Aké krbové kachle mám kúpiť?

Ahojte strechari, prosim Vas o radu. Nevieme ake krbove kachle so salavym teplom kupit. Chceli sme povodne finsku pec ako primarny zdroj vykurovania, ale z istych dovodov sme sa rozhodli nerealizovat, az neskor do domu, v ktorom budeme byvat natrvalo :-). Takze teraz chceme zvolit aspon nejaku menej financnu alternativu aspon na prikurovanie cez jesen, jar. Chcela by som aj kachle s piekcou na pizzu, ale neviem, ci sa da nieco take zohnat :-).
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Môžte pozrieť na stránke Krbyshop, dá sa vybrať ;-) Poprípade určite poradím ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.romotop.sk/krbove-kachle-r... Mám tieto 5-ty rok ešte kupované v čechách môžem iba odporučiť :-) . Aj teraz v nich kúrim..
Odpovedať
Profilova fotka
ešte foto..
Odpovedať
@philos aj my ich máme, ale iný typ sú skvelé:)
Odpovedať
Profilova fotka
môj favorit (vzhľad aj vlastnosti) http://www.romotop.sk/krbove-kachle-r...
Odpovedať
Kachle sa nekupuju len podla obalu-a ako vyzeraju. Treba si odpovedat na viacero otazok. 1.Na aky ucel kachle potrebujem...ci len na dokurovanie v prechodnom obdobi a ako podporu kurenia (napr. plynoveho) Alebo na trvale kurenie pocas celej vykurovacej sezony. 2. Velkost priestoru m3 ktore maju byt vykurovane a ktoru VHODNE zvoleny vykon kachiel v KW,odporucam precitat: http://www.energia.sk/otazka/zemny-pl... http://www.krby-kama.cz/sk/9264/vypoc... Co sledujem vacsina ma velmi predimenzovane KW na skutocnu potrebu...na napr. obyvacku+kuchynu (vacsina bungalovov) staci uplne 2-4kw. A nie 5-8KW ako sa standardne pouziva. 3.Samozrejme samotny objekt a jeho tepelne straty...ine je vykurovat staru sopu napr. 100m3 a ine nizkoenegeticku stavbu. 4.Nezabudat na spotrebu kyslika pocas horenia...ktory sa spotrebuva z interieru a jeho doplnanie...idealne externym privodom vzduchu do kachiel. 5.A samozrejme pomer financie-lahkost a pohodlnost obsluhy, moznost zabezpecenia paliva (dreva,brikety,peletky) Kazdy ma ine naroky a moznosti. Je vhodne zvazit ci kurit dverom je to sice najlacnejsi zdroj kurenia...ale jeho chystanie,skladovanie a samotna obsluha (prikladanie) a to vyhrevnosti nehohovoriac. Alebo napr. peletky...cistota,jednoducha obsluha,cistenie popolnika 1x tyzdenne....ale vyssia cena ci uz kachiel alebo paliva. Vsetko ma svoje plusy aj minusy.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomino9 Súhlasím a práve z tebou menovaných dôvodov sa mi romotop malaga páči.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@tomino9 poprosila by som Vas o radu - moze byt vzdialenost medzi kachlami a dyh. zarubnou 27 cm? Tyka sa to len jednej strany ...dakujem
Odpovedať
@skarda O ake konkretne kachle ide? Z akeho materialu je obvodovy plast kachiel (plech,keramika...) Vo vseobecnosti plati pravidlo umiestnovat ich min. 50cm od horlavych materialov. Toho ze by sa zarubna vznietila by som sa nebal...pravdepodobnejsie je poskodenie salavym teplom.
Odpovedať
@tomino9 jedna sa o krbove kachle Thorma Andorra - velmi sa mi na nich paci velkost skla a to zaoblenie ....kachle potrebujem len na prikurenie - prechodne obdobie ..., Vianoce ...takze nechcela by som investovat vela euracov ...myslim, ze plast je z plechu ...pred kachlami je miesta dost - len ta jedna strana nas trapi.Necham si poradit aj vyberom kachli - keby ste mali nejaky napad ... ;-) dakujem
Odpovedať
@skarda No ked hovorite ze iba na prikurovanie...mohli by byt aj ked maju velmi vysoky vykon. Vsimli ste si ze maju aj napojenie na externy privod vzduchu? Ide o novostavbu alebo starsi dom?
Odpovedať
@tomino9 ide o starsi - cca 40 rocny dom.Ano - viem, ze maju aj ex. privod vzduchu ... ale neviem ako by som to mohla vyuzit. Totiz ten komin do ktoreho chcem pripojit kachle - su v trede domu ... neviem, ci som to zrozumitelne napisala ;-) obyvka susedi z jednej strany so spalnou a z druhej velkou chodbou ( cca 30 m3) .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luccija su skvele v com? vykuria kolko priestoru?
Odpovedať
Ja som na kachle Thorma počul zatiaľ iba chválu, ale osobnú skúsenosť s tým nemám. So skúsenosťou je to aj tak veľmi relatívne. Koľko kachlí už len človek stihne za život odskúšať? Ja mám kachle Dovre, doviezol som si ich sám z Nórska a max. spokojnosť už 5 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@hrosik111 A ja som kedysi realizoval kozub istému managerovi z Thormy a pri výbere vložky túto značku úplne vylúčil :-D
Odpovedať
@reward Mohol mat uplne iny - prozaickejsi dovod, ako si myslis. Napriklad sa citil na nieco drahsie.. ;-) Mohol by si fakt zacat aj trosku pridanej hodnoty do tych prispevkov vnasat, ako by sa od profika cakalo.. Lebo len nasieras ludi a zbytocne si PRO platis navyse.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado ten dôvod bol nekvalita, vôbec nešlo o peniaze... Čo znamená v tvojom ponímaní pridaná hodnota?
Odpovedať
Ano, tak to býva, že si človek určí hornú hranicu koľko do toho chce dať a je skôr ochotný ísť nad ňu, ako pod ňu. Sám si stanoví limit, kde začína kvalita, ale to často plynie iba z predsudkov. Ak sám seba presvedčí, že best je Jotul, ťažko ho presvedčíš o opaku. To už je o obchodníkovi. ;-) Ja by som sa asi Thormy nebál. Dnes je to skôr o dizajne, čo komu do domu a predstavy. Môj názor je, že tie novšie európske firmičky už dohnali kvalitou aj stálice ako Jotul a Dovre, resp. ten kvalitatívny odskok nie je tak veľký. Ale odborník nie som.
Odpovedať
romotop malaga N 03 + akumulacny vymennik .. matna cierna....zatial 100% respekt. max spokojnost co sa tyka kvality , ucinnosti , akumulacie atd... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@vitacit mozem sa opytat, ci ste robili nejaku patku pod kachle? .. lebo povodne som planovala dat len male liatinove a menim to na malagu, ktora ma predsa len o dost vacsiu hmotnost
Odpovedať
Profilova fotka
@vitacit paráda ;-) Len to napojenie mi tam vadí.
Odpovedať
@vitacit To jsou pěkná kamna. Můžu se zeptat, jaká je tepelná ztráta vytápěného domu a v jak velkém prostoru jsou umístěny? Zajímá mě, jestli se prostor nepřehřívá. Děkuji
Odpovedať
@reward mozem sa opytat?.. k tej malage by ste zadnym napojenim dal aky komin do nizkoenergetickeho domu s rovnou strechou? .. neviem na zaklade coho si zvolit bud nerezovy alebo murovany(bez vetracej mriezky)
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka ja radšej murovaný, ale ak to nedovolí základ, či peňaženka, kľudne aj nerezový. Ak je dom jednopodlažný a rovná strecha, išiel by som aspoň do priemeru 180.
Odpovedať
@reward ano, bude jedopodlazny a rovna strecha. Taky velky dymovod mi netreba (staci 150) ..a paradoxne, murovany ma mensiu cenu ako nerezovy, co som si vybrala, ale tak zas bude drahsi na montazi. Zaklady este nemam ... preto mam este asi tyzden cas na rozmyslenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka ak bude účinná výška min. 5m stačí aj 150. Ak je u vás Absolut lacnejší, ako akýkoľvek nerezový, urobme obchod, budem od vás nakupovať :-)
Odpovedať
@reward nie je lacnejsi ako akykolvek .. ale ako jedna konkretna varianta nerezoveho ... aspon tak mi to bolo nacenene
Odpovedať
@reward napojenie bolo provizorne na stavbe lebo povodne som mal mat krbovu vlozku ale prehovorili ma na kachle za co som im po prvej zime celkom vdacny... :-)
Odpovedať
@mnambodka povodne tam mal byt klasicky krb takze som pod poter nedal na tom meste podlahovy polystyren..iba to...a tieto kachcle nie su az take tazke si myslim
Odpovedať
@tomasycek tepelna strata domu moze byt cca 5kw...podla projektu 3,8 kw ale to je asi iluzia projektanta...mam ich v otvorenom priestore cca 40-50 m2 dom ma plochu 156m2...pasivne okna a neprehrieva sa nic ...vsetko je len o obsluhe ..ale to nie je nic tazke... :-) urcite odporucam....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?