Odpoveď na príspevok od starysomar:
...bol tam colný úrad, na snímkach z roku 2024 sú… @starysomar hej, omylom som to natukala dvakrát, lebo medzitým som odbehla niečo iné riešiť. No komunikácia je obrovská katastrofa, fakt, som zhrozená, lebo je to fungujúcadirma, ludia tam bezne nakupujú, dokonca su spokojní. Telefónne číslo nefunkčné, iba mail, kde mi pani síce odpisuje, a celkom rýchlo, ale fakt uplne nesúvisiace bludy, som nešťastná, za doručenie som dala 50 €, teraz za vrátenie 40 € a výsledok žiadny. Pan mi ho donesie naspäť a co ja s nim, je nekompletny, neviem ho ani nikomu posunúť, ani peniaze mi nevrátia, lebo ja ho nemám komu vrátiť...Odpoveď na príspevok od starysomar:
Majú uvedený kontakt. A netreba zakladať tému dov… @starysomar áno, ako píšem, kontakt majú uvedený, ale číslo nefunguje, ani nezačne vyzváňať, len to krátko pipne a koniec. Napísala som pani, nech mi zavolá a povie co ako, odpisala mi, ze oni nehovoria po slovensky, lebo sú Poliaci, v maili odpovedaju cez prekladač...Odpoveď na príspevok od costym:
@starysomar áno, ako píšem, kontakt majú uvedený,… @costym skúste dať poľsku predvoľbu 🤔Odpoveď na príspevok od pipo97:
@costym skúste dať poľsku predvoľbu 🤔 @pipo97 ďakujem za cennu radu... podla vás som dala akú, islandsku, keď som vedela, že volám do Poľska, ako nič v zlomOdpoveď na príspevok od costym:
Ahojte, nemáte skúsenosť s vrátenim tovaru od Mex… @costym Dôrazne ich upozorni, že ak Tvoju vec nezačnú ihneď riešiť (uveď termín) tak, že ideš urobiť podanie na patričné úrady ochrany spotrebiteľa v SK a súbežne aj v PL. Neviem, ako to presne je s e-shopami, že či to musia mať nejakú tuzemskú licenciu, ak majú slovenskú doménu, či nemusia. (?) Asi by som najprv oslovil ŠOI-ku a uvidíš, čo Ti odpíšu. Nezabudni požadovať refundáciu peňazí za tú dopravu, čo si zaplatila naprázdno (kvôli nedodržaniu podmienok verejne deklarovaných ich stranou). Ak slovenské inštitúcie nemôžu riešiť poľský obchod, tak málokto vie, že na MH SR sídli aj Európske spotrebiteľské centrum, ktoré pomáha presne na takéto veci. https://www.mhsr.sk/obchod/ochrana-sp... Ak si jazykovo zdatná a máš niekoho, kto vie spísať podanie po poľsky, tak tu máš: Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Poľský úrad na ochranu spotrebiteľov) https://uokik.gov.pl/pomoc-dla-konsum...Odpoveď na príspevok od costym:
Ahojte, nemáte skúsenosť s vrátenim tovaru od Mex… @costym nabuduce ked budes kupovat veci od mexenu, tak treba kupovat z https://www.heavenshop.sk mam skusenosti aj s reklamaciami a zatial vsetko ok.Odpoveď na príspevok od petersd:
@costym Dôrazne ich upozorni, že ak Tvoju vec nez… @petersd ďakujem, ale kedysi som pracovala na soi a ta tam nema co riešiť, resp také bude jej vyjadrenie, adresu uvedenu ma, povinnosť si splnila. Ja skôr potrebujem niekoho zo Žiliny, aby mi povedal, kde to reálne je, kde to ma pan nájsť. Nasla som ďalšie tri obchody, ktoré túto adresu majú uvedenu ako adresu na vratenie, takže predpokladám, že reálne to tam je, len on to proste nevedel nájsť a nevie mi to doručiť.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@costym nabuduce ked budes kupovat veci od mexen… @rapidek myslím, že žiadne nabudúce od mexenu nebude...Odpoveď na príspevok od costym:
@rapidek myslím, že žiadne nabudúce od mexenu neb… @costym to nieje o tovare ako takom, ale o mravnosti predajcu.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@costym to nieje o tovare ako takom, ale o mravno… @rapidek áno, presne tak, preto tovar moze byt aj zo zlata, ale ak v prípade problémov sa k.tomu stavia tak ako sa stavia, nedá sa im dovolať atd. tak nemám už viac zaujem, z princípu, aj keby som si mala u nich objednať len jeden klinecOdpoveď na príspevok od roman_x:
Reálne to tam nebude a ani nikde inde v Žiline. N… @roman_x moze byt, nie som si úplne ista co si mam o tom myslieť. Malo by to byt logisticke centrum dorucovacej spoločnosti PAXY, kde ma uvedenu adresu na vratenie viac firiem a odtiaľ to ide potom ďalej, do Poľska väčšinou co som videla. Neviem, on to nevedel nájsť a je otázne, aj keby to našiel, ci mu to bude mať kto prevziať, takže som v koncoch co ďalej...Odpoveď na príspevok od costym:
Ahojte, nemáte skúsenosť s vrátenim tovaru od Mex… @costym pozeram na starnku mexen.sk, ale to nieje ziadny "mexen slovakia" to je barsjaky polsky spekulant "Agraf Kieszkowski Rafał", a poliaci na neho tiez pekneho slova nenapisu. Keby si ho preklepla na zaciatku, tak mas o problem menej.Odpoveď na príspevok od gas1201:
tá adresa je PO BOX - čiže len nejaký poštový pri… @gas1201 samozrejme ze som im zasielala odstupenie, ved na zaklade toho teraz riešim vrátenie. Obvolala som okolité firmy, nikto nič nevie. Volala som do PAXY, našlo mi to české číslo, pan ochotný. Dozvedela som sa, ze je to logistické centrum, kde sa zhromažďujú zasielky z x firiem, zložia sa tam a oni si ich potom vyzdvihnu a idu do Poľska, keďže PAXY je poľská prepravná spoločnosť. Ok, to došlo aj mne, ale nepomohlo mi to s tým, kde to fyzicky je, to on samozrejme nevedel. Ale nakoniec mi dal číslo na PAXY centrum v Žiline, dvihla pani, ze prosím pošta. Tak som jej vysvetlila o co mi ide, hovorila ze áno, tu sme, kopa žltých kamiónov, ako ze to nevedel nájsť, ze oni tu majú zriadený P. O. Box, paxy sú všetko poliaci, čiže vsetky možné poľské firmy. A až nakoniec, či to mám riadne ostitkovane atd. Tak hovorim, ze mne to viezol súkromný dopravca, nie dopravná spoločnosť. Tak ze to tak nemôže byť, že to musí ísť cez poštu alebo dpd a pod. Len o tom tam nebola ani zmienka, len ze doručiť na vlastné náklady do 14 dní, nie ako, cez koho atd. Takže paráda, tak znovu musím objednať dopravu, tentokrát cez toptrans a modlit sa, aby sa to podarilo doručiť.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@costym pozeram na starnku mexen.sk, ale to nieje… @rapidek áno? Tak to mi vôbec nedošlo, ze keby som si ich preklepla na začiatku, tak mam o problem menej, ďakujem za zdôraznenie a pripomenutie. Milujem tieto keby komentáre, vzdy tak fajn pomôžu veci a hlavne človeku by to nenapadlo.Odpoveď na príspevok od costym:
@rapidek áno? Tak to mi vôbec nedošlo, ze keby so… @costym ved to vidno, ze ti nedoslo a nedochadza do teraz. prve co na e-sope kontrolujem, su kontaktne udaje a potom hladam hodnotenia podla firemnych udajov. Komentar ti pomohol. Bude to chciet velku namahu aby si nieco poriesila s polskym recidivistom.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@costym ved to vidno, ze ti nedoslo a nedochadza … @rapidek áno, nenormálne mi pomohol tvoj komentár 😅 pomohol tak akurát tebe, ze si si uľavil a ulahodil, ako si si pomstychtivo kopol a snazil sa ma zhodiť, ze som sprosta a ze ani doteraz mi nedochádza, ale tak aj to niektorí ľudia potrebujú, aby sa cítili lepšie v svojom smutnom živote. Nie, nedochádza samozrejme, ako by aj mohlo, taku zložitú informáciu predsa dokážu pochopiť len vyvolení ludia a dokonalí nakupujuci ako ty napríklad, to nie je len tak, nakupovať. Vieš, keby si riešil tristo veci naraz, ako momentálne riešim ja, z rôznych oblastí života, možno by si aj ty, dokonalosť sama, urobil takúto osudovú a strašnú chybu, že by si si neprelustroval všetky recenzie a nezistil, ze pan je poľský recidivistaOdpoveď na príspevok od costym:
@rapidek áno, nenormálne mi pomohol tvoj komentár… @costym ak beries moje prispevky ako kopanie do teba, tak co ocakavas od temy ktoru si zalozila? Aky ma byt spravny vysledok a rada pre teba? Co by ti pomohlo najviac? Najviac ti pomoze, ked zanechas tych 300 veci co robis naraz a venujes sa 10minut len jednej. /praca chvatna malo platna/ nemyslim, ze strata par penazi je osudova a strasna chyba. Zamrzi, ale aspon si clovek povie ze na buduce budem ostrazitejsi, ze som sa nechal nachytat. Aspon ja to tak beriem - ako lekciu zivota.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@costym ak beries moje prispevky ako kopanie do t… @rapidek no, aké jednoduché, ze mi to nenapadlo... vidim, ze ty si ešte nezažil takéto naozaj brutálne obdobie a vôbec to nechápeš. Samozrejme, že nerobím tristo veci fyzicky naraz, odložím ich a robím 10 minút niečo iné, ako píšeš. Ale tu ide o to, že si nielen fyzicky, ale aj psychicky zahlteny, mas doslova preplnenu hlavu a nejde to takto jednoducho luskom prsta, ok, v tejto sekunde mam pohodicku a idem sa naplno venovať tejto veci. Ale ako hovorim, pochopíš, keď zazijes. A co očakávam od témy a co by mi najviac pomohlo? Napísala som to celkom jasne v prvom príspevku. Hľadala som niekoho, kto má konkrétnu skusenost s vratenim tovaru Mexen, pripadne niekoho zo Žiliny, kto by poznal cca tuto časť, určite nie niekoho, kto ma bude poučat o živote a hovoriť mi, co by bolo keby.