Dvierka do sprchového kúta - riešenie a tipy

Ahojte, chcela by som sa Vás opýtať, či máte niekto sprchovací kút (min. o rozmere 120 x 100 cm), ale tak že sa Vám dvierka otvárajú dovnútra? Zariaďujeme kúpelňu, ale koľajničky nechcem a keď sa dvierka otvárajú do vonka, každý na to hundre, že tá voda z dvierok steká na zem. Ja by som chcela mať dovnútra. Rada by som počula Vaše názory a skúsenosti. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, alebo polovicne dvierka
Odpovedať
Len my pravú a ľavú stranu budeme mať múry, takže len stred budú dvierka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od waitinka7:

Ahojte, chcela by som sa Vás opýtať, či máte niek…
@waitinka7 my máme dvierka, ktoré sa dajú otvárať aj dnu aj von. Som si myslela, že to je štandard 🤔
Odpovedať

@waitinka7 Máme sprchový kút 90x120 cm a dvierka na oboch bočných stenách, Dvierka sa otvárajú aj dnu aj von. Otváranie dnu je nepraktické, používame to málo, lebo sa musíš uhnúť v sprcháči, aby si mohla otvoriť dvierka. Zástenu máme od Roltechnik, teraz sa volajú Roth a máte tent typ: https://www.roth-shop.sk/tdo1-tdo1
Odpovedať
do vnutra nie, to zakazdym budes nacvicovat ked sa do kuta budes sukat aj z neho vychadzat. Minimalna pohodlna sirka dveri je 60 cm, tak si predstav (alebo nakresli v mierke) ako poza tie dvierka cez 40 cm volneho priestoru prejdes
Odpovedať

@waitinka7 na skle mas dole silikonovu listu. Nepamatam ze by nejak voda stekala na zem pri otvarani. A aj tak len otvoris, vyjdes a hned zatvoris. Pred dverami mas aj kobercek tak ked na neho nieco pokvapka. Ale aj tak je najidealnejsie mat v sprche stierku a hned po sprchocani zotriet vodu. Kvoli tomuto dovodu by som urcite neriesila otvaranie do vnutra. Take otvaranie sa riesi ked nas miesto. Inak nedavno som videla video kde holka v hotely takto uviazla v sprche. Nechapem ako tam vobec vosla ale vyjst uz nevedela
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

do vnutra nie, to zakazdym budes nacvicovat ked s…
@zita19 dvierka si treba dať rozdelené na polovicu. My to tak máme a je to práveže veľmi praktické, že sa dajú otvárať dnu aj von. Máme mini kúpeľňu a otvorené von by zavadzali, keď človek vychádza, tak si otvorí von, ale následne ich preklopí dnu a nechá otvorené, aby sprcha rýchlejšie vyschla a dvere nezavadzaju.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akvi:

@zita19 dvierka si treba dať rozdelené na polovi…
@akvi ja viem, ze sa daju spravit aj lietacky, aj delene. Ja s tym problem nemam, nie som autorka debaty. Len som upozornila, ze jedny dvierka otvarave dnu nie su prakticke
Odpovedať

@waitinka7 ... my máme normálne von. Po sprche to každý stiahne gumovou stierkou, tá visí v sprche a ak aj kvapne pár kvapiek kým vyjdem, tak je to tak zanedbateľné, že to utriem hneď servítkou a vybavené. Nie je to vôbec pre nikoho obťažujúce a 100x pohodlnejšie, ako vychádzať cez otvorenie smerom dnu, aj keď cez rozdelené na polovicu.
Odpovedať
Ďakujem, nakoniec sme objednali také, čo sa otvárajú dnu aj von.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?