Protihluková podložka pod závesné WC - máte ju?

Ked ste montovali zavesne wc, davali ste protihlukovu podlozku pod wc misu? Musi sa to tam dat?
Odpovedať
@originalx Veľa vecí sa nemusí, ale je dobré ich použiť. Tlmí to prenos vibrácií pri dosadaní na misu. Pri nepoužití môže obstavba nepríjemne dunieť.
Odpovedať
@originalx tuto koko..nu vyhadzujem zakazdym. Neprilieha misa, silikon vyzera otrasne a po chvily bude misa lietat . A to mam namontovanych min cez 500 geberitov. A rozdiel s tym a bez toho v hluku som nezaregistroval
Odpovedať
@gkrivanek Stačí tú koko.... zrezat došikma a silikón bude taký, akoby tam nebola. A lietanie misy, keď podložka stratí mierne objem, jej dotiahnutie je otázka asi 10 sekúnd. Ale súhlasím, nemusí sa použiť.
Odpovedať
@gkrivanek takze misu namontovat natvrdo k obkladu a obsilikonovat? Tak? Lebo zajtra ma caka montaz a tuto podlozku nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
podlozka je dobra, silikon nedavam vobec myslim ze neni treba a bez podlozky by som sa bal ci neprasknem obklad pri dotahovani mysi..
Odpovedať
@rusty727 ok, takze zajtra ju vybehnem kupit a vyskusam ci to je dobre, alebo blbost.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl zjavne si este nedotahoval podlozky na novych modeloch Villeroy/Boch (SUpra2/Supra3), kde je zavitnica so skrutkou nahradena nejakym plastovym cudom. Samozrejme, pri silnejsom dotiahnuti sa zlomi. Cudo stoji 25ks (kus). Nastastie Fischer vyraba nieco podobne (tzn. uplne rovnake) za 10euro z ineho plastu, ktory drzi. . Laparoskopia je oproti tomu detska hracka. Zlate dobre skrutky s maticou :)
Odpovedať
@mgx :)))) tak tak a tam tu podlozku nedotiahne ako ma.
Odpovedať
@mgx nastastie vilery bosh som nekupil, len obycajny cersanit, aj na ten som cakal 2 mesiace co ho nikto nevedel dodat-sami neschopni manageri. Mam tam normalnu kovovu skrutuku geberit a matice budu dufam plastove, ak sa zlomia tak mam este nahradne z geberitu.
Odpovedať
@mgx Pravda, nedotahoval. A ako tak citam, verim, ze nebudem mat tu cest 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx - aj V/B robi klasicke skrutky, napr. vyborna je rada Omnia Architectura. Len ludia daju malokedy za misu 200e, ale ta misa je naozaj perfektna. Uz len ked vidis kvalitu toho crepu, to je uplne inde. Daleko za nimi je JIKA/KOLO. Cersanit po roku vyzera ako V/B po 10.
Odpovedať
Podlozka (predpokladam Alcaplast) je zbytocne hruba a makka. Najvacia radost je na taku podlozku montovat misu so skrytym uchytom, samo o sebe gynekologia a podlozka tomu este prida grady, ze to konkuruje trhaniu zubov cez vaginu. Skoro som prisiel o nervy a jedine co ma mrzi, ze som ju nevyhodil skor ako po x pokusoch, pricom som skoro odpalil plastove cudo na uchytenie. Pre pokoj v dusi som tam dal 1mm tvrdu PU podlozku, co sla pod kompozitnu podlahu. Zrazu vsetko islo a nic nedycha. @milanpl v tomto pripade dotiahnutie vacsinou znamena zhodit celu misu, nastavit zavitovu tyc a odznova...Dakujem pekne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mgx ved aj moja misa stoji 200€ a neviem aky bude pristup na montaz, jedine zospodu. Chcel som geberit Sela, ale je drahy.
Odpovedať
ja som montoval Jungborn (výrobok presný si nepamätám) so skrytým úchytom aj s touto podložkou a išlo to ako pomasle 🙂 Treba si len dať záležať pri obrezovaní tej podložky a poriadne ostrý nožík (ideálne úplne nová čepieľka olamovacieho nožíka) a dá sa to spraviť veľmi úhľadne.
Odpovedať
Tak misa nahodena, ta penova podlozka tam je skor na skodu, ako na osoh, lebo misa pruzi, ked ju zatazim a viac sa dotiahnut neda.
Odpovedať
@originalx No a presne preto je ta podlozka na ... :-)
Odpovedať
nie je možné musí to byť alebo krivo osadené, alebo máte tu podložku niekde mierne skrčenú. Pri dobre založenej podložke a poriadne dotiahnutej mise nemôže pružiť.
Odpovedať
@sousedekovci89 podlozka nikde nieje pokrcena a zatiahnut sa to viac neda, lebo by som utrhol tu plastovu maticu zo snekom. Toto sa nedotahuje klucom, ale s takou sesthrannou tyckou s motylom. Dnes som chodil po kupelnovych studiach a tam kde mali tuto podlozku vsetky misy pruzili a kde ju nemali tak drzali napevno.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx - neries, pruzi to. misa so skrytou montazou sa neda poriadne dotiahnut, lebo urve ten plastovy maslostroj. Neboj, videl som to uz neraz, aj u nobl znaciek. namiesto podlozky poriadne zasilikonuj a cau stara mama.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?