Voľne stojaca vaňa - skúsenosti s údržbou

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte... máte niekto podobnú voľne stojacu vaňu v malej kúpeľni ? Myslím tak, že kúpeľňa na šírku má 180cm a vaňa ja 170cm. Ak áno ako to je s čistením a sanitou okolo nej ? Môžem poprosiť aj fotku ? Ďakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jacks101:

@fillo_kiko to sa da aj dodatocne dat spravit ci …
@jacks101 To si rovno pri kupe vyberies 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od whitema:

@jacks101 To si rovno pri kupe vyberies 🙂
@whitema ake konkretne upravy ste si davali vy? a vidis po case ze to malo zmysel alebo by si nieco zmenila?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od borisss:

@gklin v poriadku, ja som nechcel byt utocny, len…
@borisss tak ale to uz je asi taka otazka aspon o 30 rokov a dovtedy budem rad ked mi ta vana vdrzi a nebudem ju musiet menit skor 😅 bohvie ci by na to bola este aj zaruka inak.
Odpovedať

@borisss inak co sa toho veku tyka - je mi jasne …
@jacks101 vyskovo nizsia vana? tak to neviem potom, aky by malo vyznam. vanu si davas preto, aby sa v nej dalo kupat, ci? ked bude nizsia, tak na tento ucel sluzit nemoze a tym padom je postacujuca aj vanicka v sprchovom kute. pri tych je tiez viacero moznosti, treba pozriet. @zahraj nevidim dovod, preco by ti nemala vana tolkoto vydrzat. jasne, zalezi ako ju budes vyuzivat a co v nej budes robit 😁 ale aj takato dlhorocna zaruka je bezna vec pri niektorych vaniach, cize nie je problem, nemusis sa strachovat.
Odpovedať
Profilova fotka

@pajkus vyzera to fajn, ale uz len ten faktor, ze…
@borisss len preto aby sa pod nou nemuselo vytierat? 😅 a nie je lepsia taka na nozickach mozno aj z toho hladiska ze keby nahodou niekde tiekla alebo nieco tak to skor pozries a neviem mozno zasilikonujes ako pri takej co je polozena na zemi cela?
Odpovedať

@jacks101 vyskovo nizsia vana? tak to neviem poto…
@borisss no ved toto, ze pri niektorych 😅 lebo niekde som videl 6 mesacnu a niekde 10 rocnu. tych 30 rokov mi pride dost vela ze by sa za to niekto zarucil az na takto dlho.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pajkus:

@borisss len preto aby sa pod nou nemuselo vytier…
@pajkus aj to je dovod, cim menej roboty a domacich prac, tym lepsie, ci? 😀 ked to mas dobre zasilikonovane, tak sa nemusis bat, ze niekde pretiekla voda alebo co. tie na nozickach su fajn, ked chces nieco skontrolovat alebo menit sifon napriklad, ale uprimne – kolkokrat to robis? staci to spravit na zaciatku dobre, kvalitne. @zahraj kaldewei napriklad ma presne takuto 30 rocnu zaruku na vsetky vane, ci uz volnestojace alebo klasicke, ked ich tak vseobecne pomenujem. takze nie je to nejake scifi 😃
Odpovedať

@pajkus aj to je dovod, cim menej roboty a domaci…
@borisss takze ten sifon nie je potrebne po rokoch uzivania menit? nemoze sa to nejako casom poskodzovat, mozno aj ked sa robia tie preplachy odtokov hydroxidom, to je celkom take agresivnejsie. Ale ucinne 😅 A k tej znacke - oni maju len cisto vane?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomino_33:

@borisss takze ten sifon nie je potrebne po rokoc…
@tomino_33 Ak sifón netečie a nezapácha, tak nie je nutné ho meniť len kvôli veku. Akože tie hydroxidové preplachy sú dosť agresívne. Fungujú super na rozpustenie organických usadenín, ale pri dlhodobom a častom používaní môžu oslabiť plastové časti sifónu alebo tesnenia, hlavne ak je to nejaký lacnejší plast. Čiže všetko s mierou, existujú aj iné možnosti, ako čistiť sifón, ktoré nie sú také agresívne. A k tej značke, tak nie, nemajú len čisto vane, aj napríklad vaničky do sprchových kútov, umývadlá a isto by si našiel aj niečo ďalšie.
Odpovedať

@jacks101 vyskovo nizsia vana? tak to neviem poto…
@borisss tak ked si to takto vezmem tak hej, v podstate asi najlepsie vyriesit aj jedno aj druhe a clovek a ma pokoj 😅 @fillo_kiko tak my bezne pouzivame to Sifo na cistenie odpadov, no bezne.. v podstate ked voda neodteka hlavne vtedy, ze je to upchate. Inak neviem videl som uz aj kadejake home made navody s kypriacim praskom ale to asi nie je az take ucinne 😅
Odpovedať
Profilova fotka

@pajkus aj to je dovod, cim menej roboty a domaci…
@borisss taka volne stojaca vana zaberie aj viac priestoru? myslis ze je vhodna do vsetkych kupelni?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od davids11:

@whitema ake konkretne upravy ste si davali vy? a…
@davids11 My sme zvolili tu protismykovu a zmysel to isto ma. Ja som z tych talentovanych, co sa vedia dolamat aj na rovnej ceste, takze ja si tu upravu cenim 😂
Odpovedať
Profilova fotka

@davids11 My sme zvolili tu protismykovu a zmysel…
@whitema v tom zmysel vidim, ved zle sa rychlo stane a clovek nemusi byt ani nejak talentovany 😁 a co dalsie upravy? tie ste nedavali?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ssp:

@whitema v tom zmysel vidim, ved zle sa rychlo st…
@ssp Nie, nedali sme inu. Ulakomili sme sa 😀 No ved ja som si aj tak hovorila, ze nie je to vlastne len pre mna. Ale aj tak, ked su deti male, ze je to fajn vec a potom zase pri starych ludoch. Ale to dovtedy bohvie co bude. Akoze vana nas prezije, tomu verim, ale ci nebudeme robit sprchovy kut skorej. Ale to je hudba buducnosti este 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucky_11:

@borisss taka volne stojaca vana zaberie aj viac …
@lucky_11 nie, nie je vhodna do vsetkych kupelni. Volne stojaca vana potrebuje okolo seba aj priestor. Jednak kvoli tomu, ze treba okolo nej, pripadne aj pod nou postierat podlahu, jednak aby naozaj vynikla a nevyzeralo to "napchali sme ju na chlp, ale je tam"
Odpovedať

@ssp Nie, nedali sme inu. Ulakomili sme sa 😀 No v…
@whitema ake dalsie povrchove upravy sa este daju dat vlastne? da sa to nejako pokombinovat ci sa to aj nejako navzajom vylucuje? @zita19 nevies ako to vychadza na m2 kolko je potrebnych? lebo premyslame ze dame aj my takuto vanu, no nie sme si isty ci by nam to vyslo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@borisss tak ked si to takto vezmem tak hej, v po…
@jacks101 Tak Sifo je asi najlepšie, to je overená klasika proste. Nie kypriaci prášok, ale sóda, soľ, biely ocot a neviem čo ešte. Počúvam to doma stále, že to musíme niekedy vyskúšať, ale ešte na to neprišlo.
Odpovedať

@whitema ake dalsie povrchove upravy sa este daju…
@tomino_33 na stvoraky neviem, ale podla mojho nazoru je minimalny odstup od stien z praktickeho ale aj estetickeho hladiska 20 cm. Ale cim viac, tym lepsie a krajsie. Nemas priestor, daj zamurovanu vanu do niky alebo s jednym rohom k stene alebo hoc aj taku, co je len k zadnej stene prisadena a boky ma volne. Ale kazdy bolny bok si ziada aspon 20 cm, aj keby bola cela na podmurovke
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od fillo_kiko:

@jacks101 Tak Sifo je asi najlepšie, to je overen…
@fillo_kiko je najlepsie, ale tusim tiez nie je vhodne na kadejake trubky. Napriklad keby viem ze byvam v nejakom starom dome co je rekonstruovany len esteticky, tak tam by osm to asi radsej nedaval aby to nespravilo viac skody nez uzitku. @borisss oni maju tie smaltove vane?
Odpovedať

@borisss taka volne stojaca vana zaberie aj viac …
@lucky_11 to si nemyslim. pri volne stojacej vani potrebujes mat hlavne priestor. toto nie kazda kupelna splna, hlavne nie tie bytovkove a panelakove. ale netreba zufat, existuje predsa vela moznosti, ine styly vani, ktore su do takehoto priestoru vhodnejsie. k smaltovanym vaniam - ano. tomino_33 nie len vane, aj vanicky, umyvadla... uz to bolo spomenute, kym som odpisal.
Odpovedať

@lucky_11 to si nemyslim. pri volne stojacej vani…
@borisss jasne to je tak do RD. My tiez tak premyslame do nasej novostavby, ze dame dolu sprchac a hore na poschodie takuto vanu. Este to sice nie je uplne potvrdene, lebo manzelka premysla aj ze by dala len jednu vacsiu kupelnu, ale takto mi to pride take zmysluplnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka

@lucky_11 to si nemyslim. pri volne stojacej vani…
@borisss a to je vyhoda ci nevyhoda? 😅 pride mi ze bude krehkejsi, nachylnejsi na odstiepenie a nasledne tazsi na takuto opravu.
Odpovedať
Profilova fotka

@fillo_kiko je najlepsie, ale tusim tiez nie je v…
@lucky_11 No v dome, ktorý je rekonštruovaný a nemáš tušenie, čo a ako bolo spravené, trebárs, že si taký kúpil už, tak to vie byť dom plný prekvapení. Tam celkove treba postupovať pri všetkom opatrnejšie. Lepšie je pustiť sa do tej rekonštrukcie sám.
Odpovedať

@lucky_11 No v dome, ktorý je rekonštruovaný a ne…
@fillo_kiko hadam ked kupujem rekonstruovany dom tak aj dostanem informacie o tom co bolo rekonstruovane a v ktorom roku nie? Alebo pri samotnej obhliadke sa na to clovek pyta.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dedkos:

@fillo_kiko hadam ked kupujem rekonstruovany dom …
@dedkos Po správnosti by to tak malo byť. Ale zväčša dostaneš akurát tak info, čo bolo spravené a približne kedy. Ale to o odbornosti a kvalite odvedenej práce nemá žiadnu výpovednú hodnotu.
Odpovedať

@dedkos Po správnosti by to tak malo byť. Ale zvä…
@fillo_kiko no ked si to takto vezmem tak to je pravda, mohli to aj nejaky fuseri len tak odflaknut, spravit to ze len aby to bolo na oko dobre..inak ty si rekonstruoval teraz niekedy? lebo my budeme uz aj pomaly zariadovat tak reku ci nevies cca odhadom kolko si nachystat na taku kupelnu.
Odpovedať

@borisss a to je vyhoda ci nevyhoda? 😅 pride mi z…
@lucky_11 co smalt? tak to vobec. ten je praveze odolny fakt dost a je to pevny material.
Odpovedať
Profilova fotka

@lucky_11 co smalt? tak to vobec. ten je praveze …
@borisss no vidis. a to je zrejme tak ze jeden ti povie tak a druhy inak. asi ako kazdemu vyhovuje tym padom. a potom clovek nevie coho sa moze drzat a podla coho teda realne vyberat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@tomino_33 na stvoraky neviem, ale podla mojho na…
@zita19 asi mas uz prerabku za sebou ked sa tak vyznas 😅 ja si takto zistujem dostatocne informacie vopred nech potom nedoplatim na svoju dezinformovanost.
Odpovedať

@zita19 asi mas uz prerabku za sebou ked sa tak v…
@tomino_33 mam, ale ja som prerabala panelakove jadro po 5 rokoch uvah, z toho 3 rokov dohladavania informacii, roku detailneho projektovania a pol roku nakupov. Ked bolo vsetko jasne, zabezpecene tak to slo skoro bez zadrhelov, keby som si nevymyslela 70 dvere a 70 firstoky stavbari hladali na celom vychode, nakoniec zohnali v Stropkove :-p A to sme si myslel, ze to netreba kupovat dopredu, vsak ked predavaju v Hornbachu dvere, tak k nim budu mat aj firštok :-N
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?