Priestor okolo WC

Koľko priestoru je potrebné ponechať okolo WC, hlavne po stranách? Neide len o komfort, ale aj o prípadný "servisný" prístup. Chceli by sme totiž spojiť WC s kúpeľňou a neviem či to bude priestorovo možné.
Odpovedať
@drivesk norma pise, ze sirka samostatneho WC minimalne 80 cm, tak sa zariad podla toho, je to rokmi overene minimum
Odpovedať
@zita19 ďakujem
Odpovedať
@drivesk ak je wc súčasť kupelky a nie sú po obidvoch stranách steny, môžeš ubrať, myslím keď je wc vedľa vane a steny..
Odpovedať
@daralbajda problém je to, že kúpeľňa je dosť malá (1600x1830) takže nie je tam veľa priestoru na výber. Plán je dať wc do rohu a vedľa urobiť sprchovací kút (bez vaničky) a kvôli tomu potrebnému priestoru okolo wc budem musieť namiesto "pevnej" sklenenej zásteny použiť skladacie dvere, niečo takéto https://www.siko.sk/sprchove-dvere-si... Takže dvere budú okrem času keď sa bude niekto sprchovať, otvorené a tým pádom bude okolo wc dosť miesta. Iné riešenie som zatiaľ nenašiel.
Odpovedať
@drivesk mohol by si dat aj dvere do vnutra otvarave.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme kúpeľňu s podobnými rozmermi, vošlo nám WC, umývadlo aj rohový sprchovací kút 80 x 80 cm so sklenenými posuvnými dverami.
Odpovedať
Profilova fotka
@drivesk
Odpovedať
@wivik aké? Nič čo som zatiaľ našiel, sa nehodí, kvôli priestoru, batérii a samotnej sprche vo vnútri. Vieš dať nejaký link na konkrétne dvere? Ďakujem
Odpovedať
@iwkars naša kúpeľňa je skoro rovnaká, len umývadlo bude na mieste kde sú podľa obrázku dvere a naše dvere budú skoro v strede kde je umývadlo. Stupačky sú za stenou kde je okno.
Odpovedať
@drivesk nepoznam, len co mi naslo https://www.sanswiss.cz/sk/#produkty/... Ja by som z hladiska udrzby isla do co najjednoduchsich. Aky velky bude sprchovy kut? My mame sprchovy 90x90 a dvere sa skladaju z pevnej casti a z otvaracej casti. Neotvaram 90 cm dvere. Este ja by som mozno dvere do kupelne nedavala do stredu steny ale na kraj, oproti dveram by som dala sprchovy a vedla dveri umyvadlo. Neviem ci som si spravne predstavila priestor tak by si mohol pridat podorys
Odpovedať
@wivik nuž, plán bol dať tam aspoň 90x100, ale asi je to nereálne. Kvôli tomu wc. Šírka nebude môcť byť viac ako 80. Kde a ako by som si mohol urobiť nejaký 2D pôdorys alebo grafický návrh?
Odpovedať
@drivesk cez mobil velmi jednoduche zobrazenie ja pouzivam floor plan creator. Ked chces realistickejsie zobrazenie tak napr. homestyler.com Neviem ako mas otocenu kupelnu ale nieco take som myslela. Len ja by som upustila od sprchoveho bez vanicky. My mame sprchovy dvihnuty asi na 20 - 25 cm kvoli odpadu z vane. Pred sprchovym respektive v kupelni potrebujes aj trosku priestoru a nie ju len zapratat. Toto je v tom floor plan
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wivik presne opačná orientácia. Naša je presne ako na obrázku od Iwkars, ale dvere s umývadlom sú "vymenené" a nie je tam radiátor.
Odpovedať
@wivik no vlastne tak ako je na Tvojom, ale opačná orientácia, čo sa týka rozmeru a záchod so sprchou je opačne, "dole" je umývadlo so sprchou a wc je v "hornom" pravom rohu
Odpovedať
@drivesk ja len ze keby si prehodil vecko so sprchou tak by si pred sprchou dostal viac miesta a mozes mat klasicke dvere
Odpovedať
@wivik wc by bolo pravdepodobne ďaleko od stupačiek, tie sú za stenou na ľavo a môj problém je skôr šírka sprchového a nie dĺžka, takže z tohoto pohľadu je jedno či je wc v ľavom rohu, alebo pravom
Odpovedať
@drivesk nebolo by tre teba vhodnym riesenim zmenit otvaranie kuta. Nieco na tento sposob? https://www.aquas.sk/Aquatek-Family-A... @wivik dvere otvarave do kuta su tym najhorsim riesenim. Treba vyskusat a zistis, ze vysukat sa zo sprachaca, obzvlast takto maleho, ked sa ti otvaraju dvere dnu je riadny zahul.
Odpovedať
@zita19 však nad niečím podobným som premýšľal, ale dvere by neboli posuvné, ale skladacie. Dôvodom je vlastne to, že okrem sprchovania, by mohli byť stále otvorené, takže pri použití wc by nemal človek stiesňujúci pocit, pretože by tam bol vlastne otvorený priestor. To je jediné riešenie, ktoré sa mi zatiaľ zdá priechodné.
Odpovedať
@zita19 niečo takéto https://www.aquas.sk/Aquatek-Dynamic-...
Odpovedať
@drivesk alebo aj tak...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?