Aku lokalnu rekuperaciu?

Profilova fotka
Poprosila by som ale naozaj k tejto kontretnej teme, kedze uz o rekuperacii je tu toho dost avsak nenasla som konkretne znacky lokalnych rekuperacii, s ktorymi ste spokojni. Vdaka...
Odpovedať
1
2
@nicicka http://www.istavebnictvo.sk/clanky/re...
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka ja mám konkrétne tieto: https://www.iventilatory.sk/rekuperac... A sme maximálne spokojní. Treba pogoogliť. Tu je napr. lepšia cena: http://d-vent.sk/2212-Rekuper%C3%A1to...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Vdaka, to vase uz mam v zalozke :)
Odpovedať
@nicicka Preco chcete ist do lokalnej rekuperacie, ked staviate novostavbu? Takto zbytocne narobite kopu dier po fasade, bude to drahsie a efekt horsi ako pri centralnej RJ.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd nemame to kam dat
Odpovedať
@leonardom Ako tam je rieseny odvod kondenzu ? Myslis, ze by sa to dalo vyviest nie cez stenu von, ale cez strop na povalu ? Dik
Odpovedať
@jarosujo Podla mna iba samospadom smerom von. Keby to malo ist cez strop, muselo by tam byt cerpadlo a zasobnik. To nema ani vacsina centralnych. @nicicka Pouzit podstropnu? Znizit strop napr. v zadveri, WC,....? Tomu sa mi nechce verit, ze by ste nenasli ziadny priestor.
Odpovedať
@leonardom Aha, ono to funguje na principe, ze chvilu ide vzduch von a potom zas dnu. Takze vlhkost, co sa vyzraza vo vymenniku, sa vracia spat, nieco ako moja rotacna RJ. To viac menej asi aj vylucuje vertikalnu instalaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo Smerom dohora určite nie. Táto mašinka je navrhnutá na zvislú stenu, kde je taká vystúpená mriežka, pomocou ktorej odkvapká kondenzát nie po fasáde, ale voľne, aby sa nerobili fľaky..
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo Vertikálna inštalácia NIE. 1 min. vyťahuje vzduch von a 1 min. vháňa. Tá moja rekuperácia má aj niekoľko režimov - teda aj na odvlhčenie. Nemyslím, že sa vlhkosť len tak vracia späť.
Odpovedať
@leonardom uz si zmeral tu teplotu ako fuka dovnutra? Cakame na vysledky testu ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sysell kua, ale si ma dostau! zmerau. Čo teraz? mám ísť s pravdou von? 19. Nejaká strata tam teda je. Ale nie je to ani -10, -5, ani +5°C...... Je to + 19.
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka no my by sme mali mat nieco odtialto: http://www.inventer.cz/ ale co, ako to bude fungovat, ci to bude fungovat a pod.zistime az niekedy na jesen... Ked budeme chvilku byvat v dome :-D
Odpovedať
@leonardom Pri akom prietoku vzduchu a pri akej teplote vonkajsieho vzduchu?
Odpovedať
@leonardom 19 je super len kolko bolo von..?
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd s rozvodmi by nemal byt problem ale to zariadenie, nemame kam umiestnit...aaa uz sa mi nechce bojovat s manzelom, ktory ani pocut o reku...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 a co vas to vyslo?
Odpovedať
@nicicka Tvoj manžel ma môj obdiv! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jrm66 Precoo? Aj ty si odporca? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell to exaktne neviem, lebo na toto som sa nesústredil. Ale určite niečo pod nulou. A dnu cca 22,5-23°. Takže tak báj očko okolo 80-85%-ná účinnosť. Ale to musí prepočítať ten, čo mal z matematiky lepšiu známku, ako ja. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sorry, @sysell , sekol som sa. Zopakoval som si pokus. A všimol som si aj omyl. Použil som liehový stĺpcový teplomer, ktorý je inak zavesený v špajze. A ten má čiaročky po 2°C. Takže to 1 políčko pod 20-kou je vlastne 18°C. Dnu išiel 18°vzduch. @danculd A vonku je akurát -5. A prietok 25 m3/hod. (polovičný výkon, ktorý stále máme zapnutý). A dnu je 23.
Odpovedať
@leonardom To sa da, je to celkom dobre ale ako osobne mam z toho taky divny pocit ze mi nieco do domu furt fuka vzduch o par °chladnesji, no uvidim ako to bude ked to spravim. Dik.
Odpovedať
@leonardom Ona ta teplota privadzaneho vzduchu cez tuto RJ je asi zavisla od toho, v ktorej "faze" toho cyklu to merate... Na zaciatku cyklu prepokladam ucinnost vyrobcom udavanu, tj 90%, no ako sa vybija ten keramicky zasobnik, tak asi ucinnost rapidne klesa... Pokial ale "skonci" pri 60% stale to moze byt zaujimave... J.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro_v bude to asi tak - lebo ja som ten teplomer držal celú minútu pri výduchu - aby mal teplomer čas reagovať. Ja som spokojný. Počas vykurovacej sezóny nevieme, čo je vetrať. Okná sa nerosia.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom supeeer, konecne mam nazor od niekoho co to realne ma ;-) Kazdy nas od toho odhovara, uz sme mali stres :-D @nicicka este len vyjde - cca 6.4 tis Eur. Je to cele nakomplet aj s montazou. Mame 6 ks plus 2ks kupelka a 2 ks WCko. Tam pojde nieco ine, ale dodava to (vraj) tato firma..
Odpovedať
@lenka_21 6400 € ??? No za to sa daju spravit 3 klasicke rekuperacie...
Odpovedať
Profilova fotka
A koľko je cena klasickej rekuperácie? Lebo ja som počula 8000€ a viac...
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo prave vcera som mala o tom pokec so SF co nam stavia dom, takze maju si skontrolovat ci nam dali dobru cenu :-D Aj mne sa zda, ze sa pomylili... @leonardom chcem sa opytat, mas v dome len jednu takuto jednotku, alebo viac? Nam vysvetlovali, ze v technickej miestnosti budeme mat nejaku ovladaciu skrinku, plus ovladac v kazdej miestnosti...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 Pŕŕŕŕŕŕŕ... Ja to vonkoncom nepropagujem, ako plnohodnotné riešenie, ale ako NÁHRADU. Dobrú náhradu pre tých, ktorí zateplia dom a potrebujú vetrať bez straty tepla. My bývame už len 2 dospeláci v 3-ojizbovom bungalove, obaja pracujeme, ráno odchádzame, domov sa vraciame večer.... Považoval som za zbytočnosť urobiť nejaký (zbytočne) komfortný systém, keď si dokážeme vystačiť s 1 ks lokálnej rekuperácie v obývačko-kuchyni a s 2. ks lokálnej rekuperácie v spálni dokopy za 500 €. Oba strojčeky (keď ich spúšťam) zapínam 1 minútu po sebe, aby som ich mal zosynchronizované: 1. fáza: juh nasáva - sever vyfukuje, 2. fáza juh vyfukuje - sever nasáva..... a takto dookola celú vykurovaciu sezónu. Ale 6 + 2 + 2 ks za 6,5 tisíca....? Dom máte poschodový...? A čo sú to za zázračné strojčeky...? Ja som kupoval tieto: https://www.iventilatory.sk/rekuperac... Kúpiť sa dajú ale už od nejakých 250 € / ks.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?