Vaňová batéria

Namontoval som vaňovú batériu Sagitarius. Tam kde sa montuje hadica na sprchu, je v potrubí taký plastový krúžok s otvormi . Vybral som to a bola tam pružinka a taký piestik s gumičkami . Mohla by to byť spätná klapka. Keď som prepol na sprchu tak klesla teplota vody ale keď som prepol na batériu tak stúpla teplota vody. Mám plynový prietokový ohrievač a keď je slabý tlak vody tak ide málo plynu. Vybral som tú klapku a dal som tam obyčajnú flexi hadicu a už to ide ako pred tým. Najprv tam bola originál hadica pochrómovaná ale tá mala len 5mm vnútorný priemer. Ktovie či bola na vine tá hadica alebo spätná klapka. Jedno z toho brzdilo prietok vody. Tlak vody bol pritom 2bary vo vodárničke. Môže to byť bez klapky ? Alebo sa bude niečo kvôli tomu kaziť?
Odpovedať
Tak už viem na čo je spätná klapka vo vaňovej batérii. Na to aby sa nenasala voda z vane do vodovodného potrubia. To tu nikto nevedel , odborníci?
Odpovedať
@jean2 my to vieme, aj sme vedeli a davno, len sme sa neopovazili zrovna teba poucovat
Odpovedať
@zita19 To už teraz môže každý povedať že to vedel , zbabelci.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
otpadnem
Odpovedať
@zita19 Aj tak spätnú klapku montujú vodárne pred vodomer. Slovenské fórum nemá žiadnu úroveň. Urobím najlepšie ak sa odtiaľto odhlásim. Už som to mal dávno urobiť. Len mi je ľúto tých chudákov ktorým sa nedostanú moje dobré rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 ak niekto fakt chce odist proste to urobi a nema potrebu tu o tom kecat….zober sa, chybat tu nebudes ani ty ani to tvoje ego
Odpovedať
@jean2 ty si fakt neuznany genius. Ked odides, budeme za tebou strasne a dlho vyplakavat. Ta spatna klapka je tam preto aby sa ti TUV z vanovej baterie nemiesala so studenou pitnou, ktoru si pustas z kuchynskej baterie.
Odpovedať
@zita19 Nemám sprchu na poschodí , ako sa mi dostane do kuchynskej batérie.
Odpovedať
@jean2 zeby vyssim tlakom na teplej vetve? Ale to, ze ty nemas neznamena, ze ini nemaju. To riesenie je pre vsetkych, nielen pre teba
Odpovedať
@worker_falcon 🙂
Odpovedať
Ako pozerám, tak si treba dávať pozor aj na to, komu sa čo komentuje. Som myslel, že aspoň tu to bude normálne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 Spätná klapka je až pred sprchovou hadicou . To by musela byť spätná klapka pred vaňovou batériou na potrubí studenej vody aby sa teplá voda nepretlačila do studenej. To ešte niekde môže byť , na teplej väčší tlak ako na studenej? Ako by sa potom dala riediť aby nebola horúca?
Odpovedať
@lubos782 To je normálne . Musíš to predýchať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?