Uchytenie prívodu vody

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, v kúpelni zhotoviteľ namiesto projektovanej murovanej priečky osadil zelený sadrokartón. V miest,e kde bude prívod vody mám uchytenie o drevenú latku, dozor mi povedal, že sa to tak robí, a že murár to má spraviť tak ,aby sa mi tam nedostala vlhkosť, keďže sa obávam, že po rokoch by to drevo zhnilo, ale na tejto sadokartónovej stene mám hore otvor na ventiláror, avšak v bytovke komín nemáme, tak mi logicky vychádza, že to pôjde do tohto priestoru a tie spary sa tam dostanú, čo časom to drevo môže rozložiť. Viete mi niekto povedať, či máte s týmto skúsenosť?, alebo Vám to uchytili o niečo iné, napadá ma nerez, keďže železo zase zhrdavie, alebo odporúčaťe zhodiť a dať tam na vlastné nákldy murivo prípadne iné riešenie ?
Odpovedať
Ventilator hadam napojis do centralneho odvodu nie do sachty. Ci ako to planujes?
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas311089 drevo problem nie je, problem je kvalita tejto fuseriny. To ti tam do sachty zostane takyto "vykusanec" ? vyhryzene, akoby ani multitool neexistoval. a to uz ani nevravim, ze najprv mala ist voda a potom na to SDK, ale dobre...a prechod treba osetrit paskou a hydroizolaciou, ale tu do vzduchu nedas :)
Odpovedať
... sadroš sa dá opraviť, to neriešte.. drevo to tam určite nevydrží. Kým tam prehrdzavie železo, vy už tu vodu púšťať nebudete.. aj keď Vám to prajem... akože vek.. dajte tam ten nerez, no bacha na uchytenie kov na kov... bude Vám to prenášať vibrácie z vody... bude to hlučnejšie. Ja by som to v takomto prípade riešil plastom. Ta doska drží na dreve zo zadu sadroša?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

... sadroš sa dá opraviť, to neriešte.. drevo to …
@brapene To neviem, lebo ako sa to vnútri upevnilo som sa nepýtal, skôr si myslím, že tá doska je asi upevnená o ten sadrokarton...a porpavde viac a viac rozmýšlam, dať to dole a nech tam murár spraví murovanú priečku ako toto , čo tam predviedli chlapci z Poľska, aspoň uvidí murár, ako to tam je vnútri, lebo keď vidím toto, tak mám z toho obavy :) Vďaka za radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas311089:

@brapene To neviem, lebo ako sa to vnútri upevn…
@lukas311089 ... asi najlepšie riešenie a budete mat pokoj, ten kúsok sadrokartonu zas toľko nestojí....ak je to drevo len na sádrokartóne, ani neváhajte. A s kartonom vyhodte aj dozor...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@lukas311089 ... asi najlepšie riešenie a budete …
@brapene Toto je kúpeľka v bytovke, ale asi by som nebol jediný kupujúci , kto by to rád urobil :D .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?