Veľkoformátová dlažba ako pracovná doska - skúsenosti

Profilova fotka
Dobrý deň, má niekto skúsenosť s použitím keramickej dlažby ako pracovnej dosky v kuchyni? Zvažujeme túto možnosť najmä kvôli cene – máme naplánovanú väčšiu pracovnú plochu a dlažba by vyšla podstatne lacnejšie ako prírodný kameň. Zaujímalo by ma, či to niekto takto riešil, a ak áno, či by ste to odporučili z hľadiska praktickosti a údržby. Vďaka!
Odpovedať
Profilova fotka
Ako si predstavujes ze to bude drzat na skrinkach?? Kde budes klepat rezne? Kedysi sa davali dlazdice no boli na podkladovej doske a problem byval ako spravit hranu. Osobne ked uz tak kamen
Odpovedať
Raz som také montoval, kuchyňa do L, na jednej časti klasická pracovná doska 38 mm, a druhá čast kde bola indukcia sa dala 28 mm doska a navrh si domáci nalepil 10 mm veľkoformátovu dlažbu. Asi to lepil na mamut, neviem presne. Či to bolo praktické neviem, mal tam dva kusy nalepené čiže jedna spara. Ale dobre to ako celok nevyzeralo
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marika789:

Dobrý deň, má niekto skúsenosť s použitím keramic…
@marika789 náhrada prírodného kameňa na pracovnú dosku bola dávno vymyslená -je to Rezopal.
Odpovedať
https://kamenarstvo-kliestik.sk/ukazk...
Odpovedať
@marika789 vsetko sa da spravit aby to vyzeralo, takze zakladna otazka znie, chces aby ti kuchyna sluzila na varenie, alebo ju chces iba na ukazovanie navstevam a jedlo pojde z mrazaku do mikrovlnky? Vtedy ti bude stacit i dlazba namiesto pracovnej dosky a vydrzi ti do smrti ;-)
Odpovedať
My mame tu dlazbu velku aj na zemi,ako nova:krasna,leskla ako zrkadlo.Ale dnes,doskriabana,uz matna.Ten lesk je iba ked je mokra a mna ide drbnut z toho.Ako zastena tam ten lesk ma stale krasny,nedoskriabana.A toto si ako prac.dosku neviem predstavit,tam mame klasicku prac.dosku.Tiez ked deti rezu chlieb,tam opet skrabanec,hentam skriabanec.A mat tam dlazbu,co si padne a uz je zlomena.Nedavala by som to.Iba ozaj tak na ukazku,ze sa tam nebude denne varit a nemate deti.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr @ricir @eagleowl @zita19 @rkorba @emilia25 Ďakujem všetkým za vaše názory a skúsenosti. Medzi časom sme boli v jednej pekárni/kaviarni, kde na dlažbou obložených pultoch spracovávali cesto a zároveň mali takto obložené aj predajné pulty. To nás presvedčilo, že pôjdeme do toho :)
Odpovedať

@wolodymyr @ricir @eagleowl @zita19 @rkorba @emil…
@marika789 len potom davajte rektifikovanu dlazbu na minimalne spary a jolly hrany aby ste sa vyhli zakoncovacim listam
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@marika789 len potom davajte rektifikovanu dlazbu…
@zita19 jplly hrany dopadnu veľmi zle. Obiju sa i pri jemnom kontakte :-( Robil som ich do kupelne a zena sa o ne uz postarala...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@zita19 jplly hrany dopadnu veľmi zle. Obiju sa i…
@rkorba Prípadne ani jolly hrany, ani lišty (ako na foto)? :)
Odpovedať
Profilova fotka

@rkorba Prípadne ani jolly hrany, ani lišty (ako …
@marika789 to vyzera ako by som jedol z podlahy
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od yuri66:

@marika789 to vyzera ako by som jedol z podlahy
@yuri66 Áno, môže vám to evokovať podlahu, lebo dlažbu máme v hlavách spojenú s ňou, ale stále to pre mňa nie je odradzujúce :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?