Ako vtesnat vanu, pracku, umyvadlo do mini kupelne +podorys

Ahojte, v nasom novom byte je malicka kupelna s rozmermi 1,60x1,60m. V kupelni chceme kazdopadne vanu a mala by sa tam vpratat aj klasicka pracka (s hlbkou 60). Skor sa priklanam k prvemu variantu, kde je umyvadlo polozene na pulte nad prackou len to ma tu nevyhodu ze umyvadlo by bolo potom strasne vysoko, to tu ludia dost zavrhovali v inej diskusii. Zas ale mi to pride take "ciste" riesenie a zostalo by na pocit aj viac miesta na hybanie. Druhy variant ma zas tu vyhodu ze nad prackou by mohla byt este napr skrinka s uloznym priestorom a umyvadlo v standardnej vyske, len neviem kam by prisiel radiator a celkovo to posobi trochu tesnejsie. Co si myslite, ktory variant by ste zvolili? Prikladam aj obrazky (vana vyplna cely sedy tvar, obrazok je len orientacny)
Odpovedať
Tie obrazky este raz lebo sa nejak pokazili.
Odpovedať
Mam umývadlo na doske co je aj nad prackou, nie je to vysoko. Aspoň sa nemusím hrbit. Každý má odhovaral, neľutujem, že som sa nenechala ukecat
Odpovedať
Tiež máme umývadlo v byte nad práčkou. Výška nie je žiaden problém. Teraz staviame dom a dáme umývadlo tiež vyšie ako sa klasicky osádza.
Odpovedať
@pavukkriziak čo znamená "klasická práčka"? Taká, čo má dvierka zpredu? Vo verzii 2 ich nebudeš vedieť poriadne otvoriť. 160cm - hĺbka práčky 60cm - hĺbka vane 70cm a ostane "až" 30cm na otvorenie dvierok práčky 😢
Odpovedať
ja osobne by som zas v kupelni nepocitala s radiatorom, ani ho v predstave mojej prerabky nemam - ale to som ja a moje potreby. mam ho, a za cele roky na neho akurat sada prach a zabera miesto, rovnako aj na ten na wc. za mna absolutna zbytocnost, ale chapem, ze to niekto moze mat inak
Odpovedať
Druhá verzia nie je rozumná, nezmestí sa vám to tam, ku práčke sa nedostaneš dobre. Volila by som prvú verziu a radiátor dala nad vaňu z boku.
Odpovedať
@pavukkriziak Prva verzia.
Odpovedať
Profilova fotka
nemyslim, ze by to umyvadlo polozene na pracke bolo zase nejak moc vysoko. najlepsie, keby sa vam to dalo vyskusat. ak sa nebudes musiet nacahovat, aby si dociahla na vodu a nebude ti stekat po rukach az do rukavov, tak podla mna kludne moze byt taketo riesenie. ja by som si vybral toto prve.
Odpovedať
Profilova fotka
@taskataska co sa tyka radiatorov, tak tie tiez v kupelni ani na wc nemame a nechybaju mi. nasi maju ale nepouzivaju.
Odpovedať
@pavukkriziak a pre pracku nevies najst ine miesto? My mame pracku na chodbe skrytu v stavanej skrini a nad nou hned na policke prasky a cistiace. V kupelni mam potom pod umyvadlom miesto na sampony, kozmetiku a pod.
Odpovedať
@taskataska dobry napad s tym radiatorom, u nas tiez nebyval casto zapnuty, porozmyslame 🙂
Odpovedať
Dakujem vsetkym za vase postrehy 🙂 @wivik zial nie je ziadne ine miesto, v chodbe by to bolo velmi komplikovane potiahnut tam vodovodne rozvody, pri ziadnej stene okolo jadra by sa uz skrina nezmestila. Najskor som chcela pracku v kuchyni lenze kuchyna je tiez relativne mala a uz tam bude umyvacka takze to tiez neprichadza do uvahy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wivik kamaratka to ma tak spravene, ze aj pracku aj susicku ma takto asi teda podobne v skrini schovanu v kuchyni. vyzera to ako sucast kuchynskej linky, nemusi to byt zbytocne na ociach. sikovne riesenie, tiez by som taketo nieco prijala.
Odpovedať
este len tak pre predstavu, nasla som aj nejake vizualizacie s podobnymi rieseniami, ak niekoho zaujima: https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-c... https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-c...
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik ahoj, uz som ta davno necitala 🙃
Odpovedať
@lenkito10 som si potrebovala dat prestavku 🙂. Riesila som nas dom a na cudzie uz nebola chut ani energia 😄
Odpovedať
@pavukkriziak skus poslat podorys bytu mozno sa da nieco vymysliet
Odpovedať
Profilova fotka
Mali sme v byte takúto malú kúpeľňu. My sme zvolili sprchový kút 90x90cm s vyššou vaničkou, takže aj malé deti sa v ňom kúpali. Problematické je to pre dospelých ohľadne vstupu a výstupu z neho. Pokiaľ trváš na vani, skús sa pozrieť na vaňu Avocado od Ravaku, majú uspôsobené k tomu umyvadlo nad tou zúženou časťou vany. Pračku by som dala s horným plnením, predsa len zaberie o dosť menej miesta. My sme mali v tej malej kúpeľni ten sprchový kút, umývadlo so skrinkou 60x40cm, vysokú skrinku 35x35x200 cm a dva koše na prádlo.
Odpovedať
Profilova fotka
A ešte vrchom plnenú práčku.
Odpovedať
@pavukkriziak my to máme takto. Mame síce sprchac, ale šírka 70 ako každá vana
Odpovedať
Paradne to vyzera aj ked je mensia 🙂 a paci sa mi to riesenie s umyvadlom 🙂
Odpovedať
my sme mali takto: nám to stačilo. Ak nájdem doma fotky z bytu, tak pridám.
Odpovedať
@pavukkriziak radiator je totalna blbost v takejto malej kupelni, pre pohodu by som dala el. podlahove kurenie, alebo aj nic, ved v panelakoch nikdy v kupelni nebolo kurenie a ked, tak ten smiesny ziaric, ktory som ja v zivote nevidela zapnuty.. Umyvadlo nad prackou je uplne v pohode, mam to tak v technickej miestnosti a ziaden problem..
Odpovedať
@btus takto to maju povodni majitelia len tam potom ostane velmi malo miesta na "vymotanie", kedze chcem pracku hlboku 60cm. Pre dospelych este ok ale ked kupeme dieta tak trosku viac miesta k vani potrebujeme 😄 Preto hladam sposob ako to nejak skompaktnit.
Odpovedať
no, my sme mali malé dieťa a mne tam prišlo miesta tak akurát. Ak idete kupovať novú práčku, tak 40 hlbka bude stačiť. V takom malom prietore sa toho veľa nevymyslí.
Odpovedať
no, my sme mali malé dieťa a mne tam prišlo miesta tak akurát. Ak idete kupovať novú práčku, tak 40 hlbka bude stačiť. V takom malom prietore sa toho veľa nevymyslí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?