Je možná zmena polohy WC a odpadu?

Na obr. je vyznačená PVC rúra 125 uložená v základovej doske, pričom hrdlo je vyvedené v rohu (žltá krúžok), nakoľko tam malo byť v originál projekte WC. Zmenou pôdorysu a tým aj rozloženia kúpelne chceme WC v protiľahlom rohu vyvedeného odpadu tak ako je to viď pôdorys. Na uhlopriečku je to 3m, skladba podlahy bude 20cm, z toho 12cm EPS, teplovodné podlahové kúrenie. V súčasnosti sme v štádiu hrubej stavby. Bolo by možné otvoriť základovú dosku v mieste uloženia kolena a potiahnuť odtiaľ podlahou odpad k WC? Ak áno akým najšetrnejším spôsobom "načať" zákl. dosku a dostať sa ku kolenu.
Odpovedať
A ta rohova vana a ty umyvadla mas odkial napojene?
Odpovedať
Jediný vyvedený odpad nad zakl. dosku je v žltom rohu. Pôvodná kúpeľňa bola inak vyskladaná všetko na ten jeden odpad v rohu. Projektant si zobral € za individualnu zmenu, ktoru nepreniesol do zdravotechniky a firma to zrealizovala takto. 😞
Odpovedať
No jedine to rozrezat a napojit to odtial a naspat zabetonovat ale budes mat dost sklon od toho kolena po wc ale radsej sa z niekym este porad predtym
Odpovedať
Ja by som to riesil najblizsou moznou trasou a napojil sa na kanalizaciu T kusom zhora. Z uz existujucej rury sa da spravit odvetravanie.
Odpovedať
Je možné sa napojiť na rúru v ktoromkoľvek mieste alebo len v mieste uloženého kolena? Rúra je ulozena bezprostredne pod betonom
Odpovedať
@grallei Vsetko sa da... vysekat, rozrezat, vlozit koleno/odbocku a spojit presuvkou. Nemusis sa vzdy napajat do hrdla, ak sa na toto pytas.
Odpovedať
@grallei Dá sa to. Mne urobili vývod na WC takmer o meter vedľa, než to malo byť podľa projektu - miesto kúpeľne to ústilo do spálne. Tak vodár, čo to zle položil musel rozbiť základovú dosku a napojiť novú rúru tak, aby mala vývod na správnom mieste. Do betónu sa navŕtalo pár roxorov aby sa spojil pôvodný s novým betónom a znovu sa to zabetónovalo. Ešte ani hrubá stavba nebola dokončená.
Odpovedať
@chrobak7 Pride vek, a bodaj by si sa ho dozil, ked budes za wc v spalni vdacny 🙂
Odpovedať
Čím odporúčate vysekať zakl. dosku? búracie kladivo a rozmer aby sa dalo nadpojiť tečko do rúry.
Odpovedať
@grallei Obrys otvoru si najprv vyrež diamantovým kotúčom a potom búracie kladivo. Otvor musí byť primerane veľký. Ak je tam dole ale iba rovná rúra, bude ťažké napojiť T - kus. Budeš musieť dať T-kus a ešte jeden aspoň 20 cm rovný kus, aby si to vedel do vyrezanej časti napojiť (tak ako napísal kejsix). Ak nevieš, čo tým myslím, tak ti to najprv vyskúšaj vonku, ako to napojíš. Lebo rúru síce narežeš, ale nepohneš s ňou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?