Tecie umyvadlo

Dobry den, snad som svoj dotaz umiestnil do spravnej temy. Mam problem s kupelnovym umyvadlom v byte. Ma tendenciu sa velmi zanasat - hromadi sa v nom slizka pachnuca hmota. Doteraz som to riesil tak, ze som ho preplachol takym tlakovym cisticom odtokov (prikladam tiez foto aby sme sa chapali). Ten na to funguje vyborne ale pri poslednom cisteni sa mi z boku toho umyvadla zacala liat voda. Tak isto prikladam foto - z miesta ktore som oznacil cervenou. Ja som doteraz zil v predstave, ze umyvadlo je jednoliate a tak nerozumiem, ako a kade sa ta voda dostane, ze sa zacne odtial liat. Po poslednom cisteni mi odial kvapkalo este 2 tyzdne a potom prestalo. Privod na bateriu ani sifon netecie - to som kontroloval. Neviete mi prosim poradit, cim to moze byt a ci teda je potrebne umyvadlo vymenit alebo ako vyriesit situaciu ? Momentalne by ho nutne uz bolo prestreknut tym cisticom ale kvoli tomu unikaniu vody sa to neda....
Odpovedať
tak ale zanasa to sifon alebo niekde tam dalej v potrubi, nie? samotne umyvadlo sa nema kde si myslim. ak tecie takto bokom, tak ho skus dat dolu zo skrinky, kup novy sifon, hadice a sprav to nanovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@bbbbcek umývadlo je dvojstenové , ten otvor pod bateriou je prepad, treba na sifóne odmontovať dno (podložiť vedro, a skúsiť prečistiť hadicou alebo spirálou, stačí aj https://cistice-odpadu.heureka.sk/krt...
Odpovedať
@jan45 sifon nie je klasicky s odsrubovatelnym dnom ale je to taka flexi hadica - posielam obrazok. A ked zasvietim do toho otvoru - prepadu baterkou tak to tam mam komplet zanesene tu vnutornu stenu takym tym slizkym sajrajtom. Mate prosim este nejaky napad, ako by som mohol postupovat ?
Odpovedať
@bbbbcek A na tom boku máš nejakú dieru alebo prasklinu? Lebo neviem si predstaviť, odkiaľ tá voda vyteká, ak povrchový smalt ani samotná keramika nie sú poškodené ani narušené. Skús to vyčistiť a potom odfoť miesto, kde to vyteká. Niekde musí byť na umývadle - keramike nejaká diera, kadiaľ tá voda vyteká. Sú umývadlá, ktoré majú samotné telo duté. Rovnako aj ten prepad pod batériou (čo na fotke je len slabo vidieť) je v tele umývadla spojené s hlavným odtokom. Tým, že ty použiješ tú pumpu, vlastne natlačíš do celého dutého telesa umývadla vodu, ktoré potom asi niekde, kde je otvor, vyteká. Nájdi ten otvor a ten odfoť. V najhoršom prípade budeš musieť zmeniť spôsob čistenia - sifón odmontovať a prepláchnuť vo vani a odtok na umývadle len utrieť handrou alebo špongiou (utrieť ten "sliz").
Odpovedať
chrobak je to presne ako pises. Cele teleso umyvadla je dute a prepad je spojeny s hlavnym odtokom. na umyvadle ale nie je ziadna zjavna diera / prasklina / poskodenie. Skusim to ale este raz poriadne pozriet.
Odpovedať
Profilova fotka
@bbbbcek to je dôvod , a postup je rovnaký , podložiť odskrutkovať, zahodiť, prepláchnuť a nahradiť sifónom.
Odpovedať
@jan45 sifon by mal pomoct usadzaniu toho bordelu v tele umyvadla ?
Odpovedať
@bbbbcek Pod pojmom sifón sa rozumie akákoľvek pachová uzávera na princípe vodnej zátky. To, čo máš ty, je tzv. husí krk, ale aj to je sifón. Klasický sifón je ten s tou nádobkou pod odtokom, ale princíp je rovnaký. Rozdielom je to, že tento husí krk je náchylnejší na "vytiahnutie" vody z neho v prípade, keď nie je privetrávanie kanalizácie. Napr., keď spláchneš, tak z takejto uzávery vytiahne vodu a môže prenikať pach z kanalizácie. U klasického sifónu je riziko menšie. S tvojim problémom to ale nemá nič spoločné.
Odpovedať
Profilova fotka
@bbbbcek sifón má hladký prietok,ale vrapová hadica zachytáva vlasy a iné látky.
Odpovedať
@bbbbcek ak chces nieco, kde sa ti bude usadzat bordel a vlasy napriklad tak si kup take tie "zachytavace" na odtok a nenechavaj to na sifon.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?