Ako odstrániť z WC misy vodný kameň v zadnej a nedostupnej časti keramiky?

Ahojte, prosim poradte, ako odstranit z wc misy vodny kamen v nedostupnej casti, t.j. az za tym zahybom v zadnej casti odtoku keramiky? "Prednu" cast vycistim od vodneho kamena jednoducho - nalejem 1liter octu a lyzicku sody bikarbony a necham posobit niekolko hodin. Potom vodny kamen odstranim/rozdrvim jednoducho kefou. Ale ako odstranit / rozdrvit vodny kamen tam, kde sa kefa nedostane? Prosim tiez este poradte, ako pouzivate na mechanicke precistenie wc odpadu krta? Lebo kupil som krta znacky "parkinson" v lidli a mam problem ho zohnut vo wc mise v tom spodnom ohybe, t.j. mam problem ho pretlacit dalej, lebo rozmyslal som, ze mozno on by mohol mechanicky odstranit ten vodny kamen. dakujem za pomoc, rady
Odpovedať
ahojte, pls. najde sa niekto, kto vie poradit? vdaka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od itgospa:

Ahojte, prosim poradte, ako odstranit z wc misy v…
@itgospa krtko nie je na vodny kamen, soda do octu je zbytocna, pretoze zreaguje s octom, miesto toho aby s nim zreagoval vodny kamen. Odporucam kupit uplne najobycajnejsiu fixinelu na WC, naliat na noc celu flasu do misy, ak sa ti podari odcerpat vodu z misy bude to este lepsie a rano vysurovat kefou. Obycajna fixinela obsahuje kyselinu fosforecnu, ta krasne uvolnuje aj vodny aj mocovy kamen.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od itgospa:

ahojte, pls. najde sa niekto, kto vie poradit? vd…
@itgospa vytiahni misu z tej manžety. Vyčistiť zadný odtok a aj manžetu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petobike:

@itgospa vytiahni misu z tej manžety. Vyčistiť za…
@zita19 dakujem, skusim ist podla Tvojich rad, lebo ocot zatial pomohol iba ciastocne @petobike tomuto som sa chcel vyhnut, ale na tie najzadnejsie casti misy asi jedine najlepsie riesenie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od itgospa:

Ahojte, prosim poradte, ako odstranit z wc misy v…
@itgospa "Antikalk 20" alebo niečo priemyselné "Tenzi Derast".. pozor, to sa riedi.. dať do rozprašovacej fľašky a priebežne striekať miesta s vodným kameňom. Za mňa najefektívnejšie.
Odpovedať
Kym sme nemali katex, na vodny kamen najlepsie zaberal pulirapid.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od itgospa:

@zita19 dakujem, skusim ist podla Tvojich rad, le…
@itgospa do tých časti, čo sa nedostane wc kefa sa v pohode dostane kefa na fľaše. Odporúčam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janka_266:

@itgospa do tých časti, čo sa nedostane wc kefa s…
@janka_266 to je zaujimavy tip, vdaka
Odpovedať
Zvonom vytlač vodu на tam akýkoľvek koncentrovaný prípravok na vodný kameň a do rána máš po probléme. Nezabudni si riadne zavrieť poklop lebo prídeš o zapachovú zádku.
Odpovedať
vodu preč a naliať 1l HCl
Odpovedať
zkuste DOMESTOS v černém obalu, ten je hodně silný a přímo na vodní kámen v toaletě.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ak je možné, potrebné je vytlačiť vodu, nech jej je čo najmenej a následne naliať tento produkt TENZI Derast a nechať pôsobiť. Účinkuje okamžite, odstraňuje vodný kameň a hrdzu. Pri reakcii vznikajú škodlivé výpary čiže si treba chrániť dýchacie cesty a oči. Link na produkt: https://www.prochem.sk/tenzi-derast/
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prochem:

Ak je možné, potrebné je vytlačiť vodu, nech jej …
@prochem dakujem za odpoved, stranka ma technicku poruchu. ale podla opisu na internete usudzujem ze hlavnou ucinnou latkou je HCL. Aky je jeho benefit navyse oproti priamej aplikacie HCL?
Odpovedať
U nás sa na vodný kameň najlepšie toto osvedčilo, ale neviem vám povedať, že kde sa dá kúpiť, mne to ocino doniesol neviem odkiaľ.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od itgospa:

@prochem dakujem za odpoved, stranka ma technicku…
@itgospa Jedná sa o koncentrát s vysokým obsahom HCL. Pokiaľ by ste ho naliali priamo do mysy s vodou, okamžitý účinok bude slabší nakoľko dochádza k zriedeniu. Tým pádom rozpúšťanie kameňa, hrdze bude trvať dlhšie. V ponuke ho máme aj vo forme gélu pričom jeho obsah je polovičný doplnenený o pomocné látky, výáhodou je že po aplikácii nesteká a dlhšie pôsobí aj na zvyslej ploche. V tomto prípade sa jedná o prípravok ktorý sa už neriedi.
Odpovedať
myslim , že sa budem opakovať , na odstránenie nánosu vodného kameňa , používam, pripravky s kys. citronovou , octovou, HCL, fosforečnou ... , čím koncentrovanejšia , tým silnejší a rýchlejší účinok P.S. pamätám časy , ked sme liali do WC kys.HCl , to bol smrad celý víkend v dome :-D , a chlór je toxický pre dýchacie cesty , takže bacha na otravu ....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?