Ako položiť vykurovaciu rohož na dlažbu?

Ahojte, máme takú vstupnú chodbičku, asi 2m štvorcové a nemáme tam radiator. Zima nevadí, ale steny plesnivejú. Je tam dlažba, na ktorú sme zatiaľ položili len koberec. Premýšľam nad tým, že by som tam dal elektrickú vykurovaciu rohož a na to vinylovú podlahu. Na tú dlažbu to položiť je asi hlúposť, lebo dlažbu ohrievať nechcem - je nejaká podložka (nie vysoká), ktorú by som mohol položiť na tú dlažbu, potom rohož a potom vinyl? Vinyl myslím na HDF, 1cm hrubý.
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar nebol by jednoduchší infražiarič na strop?
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar alebo olejovy radiator do zasuvky. K zasuvke si mozes kupit nieco taketo shelly S zasuvka a ovladat to na dialku alebo programom.
Odpovedať
@petiar rohoz sa dáva pod dlazbu do lepidla. Ak tam mas zásuvku daj tam radiator s inteligentnou zastrckou s termostatom. Avšak spalis elektriky brutalne ak tam chceš udržiavať stále nejakú teplotu. Mam niečo podobné akurat za dverami mam asi 11 m2 a schodisko hore kde je podlahovka. Dole to zapinam rohoz iba keď sú už veľké mrazy. Vôbec mi nevadí ze tam je 15 stupňov. Aj tam sa tam iba obujem alebo vyzujem
Odpovedať
@martinak15 Ja tam nechcem udržiavať 23 stupňov. 🙂 Tých 15 by bolo fasa.
Odpovedať
@petiar ked su to len 2m2...preco radsej tu dlazbu nevysekate...a nepolozite tie rohoze normalne do lepidla a na vrch vynil?
Odpovedať
@mellie111 Áno, to mi tiež samozrejme napadlo, len neviem potom akú odrazovú podložku tak pod rohož (pod lepidlo) aby to nebolo veľmi vysoké. Nechcem vykurovať pivnicu. 🙂 Na to lepidlo by šiel priamo vinyl alebo ešte niečo medzi to?
Odpovedať
@petiar toto som nasla: https://urobsisam.zoznam.sk/navody/re... A ak nechcete vykurovat pivnicu...co tak zospodu na strop pivnice nalepit styrodur?
Odpovedať
mate niekto nejaky tip na elektricke rohoze aktualne ? fakt stoja cca 60e m2 ?
Odpovedať
@petiar Záleží od toho, aké rovné by bolo to lepidlo a aký vinyl by si tam chcel. Ak tam potom budeš lepiť vinyl 2 alebo 3 mm, tak to musí byť úplne rovné, takže ešte to bude treba vyrovnať nivelačkou. Ak dáš 5 mm click, tak ak lepidlo bude rovné, tak netreba viac vyrovnávať.
Odpovedať
@shadowmilan Vôbec toľko nestoja. Pozri si na stránke Interclima - sú lacnejšie
Odpovedať
@chrobak7 Treba si prečítať celú otázku. 😉 Vinyl 1cm. A to lepidlo to je obyčajné stavebné lepidlo - kleber?
Odpovedať
@petiar normalne napenetruj tu staru dlazbu , daj flexibilne lepidlo ,do toho tohoz , alebo rovno nalep novu dlazbu...bude to O.K
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petiar Aha, tú poslednú vetu som si nevšimol. Ale aj tak nemôžeš dať takú podlahu priamo na rohož. Rohož musí ísť do lepidla, alebo aspoň do nivelačky. A už keď budeš dávať nivelačku, ak je zbytočný ten vinyl na HDF - to už je izolant a bude trochu zabraňovať prestupu tepla, lebo pod to by mala ísť ešte nejaká podložka, aspoň 2 mm. To už radšej nalep ten 3 mm vinyl priamo na nivelačku alebo polož vinyl 5 mm click systém.
Odpovedať
Profilova fotka
dalsia moznost je devi rohoz do lepidla na stenu a na to obklad. tam ale urcite dat napr. shelly 1pm s meranim spotreby, aby ta nezruinovala elektrika.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?