prosim ta ako si sa rozhodol? mame presne tuto istu dilemu. mame bungalov cca 160m2, ale z toho 60m2 je pivnicny priestor, takze to nebudeme moc vykurovat, teda nie stale.... sme 4 clenna rodina.... netusim aky zasobnik velky potrebujeme.. budeme dom pouzivat vacsinou len cez vikendy. kurenie radiatormi, zateplenie zvonka 15 cm
Odpovedať
Nakoniec som kupil Buderus 072-14kW so zasobnikom 120L a ovladanim RC 300. ..myslim, ze ani mensi zasobnik by nebol problem, ale ked je nan miesto tak neriesim. Kotol v nom zohreje vodu na 55C za par minut. Kurenar ma strasil, ze to bude dlho trvat s tymto kotlom, ze by som mal mat vykonnejsi kvoli vode, ale je to uplna pohoda. Moderny nizkoenergeticky bungalov nema velke naroky na vykon kotla, takze buderus 072-14 je uplne postacujuci.
Odpovedať
..kotol mam v technickej, takze nepotrebujem si priplacat za dizajnersky skvost. Navyse aj pan ktory zastupuje Buderus v nr. kraji mi odporucil tento ako najrozumnejsiu volbu pre mna...
Odpovedať
Profilova fotka
192i ma nepriestrelne dizajnove sklo :-) , pouziva sa ked nemate TM. Montaz do kuchyne alebo kupelne - pekny dizajn, ma miesto vnutri aj na expanzku...model GB072 montujeme kazdy tyzden do novostavieb ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?