Attack DPX profi

Potrebujem poradiť mám kotol dpx25 profi už 3rok tuto zimu mám asi problém s vysokou teplotou spalín už pri prvom rozkurovani mi to za cca 30 min.stupne na maximum a vypne mi to ventilátor a stále to isté dookola čo má za následok že aj pri celodennom kúrení a mi kotol nahreje iba na 45stupnov
Odpovedať
@jackfrost v prvom rade pozri funkčnosť klapky, ktorou prepínaš spaliny do výmenníka. Môže byť,že je odtrhnutá, alebo nedolieha.
Odpovedať
@viktor811 klapka je funkčná vyčistená
Odpovedať
@jackfrost tak už by to malo bežať. Ešte ju nezabudni zatvoriť.
Odpovedať
Nie myslel som to tak že Klapku som už kontroloval aj čistil skôr no stále to nefunguje
Odpovedať
@jackfrost Treba upresniť pri akej teplote spalín dochádza k vypnutie ventilátora a čo kotol nahreje na 45 C, vodu v kotli, alebo v nádrži?
Odpovedať
Cca 20min. Po zapálení ohňa mám už spaliny na maximum 300stupnov vtedy mi to vypne odťahovy ventilátor keď teplota spalín pokles a na 250 znova ventilátor zopnne . horí ďalších asi 30 minút a znova vysoka teplota spalín kôli tomu mi teplotu vody nahreje len okolo 45 stupňov .nádrž nemám
Odpovedať
Vysvetlenie by mohlo byť vtom, že spaliny neprechádzajú cez výmenník, ale idú skratom do komína, alebo výmenník je zadechtovaný. Pozri teda ešte raz polohu rozkurovacej klapky a vyčisti výmenník. Nie je totiž možné, aby pri takých vysokých teplotách spalín 250 - 300 C nedošlo k zohriatiu vody v kotli behom jednej hodiny na cca 70 C.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?