Aké má nevýhody sprchový kút bez vaničky?

ahojte,chcela by som poprosit ci ma niekto skusenosti s tymto typom sprchovych kutov bez vaniciek cize len sklo a na podlahe zlab alb odtokova lista... poradte ako treba izolovat,vyhody,nevyhody a vyrobcov...dakujem :-)
Odpovedať
1
2
10
Profilova fotka
my to ideme tiež takto riešiť ... pri vylievaní podlahy nám nechaljú vynechané v podlahe .. dĺžka žlábu, šírka a hĺbka 15 cm, podlahu nám vyspádujú smerom dozadu lebo žláb chceme umjestniť vzadu sprchového kúta a pod dlažbu dajú špeciálny náter myslím niečo ako tekuté sklo ... aby voda nepresakovala.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam vanicku a som rada, lebo novi je to moderne bez a aj efektne, tak jeden chalan nam povedal, ze predsalen keby daco, tak z vanicky nam nepresiakne do pivnice, a pri tychto sprchacoch sa to niekedy stat moze... vynimocne, ale moze a to potom preskauje jedna radost... mne osobne to navyse pripomina verejne sprchy,a kupaliska :-p ale samozrejme je to a vybere kazdeho, ci si to da , ci nie... aj vodny kamen sa podla mna viac drzi na kachlickach, vanicka sa lahsie umyje..
Odpovedať
Profilova fotka
treba to hlavne dobre zaizolovat tekutou foliou aj viac naterov a vyspadovat dlazbu k zlabu vyhody: jednoliata podlaha s kupelnou, bezbarierovy vstup, velky vyber zlabov (oblukove, rohove, podsvietene, velky vyber prevedeni), takze sa da z neho spravit pekny doplnok kupelne nevyhody: ak sa to dobre spravi, ziadne vyrobcovia zlabov: aco, alcaplast, geberit, roltechnik.......
Odpovedať
my to tiez mame tak urobene a som spokojna (obrazok prikladam). Ako ti tu uz radili, dolezite je vyspadovanie a izolovanie. Ak mozem poradit, ak mate podlahovku, tak si ju dajte aj do sprchovacieho kuta. Je to velmi prijemne, ked stupis na teplu podlahu ;-)
Odpovedať
bola som prilis rychla :-)
Odpovedať
koľko vás celý ten špás stál mi o tom uvažujeme ale zdá sa nám to byť drahé 8-)
Odpovedať
myslis ten zlab? my mame od alcaplastu a stal 2500 Sk, co nie je podla mna vela.
Odpovedať
Evig a aky zlab ste davali? môžeš napísať vyrobcu? ďakujem
Odpovedať
celkovo ti povedat neviem, lebo to robilo viac profesii - cez vodara, obkladacov, kurenarov. Nam este chyba sklenena zastena a to este len bude pecka ;-)
Odpovedať
ved som pisala - Alcaplast ;-)
Odpovedať
noo žlab ani neni taký drahý ale tie dvierka
Odpovedať
presne :-D . Ratam tak 20 tis. sk jedna zastena. Sorry, ze este v korunach, neviem si zvyknut :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
v pohode, to sa mi zdá byť veľa :-D môjmu mužovi sa to páči ale tá cena nás odrádza :-S
Odpovedať
evig tak to si nasla za super cenu, kde ste ho kupovali? ja teraz hladam zlab do nasej kupelne. ale ceny sa pohybuju cca okolo 200 EUR :-(
Odpovedať
myslela som sprchovy zlab :-)
Odpovedať
cena tej zasteny velmi zavisi od toho, aky siroky je sprchovaci kut - my mame 110 cm a na to ziadny vyrobca nevyraba standardne zasteny, takze si budeme musiet dat vyrobit a to byvava drahsie. Treba si pozriet, kolko stoja take 80-ky. Urcite to bude menej.
Odpovedať
dakujem za odpovede.... takze ten zlab si kupime zvlast a potom dvierka zase zvlast...nepredava sa to spolu,bo hladala som to tak na nete no nemala som uspech... budeme mat ten sprchac v rohu tak uvidime aky ten zlab vyberieme ci rovny alb rohovy,a zial kurenie pod nebude...
Odpovedať
yanka - my sme to kupili v Baumaxe. Alcaplast je ceska firma a maju normalne ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
skaredekacatko: no ale dvierka mas rovmako drahe,ci tam das vanickku alebo zlab... :-p my mame 120x80a mame dvierka s 20% zlavou asi za 13tis SK...
Odpovedať
pozerala som, kolko stoja take standardne dvere a nie je to take strasne - daju sa aj za 260 E. http://www.kupelnovysvet.sk/product_i...
Odpovedať
čo sme pozerali dvierka tak boli drahšie ako celý sprcháč :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mame sprchový kút bez vaničky, robilo sa to v 2004, nikde nič nezateká, všetko je ako nové, my sme spokojný. Cenovo už teraz neviem, koľko to stálo, ale po takej dlhej dobe je to aj tak asi jedno. Dvere máme Ravak, sú kvalitné, nemám k nim žiadne výhrady. Minulé leto prerábali rodičia kúpeľňu v byte, a tam nemohli dať taký kút bez vaničky, tak použili keramickú vaničku. dostať ich v rôznej hĺbke, od plytej až po takú čo má okraj možno aj nad 12cm, záleží do toho, čo kto potrebuje.
Odpovedať
Profilova fotka
No našla som aj fotky..:)
Odpovedať
my tiez budeme mat sprchac bez vanicky, so zlabom, zatial zlab vyberame, potrebujeme vsak vacsi spad ci co... tak nie vsetky nam vyhovuju. Ceny su desne. Ked sme pri tejto teme ake dvierka do sprchovacieho kuta mate s ktorymi ste spokojne a cena je prijatelna... a plusy zlabu su este aj cistenie a u nas aj ta podlahovka pod nim a mne sa to paci :-) ale aj vanicky maju co do seba, ale rozhodli sme sa takto.
Odpovedať
Profilova fotka
AHojte, my mame tiez uz vymurovany sprchac. Bude bez vanicky a chceli by sme zlab. Vychadza to vsak okolo 200 EUR aj s tym krytom, tak ideme este do Polska zistit cenu. Dvierka ratame tak okolo 300 EUR. Ja by som chcela dvojite otvaracie, ale ak budu moc drahe, dame aj zasuvacie... No a momentalne riesime bateriu. Chceli by sme taku, co je zamurovana pod omietkou a hore trci len sprchova hlavica a na boku je mala sprcha s hadicou. Nemate niekto s takou skusenosti alebo nepoznate nejaku dobru znacku ?
Odpovedať
na stranke alcaplastu je pekne krok po kroku zobrazeny cely postup osadenia sprchoveho zlabu, presne aj o tom cisteni tam pisu. Daju sa aj osvetlit, len to je uz o peniazkoch. :-) Iljanka tak daj vediet, ako ste pochodili. My sme pisali do alcaplastu, tak boli velmi ustretoví.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme pozerali odtokové zlaby od firmy Siko
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, aj my mame murovany sprchovy kut bez vanicky iba so zlabom, ten stal 190€, mysleli sme si povodne, ze sa da lacnejsie zohnat, ale nakoniec sme kupili za tolko teda. Ja som velmi spokojna, podla mna je to lepsie mat murovany ako s vanickou, hlavne cloveka neobmedzuju rozmery, my sme si dali 160x80cm sprchac, takze je dost velky. Len sme si dali spravit pomerne maly otvor, iba 60cm, tak sme si tam nedali dvierka, ale iba zaves. Co sa tyka tej sprchovej hlavice co trci, vola sa to podomietkova bateria. My mame cely tento system od Hansgrohe, je to nemecka znacka, je drahsia oproti ceskym alebo polskym, ale povedali nam nech radsej do toho investujeme, lebo pod omietkou a obkladmi je vlastne zabudovany Ibox- teda zariadenie na zmiesavanie teplej a studenej vody a keby to bolo nekvalitne tak by trebalo potom vysekat obklady, keby sa nieco stalo. Takze hore mame tu velku sprchovu hlavicu a este mame dole rucnu sprchu. Sme velmi spokojni.
Odpovedať
Aj my mame sprchovaci kut bez vaničky so žlabom a môžem Vam povedat,oplati sa do toho investovat,vyborne sa to udržiava,a všetci sme spokojni,určite by som si nedala vaničku.
Odpovedať
Profilova fotka
anamor stavia dom - Včera o 12:22 Zaujímalo by ma akej značky máte sprchový kút a ako ste spokojný, ja potrebujem taký bez vaničky, ceny sa velmi rôznia... tak preto táto otázka a zasa minúť"majland" len za sprcháč nemám veľmi chuť....
Odpovedať
1
2
10
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?