Kúpeľňa bez obkladov

Ahojte:-) Pekne vás prosím o radu. Architekt mi ako jednu z možností ponúkol kúpeľňu bez obkladov. Išlo by vlastne o dve steny, ktoré by boli iba namalované nejakou špeciálnou farbou. Bola by obložená len vaňa a sprchový kút no a na zemi samozrejme dlažba. Vyzeralo to veľmi pekne, máte s tým niekto skúsenosti? Nie je to nepraktické? Veľmi pekne ďakujem:-)
Odpovedať
1
2
@macinka0071 nieje to neprakticke. Uplne normalka steny namalovany umyvatelnou farbou,az lutujem ze sme to urobili iba v jednej kupelni.
Odpovedať
No to si ma potešila, ja som to včera videla a veľmi sa mi to páči. Ja chcem fialovú z bielou. Ty máš akú? A koľko stoja také farby prosím? Vôbec nemám predstavu:-)
Odpovedať
Profilova fotka
neviete ci by to nebol problem pri sadrovych omietkach??
Odpovedať
my mame kupelnu tiez len sprchac a jednu taku stenu za umyvadlom a wc ostatne mame omietku a farba. je to v pohode zatial.
Odpovedať
@macinka0071 tiez mam kombinaciu a v pohode. farby su drahsie aj este viac drahsie, zalezi od toho, aku znacku zvolis. my sme dali biely jupol gold a do kuchyne som kupila decorhit fresh. viaceri vyrobcovia maju umyvatelne farby.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dali do kúpelne aj malého wc vonkajšiu farebnú umyvateľnú omietku, musí niečo vydržať a nemuseli sme maľovať :-)
Odpovedať
ja tiež budem mať 1 celú stenu bez obkladu. myslím, že je to také vzdušnejšie, hlavne keď je malá kúpelka. alebo si daj tapetu -mňa inšpirovala práve jedna fotka z albumu naty73, kuk
Odpovedať
v kúpelni nejde o to či je farba umývateľná ,ale aby bola nepriepustná,preto sa do vlhkých priestorov aplikujú špeciálne farby ....napr.od Tikurilla http://www.tikkurila.sk/index.phtml?s=61 :-) :-) :-) http://www.tikkurila.sk/dekorativne_f... My máme dočasne celú kúpeľňu len vo farbe Optiva a je to super ;-)
Odpovedať
my sme davali do kupelne a zachodov latexovu. mame ju aj za umyvadlom. po 3 rokoch stale OK.
Odpovedať
@andrejkam na nepriepustnost je hydroizolacia, ci nie? :-N
Odpovedať
@vivere Áno,ale ani farbu nemôžeš dať hocijakú,neviem ako to by vyzeralo okolo umývadla po dvoch mesiacoch. ;-)
Odpovedať
mame zlto-sivu kombinaciu, farbu uz si nepamatam ani nazov ani cenu, kupena v najblizsej drogerke kde miesaju farby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
kocky, tie ktore mate s tymito farbami skusenost, tak mohlo by to ist napriklad aj do sprchy, priamo kde je kazdy den priamy kontakt s vodou? ja kachlicky nechcem davat, lebo mame taku uz specialnu stenu vymurovanu ako keby tehlickovu tak som ju chcela len natriet, len ktovie co mi to urobi po dvoch rokoch :-S
Odpovedať
Benatsky štuk po navoskovaní môže byť aj v sprchovacom kute.Je to omietka ktorá je určená do vlhkeho prostredia.
Odpovedať
@andrejkam no ved, ja som pisala o tom istom. :-) ta nasa mala na obale, ze je umyvatelna a ked som citala pouzitie, bolo tam pisane o kupelni a ze vydrzi priamy kontakt s vodou. a vydrzi veru ;-)
Odpovedať
a ked by ste urobili jednu a tú istú kúpelku farbou alebo obklad čo vyjde lacnejšie?
Odpovedať
@nikabrunc zaleží aký obklad vyberieš 10€ za m2 alebo 20€ za kus obkladu
Odpovedať
@jozef74 no ved hej, tak priemer ale potom aj farba sa asi dá aj lacnejšia aj drahšia
Odpovedať
@nikabrunc neviem či ta lacnejšian farba bude to prave orechove
Odpovedať
@jozef74 áno ja chcem zistit ktorý spôsob je lacnejší, pri farbe nepotrebujem odborníka či? ale pri obkladaní áno aj toto sa berie do úvahy
Odpovedať
@macinka0071 moji rodicia maju tak namalovanu celu kupelnu umyvatelnou farbou, nemaju ziadne obkladacky a je to uz zhruba dva roky co to otec robil. problemy ziadne, vyzera to stale ako nove. bola to bezna farba kupena v baumaxe alebo hornbachu ktora je vodeodolna a umyvatelna. ak to chces, chod do toho, bat sa nemusis :-)
Odpovedať
@nikabrunc tak potom asi tarba.
Odpovedať
@nikabrunc este aby som doplnil. dosledne citat navod. pokial viem, tieto farby sa nesmu riedit ale nanasat take ako su v baleni pre dosiahnutie pozadovanej kvality. urcite nesetrit, ze ved natriem tym viac m2! ;-)
Odpovedať
@jozef_k ok,
Odpovedať
Profilova fotka
tiez mam v plane robit kupelne natolko bez obkladov ako sa len bude dat.. ale kamaratky s detmi sa mi smeju, ze ved ja uvidim, ked mi to decka docmaraju, budu zaclapavat vodou furt a tak.. mate niekto male deti, z tych do mate bezobkladove kupelne??
Odpovedať
@yaninca my máme a úúúúplne v pohode ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 Ten benatsky stuk je co presne? Da sa to pouzit do sprchoveho kuta, kde tecu litre vody?
Odpovedať
@mom3 Da sa použiť voda mu neublíži len sa ešte voskuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Problém možno ani nie je v tom, či aplikovaná farba prepustí vodu do podkladu na ploche, ale skôr v riešení detailov, styk podlaha- stena, stena- stena, a všetky prestupy technológií, voda, kanalizácia, kúrenie,... Tieto detaily viete vyriešiť len použitím vhodného hydroizolačného systému. Samozrejme sa bavíme o priestoroch so zvýšenou vlhkosťou a stekajúcou vodou, ktorá keď sa dostane do podkladu,... Plesne nechce mať v dome nik.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte pisem sem lebo inu temu som nenasla ohladom kupelni....chceme prerabat kupelku a manzelovi kamarat povedal ze moze nahodit novy obklad na stary vraj je na to original lep,neviem mam z toho obavy kolko to vydrzi....vraj sa to teraz tak robi aby sa nemusel burat stary obklad,mate niekto s tym skusenosti????dakujeem :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?