Odpoveď na príspevok od minoo:
@ramzess no ked si si vybral druhy najdrahsi koto… @minoo pekné ráno prajem pozeral som rozdiel medzi slx lambda touch a slx profi tam rozdiel len ten že lambda sondy a automatické čistenie a elektronika.ostatne parametre čo sa týka konštrukcia ostáva že .rozdiel v cene je 1400 euro.Odpoveď na príspevok od ramzess:
Pekné ráno prajem ,konečne mám zapojené kotol att… @ramzess ak mas oventrop medzi kotlom a AN, tak pri "fuel" sa v nom ma vypnut cerpadlo. Tzn. bud kotol nie je v Ur4 alebo mas zle zapojene cerpadlo (oranzova ikona ma tocit oventrop), tiez treba mat cidlo teploty v AN...Odpoveď na príspevok od jardo111:
Začíňam s novým kotlom DPX25Profi. Prečítal som m… @jardo111 primar ma byt na 100 aj podla navodu. Ine hodnoty su pri inych vykonoch... Edit: ale pozrel som to este raz a mas pravdu, v texte v prvej casti navodu sa pise 50/40. A na konci navodu je to co je na fotke... Kazdopadne mne funguje 100...Odpoveď na príspevok od minoo:
@jardo111 primar ma byt na 100 aj podla navodu. I… @minoo Ale ja mám takéto motýliky nastavovania a v texte Optimálne nastavenie regulačných klapiek: klapka primárneho/sekundárneho vzduchu v [%]: DPX15 – 50/40 DPX20 – 50/40 DPX25 – 50/40 DPX30 – 50/40 DPX35 – 80/40 DPX40 – 100/40 DPX45 – 100/40 DPX80 – 20/55 DPX100 – 18/75Odpoveď na príspevok od jardo111:
@minoo Ale ja mám takéto motýliky nastavovania a … Tak som sa pokúšal nájsť najvhodnejšie nastavenie. Zatiaľ som laboroval s primárom. Po konzultácii s jedným mimoriadne ochotným montážnym technikom som začíňal s nastavením primáru 80 %. Nakoniec sa mi vidí, že pre mňa a môj systém je najvhodnejšie nastavenie 85 %. Pri tomto nastavení sa mi darí najrýchlejšie rozkúrenie a po naložení na horúcu pahrebu sa spaliny držia na 170 + st. Drevo pekne prehorí, zostáva drobný popol s malými nedohorenými uhlíkmi. Teraz sa pokúsim hľadať najlepšie nastavenie sekundáru. Zdá sa mi, že kotol zbytočne dymí počas rozkurovania. Preto si myslím, že sekundárny vzduch privádzaný do plameňov by to mohol vylepšiť. Alebo máte niekto s nastavovaním vzduchov lepšie skúsenosti. Viem, že najlepšie by bolo použiť analyzátor spalín, ale k tomu nemám prístup. Poteším sa každej plodnej rade a osobnej skúsenosti.