Kúpeľňa bez špár - akryl a benátska stierka

Dobry den.chcela by som poprosit o radu.ma niekto z vas kupelnu bez špar.kombinacia akrylatova šuchana omietka a benatska(epoxidova)stierka.planujeme dat aj do sprchoveho kuta.popripadne poprosim kontakty na sikovnych majstrov,alebo stranky.dakujem pekne
Odpovedať
Wau, tak to vyzera velmi pekne @ivulienka133. Dufam, ze niekoho takeho najdes. Velmi sa mi to paci ale asi to bude aj financne drahsie, ze? Zistovala si si ceny?
Odpovedať
No verim,ze sa tunak niekto sikovny najde. 😉 a za priatelnu cenu
Odpovedať
Profilova fotka
absolutne sa nechcem vyjadrovat k benatskej epoxidovej stierke v sprchovom kute, lebo o nich neviem nic..... Predajcovia a realizatori maju urcite vela argumentov preco ju pouzit. Ja sa len zamyslam nad tym, aka je mechanicka odolnost takej epoxidovej stierky pri realnom pouzivani kupelne a sprchoveho kuta a rovnako jej odolnost pri cisteni napr. prostriedkami na odstarnenie vodneho kamena, comu sa clovek v sprche asi nevyhne. Ak chcete pouzit takuto upravu kvoli tomu, ze nechcete spary, tak potom nebude lepsia, a mozno aj lacnejsia, alternativa pouzit velkoformatovu keramiku ? Dnes sa keramicke platne robia vo formate 300x100cm, 320x160cm co je dostacujuce aj pre velke kupelne. Keramicky obklad na mna posobi skutocen spolahlivejsie a trvanlivejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivulienka133 noo, tak to som zvedavý, či sa tu niekto taký nájde, kto také kúpeľne robí.
Odpovedať
Mega obklad bude lacnejsi len v inom vesmire Sedi mi hore na poschodi d detskej izbe obklad 120x240. Kto mi chce pomoct koze prist. Cena profika co to tam da bude porovnatelna s materialom. Odhadujem to na min 2500e na kupelnu so 4 stenami vrozmerom do 3x2metre. Material plus praca Benatska ale nie je lacna tiez. Mam ju na wc ale svojpomoc nie firma... Tieto srandy su mega drahe cize sk cena nie ue problem da sa hocico. Napr mramor na mieru so zeriavom kym je strop otvoreny... Tam sa medze nekladu v rozmeroch... A nerobim si srandu s tym zeriavom... Pisem ako blb lebo som na mobile.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako priznavam, ze to vyzera velmi dobre ale tolke peniaze by som za to nedala!
Odpovedať
Občas robím Benátske stierky (Venetian plaster) ale bohužiaľ nie na Slovensku. V každom prípade by som ti neodporúčal ju dávať do sprchy. Originál mix je vlastne sadrová zmes s prachom z mramoru (tým sa dosiahne želaný odtieň a farba). Nové zmesi sú aj epoxidové, ale ani tie sa neodporúčajú používať v prostredí kde je stály styk s vodou. Kúpeľne nie je problém (vlhké prostredie) ale sprcha nie. Namiesto toho si skús pozrieť tradičné "Stucco" omietky ktoré majú cementový základ (Portland cement). Je to podobná technológia, ale s použitím odlišných materiálov a je možné namiešať vodou odolné zmesi (aj farby)
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne, ze velkoformat nie je lacny. Moj prispevok bol hlavne o tom, ze ivulienka chce povrch bez spar a rozmysla o benatskej stierke. Vzhladom na vlastnosti je asi lacnejsie dat rovno (napr) velkoformatovu keramiku, ako experimentovat s benatskou stierkou, ktoru za rok pracne a draho strhne dole a nasledne urobi keramicky obklad. Treba skusit nacenit, lebo velkoformaty 300x100cm sa daju dodat uz aj za sumy okolo 80 eur a formaty 120x120cm aj za menej. Praca pri velkych formatoch cca. 40 Eur ...... Vsetko hrube cisla, treba vediet plochy, rezy, miesto instalacie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch

Odpoveď na príspevok od vasapracovnadoska:

absolutne sa nechcem vyjadrovat k benatskej epoxi…
@vasapracovnadoska presne tam som sa dostala aj ja do tohto bodu, tiez ma napadlo to co vas
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?