Odpoveď na príspevok od itgospa:
ahojte, poradte prosim, ako ucinne bojovat s ples… @itgospa na postihnute miesta daj toaletak, postriekaj savom, pritlac nasiaknuty toaletak a nechaj posobit do rana.Odpoveď na príspevok od itgospa:
ahojte, poradte prosim, ako ucinne bojovat s ples… @itgospa Domestos, ale musi byt biely - Ultra White. Ked som videl ucinok, neveril som vlastnym ociam.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Ak sa rozhodneš vymeniť silikon, tak ho nehladiť … @kejsix tak som to i robil pred 5 rokmi a i tak mi zacal na jednom mieste pretekat. A to som daval mapei silikon i primer FD o ktorom v stavebninach ani nepoculi a museli objednat :-)Odpoveď na príspevok od itgospa:
ahojte, poradte prosim, ako ucinne bojovat s ples… @itgospa treba to raz za mesiac preventivne cele vydezinfikovat, lebo z neviditelnej plesnicky sa ti spravi to co mas doma. +- rok ten silikon odola plesniam, ale potom sa o neho treba starat lebo straca svoje vlastnosti.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix tak som to i robil pred 5 rokmi a i tak m… @rkorba Pretekat? Nemas za tym hydroizolaciu? Ja som menil nedavno, sranda, ze na nerezovom zlabe to vlastne skoro vobec nedrzalo... a to vzdy pred silikonovanim vsetko poctivo odmastnujem. Ale voda pod silikonom stala okolo zlabu, cize HI to nepustila nikam ani tak.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Pretekat? Nemas za tym hydroizolaciu? Ja … @kejsix šitná Den Braven do kupelky normalne bola rozmočená a vyberal som ju i s vyrezanym silikonom. A to som si hovoril, ze mal som radsej nerezovy kupit :-)Odpoveď na príspevok od itgospa:
ahojte, poradte prosim, ako ucinne bojovat s ples… @itgospa Savo, hydroxid, ocot degraduje sparovku. Čo mám otestované a funguje super je Perlglanz od hagleitner. Ako koncentrát ničí 99% ale dá sa aj riediť. Stačí nechá pôsobiť a potom len prebehnúť hubkou. Ale ak máš "silikon" oddelený tak ho bude treba vymenit. Bežné to je acetat a keď sa vyhladzuje jarovou vodou pri aplikácii nanášaní dosť to narúša povrch a chytajú sa tam plesne. Po vyhladeni jarov už zostane povrch narušení a degraduje. Ak tam mu po určitom čase nič nepomôže. Vystrihol som foto z videa ktoré sem neviem pridaťOdpoveď na príspevok od itgospa:
dakujem za vsetky prispevky. ked tak od vas citam… @itgospa silikon je tesnenie, takze ano, ma vyznam ho tam davat. A ano, treba ho casom menit lebo posobenim kadecoho degraduje.Odpoveď na príspevok od itgospa:
dakujem za vsetky prispevky. ked tak od vas citam… @itgospa Je!... Napr. Bitumén, no vzhľadom pripomína asfalt. 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od itgospa:
dakujem za vsetky prispevky. ked tak od vas citam… @itgospa či má vôbec zmysel dávať silikón ? Len pojem silikon je trochu široky. Tieto farebné sú acetatove silikónové tmely. Tieto tmely sú protiplesnove, ale ak nepoužiješ vyhladzovaci prostriedok iba obyčajny saponat ten obsahuje tenzidy. Rozpustaju mastné látky a znižuju povrchové napätie čo dopomáha pri vyhladzovani ale narúšajú povrch acetatoveho silikónu. A do kazdej časti kde zatecie narúša povrch a prilnutie k podkladu. Následne na nedokonale vyhladeni spoj sa zachytávajú bio častice ktoré na povrchu spôsobujú plesne. Takže je to z veľkej časti spôsobené zlym aplikovanim. Samozrejme môžem ti tu vymenovať lepšie tmely ktoré sú lepšie ale určite si nebudeš objednávať. Tak isto keď si pozrieť TL nie všade sú určite aplikácie "povolene" a ak málo kto pouzije Primer. Je možnosť pouzitia epoxidov ale ...Odpoveď na príspevok od itgospa:
ahojte, poradte prosim, ako ucinne bojovat s ples… @itgospa ešte zodpoviem tvoju otázku : je vobec nejaky trvacnejsi material ako silikon? Teda ak riešime klasický acetat ( ak by som sa ťa spýtal na výrobcov šparovačiek -ak ideme zjednotiť skarovku a tmel tak by si my typujem vymenoval 2-3 čo by ťa napadla z hlavy.) Sú to oxime tmely. Dokonca od acetatov tie majú lesk sú aj matne. A hlavne môžeš ich požiť aj v exterieri oproti acetatu. A sú tu aj ďalšie možné rady ale predpoklam prečítaš a napatle sa tam acetat lebo sa s ním ľahko robí a netreba na to nejaké extra náradie. Niekedy je ťažké rozprávať niekomu mám tu kartusu za 8€ alebo niečo za 20€.