Skleneny sprchovy kut (walk in) bez vanicky, spodne uchytenie skla

Prosim o radu ci kontakt na dodavatela. Planujeme do kupelne skleneny dvojstenovy kut so zlabom bez vanicky len nas odradza spodna lista do ktorej je sklo po celej sirke osadne, bojime sa ze to bude cerniet, uprednostnili by sme iny sposob uchytenia, aby mozno to sklo drzalo len na ramenách a bolo par mm nad dlazbou, pripadne len na nejakých nozickach. Mate to niekto takymto spôsobom riesene? poprosila by som kontakt na dodavatela...dakujem :)
Odpovedať
na nozickach? ved ti tam potecie voda. musi byt polozene na zemi a zasilikovane.
Odpovedať
nemusi, ked je to vyspadovane, pripadne to pozdlzne lemuje zlab.. ...ja som take riesenia videla aj na nete ale v case, ked sme riesili len pozemok, takze nic som neukladala....
Odpovedať
voda strieka, urcite pojde aj mimo ci je tam zlab alebo nieje. ked sklo polozis na zem a zasilikonujes nema co cerniet. ked das nejake par mm pliesky po bokoch a nato sklo bude ti velmi pruzit, a spina sa drzat prave okolo tych stojok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ahoj, trosku by som ozivila temu. Zaujima ma kombinacia walk in a podlahove kurenie.. Ako mate v tomto pripade uchytene sklo k dlažke? Ako bolo spomenute, bud je sklo v lište (takto mi to ukazali dnes v siku) alebo sa dáva priamo na zem alebo tesne nad zem (?) a tu len silikon? Boli sme totiz upozorneni, ze ak dame podlahove kurenie, ktore bude zasahovat az do walk in, bude vplyvom tepla podlaha pracovat a posuvat sa..cim by sklo mohlo prasknut ak by bolo napevno.. Skusenosti/ rady? Vdaka!
Odpovedať
Čisto silikón by som neriskoval. Ako by to malo vyzerať? Iba dvere, alebo aj bočná stena? Nejaký náčrt by sa hodil...
Odpovedať
Profilova fotka
@minqea - napr. Roltechnik OBWALK stoji v silikonovej priehladnej liste, ktoru ani nevidis. Za 160 eurobubakov lepsie 120/200cm sklo asi nekupis. Anima predavana v Siku IMHO je o triedu horsia+drahsia. S ani s jednym na podlahovke problem nie je
Odpovedať
Tiež riešim tento problem. Man aquatek oasis f1 max. Originál k nemu je spodná nerezová lista ktora sa ma položiť asi to spodu sklo. Môj problem je: ako to silikonovat? To suchej co mokrej strany?
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx Obwalk- hrubka skla 6mm, Siko- 8mm. Podla coho sa da prosim este zhodnotit a zaradit trieda kvality?
Odpovedať
@dedo758 predbezne je to pevna stena a rozsirenie o dalsich 30cm su to tieto produkty: https://www.siko.sk/kupelne/sprchove-... https://www.siko.sk/kupelne/sprchove-... videli sme to v siku.. vlastne prilis vela sa toho v siku neda vidiet..vsetko je iba v katalogoch..
Odpovedať
@mgx OBWALK som nenasla..nepomylil si si pismeno? maju ich tam dost :-) ale je pravda ze podlaha v kupelni vplyvom tepla pracuje a teda su mozne pohyby..koli tomu sa asi dava do spoju medzi podlahu a stenu dilatacny tmel ci silikon..a nie cementovka..ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@minqea - Roltechnik OBWALK v SIKU nehladaj, nemaju ho tam. Tlacia vlastne (Napr. ANIMA), len si spocitaj kolko ta vyjde ANIMA 120cm/na 190cm + horny zaves + listy. Za vsetko platis extra a skoncis na cca 300e. Sice bezpecnostne sklo 8mm vs 6mm Roltechnik, ale OBWALK ma vsetko v cene, od 135 euro v outlete (drziak, bocna lista nerez, spodok priehladny silikon). Silikonuje sa len vonkajsia strana (tzn. sucha), treba pouzit kvalitny silikon (pouzivam len MAPEI MS CRYSTAL). Bezny koncak objavi napr.v HORNACH/dobre stavebniny. Mne bezpecnostne sklo 6mm + povrchova uprava bohato staci, 8mm je uz naozaj tazke a skor stavane na pravidelne narazy do neho. Inak, hocijake dobre sklenarstvo ti 8mm bezp. kalene sklo urobi tiez za zlomok penazi od SIKO. Listy/drziak/veci zozenies bezne (resp. SIKO), ale na cenu OBWALKu sa nedostanes. Zaruka/kvalita Roltechnik-u je uz len bonus.Aquatek je tiez vyborny (+domaci), ale cena je vyssia. Co sa tyka povrchovej upravy, po 2 rokoch Anima vs Roltechnik +- autobus rovnako. Stierka to isti.
Odpovedať
@mgx Ja mam na spodnej hrane skla nerezove listy. A po dvoch rokoch to zacalo podtekat. Zasilikonovane z vnutra aj zvonku. Jedine co ma napadlo je, ze je vyssia tepelna roztaznost kovu a tak sa niekde casom silikon odlepi. Je mozne zohnat plastove/silikonove listy medzi sklo a dlazbu? Alebo to vyhodit a dat to napriamo sklo/dlazba?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rhod - nechal by som nerez,ale silikonovat sa ma len z vonkajsej strany kuta (zo suchej strany). Pouzit treba kvalitny silikon, nie sracky. Napr. mapei crystallino. Stary silikon treba poctivo odstranit a urobit to nanovo.
Odpovedať
@mgx Preco iba zvonka? Mapei crystallino som veru nenasiel. :(
Odpovedať
Profilova fotka
@rhod - aby voda mohla z profilu odtiect prec.Ono kondenzat sa vytvara aj v profile. Kuk na technicke popisy vyrobcu, pise to kazdy (RAVAK, TECE, ROLTECHNIK). https://www.ravak.sk/sk/vase-najcaste... Ze silikon po case moze pustit nie je nic nezvycajne, hlavne ak je dilatacna spara na rozhrani dvoch materialov s roznou tep.roztiaznostou. MAPEI maju v kazdych slusnych stavebninach, pripadne 100% v Hornbachu. Alebo si objednaj cez net
Odpovedať
@mgx Dakujem, to som nevedel (ze sa silikonuje iba zvnutra). Mapei som nasiel iba Mapesil AC, Mapesil LM a Mapeflex PU. Tipujem, ze asi ten AC
Odpovedať
Profilova fotka
@rhod, nie, je to MAPESIL MS CRYSTAL. https://cdnmedia.mapei.com/docs/libra... https://www.hornbach.sk/shop/Tmel-MAP... Ak chces, napis mi PM, mozem ti ho poslat na dobierku. cena aj s dopravou je do 11 euro, ak ho nemaju v najkrajsom meste na svete :). Pripadne skus stavebniny DEK/STAVMAT, na objednavku ti to dovezu.
Odpovedať
@rhod Ja mam sklo priamo na dlazbe, je akurat podlozene takymi vyrovnavacimi podlozkami. Presah tych podloziek som zrezal zatiahol to z oboch stran ceresitom cs25 a drzi to bezchybne.
Odpovedať
@mgx Dakujem. Skusim to pozhanat. Ak by nikde nemali, ozvem sa. ;-)
Odpovedať
@kejsix Ved prave preto som uvazoval bud nahradit tie nerezove listy plastovymi alebo ich vobec nedat. Zatiahnute bolo z oboch stran a po dvoch rokoch zacalo tiect. Jedine, co ma napada, je tepelna roztaznost.
Odpovedať
@rhod Suhlasim s @mgx ze nieje silikon ako silikon. Ale dobry material je podla mojich skusenosti polovica uspechu. Druha polovica je ako s tym vies robit - tzn. dobre vycisteny a odmastneny podklad a samozrejme hrubka silikonu, velkost stycnej plochy, za ziadnych okolnosti do toho nepatlat prstami ani jarovou vodou tak, ako to bezne "majstri" robia. Ono je to celkom veda spravit kvalitne aj ked mas dobry material, velmi poucne video je tu: https://www.youtube.com/watch?v=_DI4h...
Odpovedať
@kejsix Dakujem za rady. Znalosti ako so silikonom robit samozrejme mam. Ale v tych znackach zase az taku skusenost nie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@mgx @rhod trocha ozivujem temu :) Toto inak zalezi dost od vyrobcu aj od profilov. Videl som, ze treba silikonovat len zvonka, niektore nieco zvonka aj zvnutra Napriklad sanswiss to ma zvnutra a zdola aj vonku - https://www.sanswiss.com/files/mounti...
Odpovedať
Na radu skusenejsich som zohnal ten Mapesil MS Crystal a zatiahol to zvonku stierkou na silikon. Drzi to jak slak a tesni super. Jedine musim ten spodny profil pri dlazbe cistit zubnou kefkou - ostava tam bordel (kedze je to tam volne). Teraz sa uz priklanam k nazoru, ze nie je podstatne, ci je to zvoku/zvnutra ale aky silikon a akou technikou sa pouzije.
Odpovedať
@rhod kup si parny cistic, na takyto bordel je to idealne
Odpovedať
My napr. máme sklo rovno na zemi a zasilikonované, a už je tomu 3 roky a nič nám nečernie a ani špina sa tam nedrží, stačí akurát to že keď robím poriadky tak to tam riadne vydrhnem. Problém sme mali len v tých miestach kde sa nejakým spôsobom silikón odlepil od dlaždice a za ním to černelo, ale strhla som silikón vyčistila a dala nový a je to už ok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?