Renovácia kuchyne IKEA - akou farbou ju natrieť?

Ahojte priatelia, chcela by som premalovat kuchynsku linku ikea savedal odtien dub na bielo. Kedze manzel moje nadesnie nezdiela, rozmyslam premalovat to sama. Viete mi poradit farbu, ktora je na to vhodna? Uvazujem nad akrylovou alebo kriedovou Annie Sloan? Neviete mi povedat, ktoru vybrat a na co si davat pozor? Pripadne vase skusenosti s tou ci tou fabrou alebo vysledkom...Velke DAKUJEM
Odpovedať
@anaaaa Nebolo by jednoduchšie len kúpiť nové dvierka? Ako to chceš maľovať? Štetcom? Bude to vyzerať hrozne. Striekať? Máš na to priestory? Náradie? Striekaciu pištoľ? Kompresor?
Odpovedať
@chrobak7 ta farba vyjde viac ako nove dvierka a bude to vyzerat hnusne, kedze sa to strieka...
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa to premalovat v domackych podmienkach ale výsledok nemusi byt oslnivý,ja som striekal detom skrinu s balakrylom dost babracka .mozno by som dal narezat dvierka a korpus olepil bielou foliou,ale všetko co sa takto renovuje nikdy nebude vyzerat ako ked to strieka robot
Odpovedať
@radoslavc Možno na všetky dvierka budú stačiť 3 litre farby, čo je cca 100 €. Takže cenovo je to ešte akceptovateľné, hoci tie farby sú naozaj predražené. Nepoznám tie farby, preto neviem posúdiť, ako sú kvalitné. Najprv by trebalo kúpiť jedno menšie balenie a vyskúšať to na jedných dvierkach.
Odpovedať
kriedova farba by bola fajn, na viac naterov vytvori celistvy vzhlad bez tahov stetca, ale treba tu farbu voskovat, inak je celkom krehka. druha varianta je farba od Tikkurila, ktora ma v portfoliu bud vodou rieditelne alebo synteticke farby na nabytok. ale treba ratat s tym, ze tahy stetca budu viditelne, zial, ziadna nebude uplne hladka, ak to nebudes striekat
Odpovedať
@anaaaa kriedovou by to slo, len budes musiet prevoskovat, alebo prelakovat.. Balakrylom a pod. vodou rieditelnymi sa narobis ako blb, nekryju dobre. Ja som na bielo malovala staru policu z drevotriesky a teda, ani po 4 nateroch to este nie je dobre.. S kriedovkou mam lepsiu skusenost, hneda skrina na bielo - stacili dva natery, plus par nedokonalosti som potom este dotierala, ale pekne prekrylo.. Kupovala som kriedovku v Hornbachu, nie je az taka draha ako ine..
Odpovedať
Ja som prednedavnom renovovala kuchynsku linku, ale malovala som ju na kremovu. Kupila som si farby Annie Sloan, ale predtym som nou natrela detsky stolik a nejake police do detskej izby. Davala som 2x nater a potom som navoskovala. Vysledok bol, ze ked som 1x umyla stolik, tak farba zisla dole. Dala som si poradit vo farboch lakoch a kupila som si farbu ekokryl. Na kuchynske dvierka som nakoniec pouzila ekokryl. Velke plochy som farbila valcekom - speci na akrylove farby a male plochy stetcom. Davala som 2 az 3 natery, bola to mravencia praca. Vysledok: Farba je pekne umyvatelna, ale z blizka vidno, ze je to natierane. Z dialky si nikto nic nevsimne a kuchynsku linku vsetci chvalia :-)
Odpovedať

Odpovedať
@chrobak7 mužská logika v tom nepustí?že? @anaaaa kľudne sa do toho pusti nenechaj sa odradiť môj manžel bol strasne proti ale ja som si šla za svojím nakoniec sa mu výsledny efekt páči:) natierala som matným bielym bakrylom valčekom predtým som prebrusovala a nakoniec zafixovala lakom v 2 vrstvách .Dvierka na kuchynskej linke su tým pádom dobre umývatelne a spokojná som hlavne ja:)
Odpovedať
@domitobi Neide o mužskú logiku, ale o skúsenosť. Tiež som mal jeden stôl - kombinácia čiernych bokov s dekorom dreva na vrchu. V novej izbe sa nám čierna nehodila a buď som mal kúpiť nový stôl, alebo ho prestriekať. Tak som ho celý rozobral a bočné dosky nastriekal na bielo. Minul som na to 4 sprajové plechovky bielej farby po 400 ml. Jednoducho tá biela nechcela prekryť tú čiernu. Ak bude natierať dvierka v dekore dreva, bude potrebovať veľa farby, alebo aspoň 2-3 vrstvy, aby to prekryla. Potom stačí malý škrabanec a spod bieleho laku bude svietiť zase to drevo. Netvrdím, že sa to nedá premaľovať. Ale aby si nemyslela, že to bude ako nové.
Odpovedať
@chrobak7 ale nemusi to striekat, ked to natrie valcekom, tak jej stacia max 3 plechovice balakrylu po 8€ (neviem kolko teraz stoji, ale +/- tolko) A zas ten balakryl dobre drzi, to by si sa divil. Este aj na umakarte.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenushas pekne si si s tým poradila, dobre vyzerá tvoja kuchyňa :-) :-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
tazko povedat, no ak si myslis, ze to zvladnes, tak si ju jednoducho premaluj. tazko pvedat, len si daj teda aspon zalezat na tom, aby si si podklad poriadne pripravila a malo by sa ti to potom podarit hlavne k tvojej spokojnosti
Odpovedať
Ano, velmi dlho trvalo, kym som kuchynu riadne odmastila, to je najvacsia cast prace. A na velkych plochach, kde sa malovalo valcekom celkom ok, ale farba je trochu zatecena v detailoch. Umyvatelna je, nezlupuje sa farba a este rok dva vydrzi a potom urcite pojdem do novej linky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?