Rekonštrukcia kuchyne

Ahojte...po 10 rokoch sa nam zacala odliepat foliovana leskla biela kuchyna a tiez dvierka, kde najviac svietilo slnko ostali zlte. Rozhodli sme sa ju teda prerobit. Korpusy su dobre, chceli by sme len vymenit dvierka a tiez dorobit po strop. Aky material sa dnes najviac vyuziva, ktory je najkvalitnejsi? Ma to niekto takto dorabane? Dakujem za odpovedede spolu s fotkami pre inšpiraciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zuzka.golhova:

Ahojte...po 10 rokoch sa nam zacala odliepat foli…
@zuzka.golhova toto čaká dobudúcna aj mňa. Moja linka má cca 15 rokov a fóliu som už na viacerých dvierkach lepil. Plánujem výmenu všetkých dvierok. Už nechcem fóliované. Kúpim v OBI, respektíve Horbachu bukovú škárovku. Len sa potrebujem vyhrať s ozdobným výfrezom. Škárovku buď namorím na tmavšie a nalakujem, alebo možno kúpim smrekovú dosku a tú natriem a urobím patinový look. Kuchynskú linku mám v smotanovom prevedení. Pohrávam sa buď s kontrastom do tmavších dvierok, alebo do smotanového patinového vzoru. Musím ešte niekde okukať, ako to bude vyzerať krajšie.
Odpovedať
u nas napr. po 10r folia bez problemu, u rodicov 12r, tiez bez problemu, kuchyne su z trenabu ... takze zalezi aka folia ...ale v dnesnej dobe by snou nemal byt problem je ale pravda, ze nam na nu nema ako svietit nejake prudke svetlo cez obrovsky HS portal :) iba take bezne slniecko cez okno 1.5x1.5, ale tiez, postupne prechadza ... od koho bola kuchyna predtym ? resp dvierka ? tie su vacsinou separe iny vyrobca nez je vyrobca korpusov, resp aj stolary v dnesnej dobe objednavaju dvierka a korpusy rezu :) u nas to tusim je trachea
Odpovedať
Profilova fotka

@zuzka.golhova vymena za biele leskle senosan. Pracovna doska ostala na zelanie klienta povodna a dorabali sa skrinky.
Odpovedať

@zuzka.golhova a keby to len otapetujete? ci nie je to mozne? by vam to usetrilo robotu :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bianka001:

@zuzka.golhova a keby to len otapetujete? ci nie …
@bianka001 je to rozdiel podľa mňa tapeta a úplne nová skrinka. teda dvierka. ja by som tiež išla normálne k stolárovi.
Odpovedať
Profilova fotka

@zuzka.golhova Presne takto si moji rodičia vynovili kuchynskú linku. Korpus ostal rovnaký, dvierka sa menili. Priamo od stolára. Oplatilo sa to. Tá linka už dávno nie je nová, ale stále ju ľudia obdivujú, že ako krásne zrekonštruovaná kuchyňa. Ak nezabudnem, odfotím.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bianka001:

@zuzka.golhova a keby to len otapetujete? ci nie …
@bianka001 otapetovať niečo, na čom sa odlepuje podklad asi nemá zmysel, bude sa to odlepovať dalej aj s tapetou...
Odpovedať

@zuzka.golhova robil som to pred 3 rokmi. Fóliované dvierka som zložil, a nahradil klasickou drevotrieskou s ABS hranami (dýha dub, béžový textil), existujúce korpusy skrátil a zložil nanovo, dorobil skrinky až po strop, korpusový materiál som ešte vedel kúpiť (nemám biely), niekde kde som skrinku nemal som dorobil, skrinku so vstavanej chladničky som rozrobil a použil na daľšie korpusové skrinky. Pracovná doska + zástena zostala pôvodná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Zdravim, má niekto osobnú skúsenosť alebo referencie na firmu Baueria, predtým Jsbau? Aká je kvalita kuchynskej linky a rekonštrukcie kúpeľne, maľovania, dverí, ich montáže, elektro, voda...? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?