Zavesenie zrkadla+LED

Čaute..kúpil som obyčajne okrúhle bezrámové zrkadlo a chcem ho dať do kúpeľne. Ale taktiež chcem aby bolo podsvietené čiže ako najlepšie ho pripevniť na stenu aby sa mi tam zaňho aj trafo zmestilo?
Odpovedať
@mmmm111 vyrezať a vysekať dieru do steny?
Odpovedať
@mmmm111 no na to trebalo myslieť skor🤣 ja mam trafa inde. Neviete kabel zviesť v špare?
Odpovedať
No, to by som tiez rad vedel ako to poriesite. Zdielajte potom riesenie 🙂 Ja rozmyslam ze na zrkadlo nalepim drevo. Tym zrkadlo nebude nalepene na stene a nieco sa tam zmesti. Nic lepsie mi nenapadlo 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mmmm111:

Čaute..kúpil som obyčajne okrúhle bezrámové zrkad…
@mmmm111 Čo myslíš tým "podsvietené"? Že dáš za zrkadlo nejaké svietidlo? Cez zrkadlo ti svetlo neprejde. Že dáš okolo zrkadla nejaké LED svetlá? Že dáš pod zrkadlo nejaké svetlo, aby osvietilo stenu okolo zrkadla? Potom je najjednoduchšie riešenie prilepiť do stredu na zadnú stranu zrkadla nejakú vymedzovaciu podložkun napr. kus dreva, na to drevo dať háčik a tým zavesiť zrkadlo na stenu. Potom medzi to drevo a kraj zrkadla môžeš umiestniť akékoľvek svietidlo a bude ti svietiť "spod" zrkadla na stenu. Ale tým osvetlíš stenu, ale nie osobu, čo sa bude pozerať do zrkadla. Treba kúpiť hotové zrkadlo s podsvietením. t.j. so svetlom, čo je na obvode zrkadla a osvetľuje osobu pred zrkadlom.
Odpovedať
@mmmm111 asi by som mal byť úprimný, ale ukameňovali by ma tu. Skúsim to jemne. Tvoje zrkadlo má niekoľko nedostatkov. V provom rade- je okrúhle. Obklady sa nedajú rezať do kruhu, respektíve iba veľmi ťažko a tým pádom sa nedá zrkadlo vsadiť do obkladov. Musí byť na nich. Ďalšia chyba- je bezrámové.. Vždy bude vyzerať ako neukončené. A dalšia chyba- jeho súčasťou je trafo, ktoré je odzadu a ešte viac zvýrazní odskok. O technickom prevedení LED pásoch a trafa a trvanlivosti v kúpelni sa zmieňovať nebudem. Bolo treba rozmýšľať dopredu.. Ved ked si ho kupoval, musel si šípiť problém, nie? Ja mám tiež zrkadlo, fazetové, je vsadené medzi obkladmi, orámované ozdobnou listelou, vycentrované s umývadlami s murovanou skrinkou a nad zrkadlom v strede dve svietidlá. Ale každý krok bol premyslený dopredu skôr, ako som začal murovať skrinku pod zrkadlo. A zrkadlo je na mieru vyrobené, aby sadlo ako riť na šerbeľ.
Odpovedať
Viem, že si sa pýtal na niečo iné, ale poviem ti môj názor na to. Ja by som ti odporučil dať to zrkadlo na bazoš a kúpiť si normálne zrkadlo na zavesenie s bežným silným osvetlením nad zrkadlom. Keď budete vykonvávať hygienu tváre, takémuto rozhodnutiu sa veľmi potešíte. To podsvietenie nemá žiadny praktický zmysel. Jediné využitie si viem predstaviť, keď ide človek v noci do kúpeľne a nechce svietiť silným svetlom, alebo počas kúpania vo vani. No treba si zvážiť, či to stojí za tie problémy spojené s inštaláciou.
Odpovedať
Ďakujem za rady …vyriešené
Odpovedať
@mmmm111 no ak sa ti to páči a si na seba pyšný, tak palec hore. Ja by som to v kúpelni nechcel. Dávam bolševikovi rok, maximálne dva. Potom to budeš prerábať. Podľa mňa ten led pásik odiíde ešte oveľa skôr. To zrkadlo je studené a bude sa na ňom zrážať vlhkosť..
Odpovedať
@zicher hej hej odíde tak rýchlo ako ten čo uz mi asi 10 rokov funguje 😉
Odpovedať
@mmmm111 Ja som objednal toto: https://www.siko.sk/zrkadlo-s-led-osv... Snáď bude v pohode. Ak budeš chcieť, môžem ti odfotiť keď príde (cca streda) zadnú stenu zrkadla, nech vidíš ako to “soudruzi z NDR” vymysleli 😉
Odpovedať
@beno78 keď ta môžem poprosiť…diky
Odpovedať
@mmmm111
Odpovedať
Článok sa načítava...
Sak to dobre vymysleli. Tak zacal byt dopyt po takych bezramovych, no museli sa tomu prisposobit. Ale ako sa dalo vidiet aj vyssie, zakazadym sa s tym da proste nejak vyhrat. No toto je v celku sikovne, ked tot ak vies uz kupit
Odpovedať
Nevidim dovod, preco by mal ten led pasik odist. Predpokladam, ze zrkadlo bude nad umyvadlom a nie nad vanou alebo v sprchovom kute, aby sa tam vyslovene dostavala vlhkost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?