Ostrovček v kuchyni s dĺžkou 1,2 metra

Prosím Vás, vychádza mi napokon ostrovček v kuchyni o dĺžke max 1.2m. Nemá niekto náhodou? Strašne malý sa mi zdá :( Bez neho by som ale mala malo pracovného priestoru...
Odpovedať
1
2
@dominika1004 na taky pidiostrov sa vykasli a radsej sprav kuchynu do U, C, G... Akokolvek inac. Ked si sama nevies rady, oslov odbornika. Stoji to za tie peniaze
Odpovedať
Ostrovček je módny trend. Nedávajte ho do kuchyne za každú cenu. Architekt poradí.
Odpovedať
@zita19 @petiar ďakujem. Uvažujem všelijako, najlepšie asi naozaj bude osloviť nejaké kuchynské štúdio. :-)
Odpovedať
@dominika1004 My sme tak riešili kúpeľňu- v štúdiu nám spravili profi návrh za 50€ s tým, že keď sme od nich potom nakúpili veci, tak nám tých 50€ odpočítali. Nečudoval by som sa ak by ste našli kuchynské štúdio s podobným prístupom.
Odpovedať
@petiar nie, nie je to modny trend, ale do dnesnych kuchyn o vymere nejakych 15 - 20 stvorakov (a to hovorim o tych novopostavenych domoch) je silou mocou tlacit ostrov dost sporne. Kebyze ma plocha vyclenena na kuchynu nejakch 40 stvorakov zo 100 stvorakovej kuchyno-jedalno-obyvacky tak tam ostrov moze byt. A v takej kuchyni moze byt aj poriadny ostrov 4 - 5 na 1,5 - 2 metre, co uz je celkom pouzitelne...
Odpovedať
my máme 1,13m a je to v pohode :) samozrejme, že väčší je lepší, ale my tam máme na neho napojený stôl,tak nám to až tak veľmi nevadí
Odpovedať
@zita19 Práve tak som to myslel - že pchať to za každú cenu všade je módny trend. Ale ak má niekto kuchyňu veľkú ako ty píšeš, to áno, tam si to viem živo predstaviť. A, samozrejme, keďže máme kuchyňu necelých 15m2 tak zo mňa hovorí aj závisť. ;-)
Odpovedať
@petiar ked raz budem velka, bohata a zdedim genyJuantorenu, tak si taku velku zariadim a aj ju obeham... :-D
Odpovedať
@zita19 :) volejbalistka?
Odpovedať
Mne tiez vychadzal taky maly ostrovcek, tak som si radej nedala ziadny. Potiahla som kuchynu do U-cka a pohoda. Na margo malej prac.dosky, tym ze som dala kuchynu do U-cka sa naoko plocha zvacsila, ale aj tak robim vsetko na jednom kusku pod oknom 😃😃😃
Odpovedať
@dubak7 nie, kubansky bezec, olympijsky vitaz https://cs.wikipedia.org/wiki/Alberto...
Odpovedať
Profilova fotka
Ako ti už napísali, taký malý ostrovček je úplne zbytočný a bude to aj hrozne vyzerať. Radšej si daj navrhnúť inak kuchyňu, aby vyzerala lepšie. Možno ti pomôže aj nejaký stolár, niekedy aj oni vedia spraviť návrh kuchyne a je to lacnejšie ako v tých veľkých kuchynských showroomoch.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 jj. ale nebol som si isty, ci nahodou nemyslis na tohoto: https://en.wikipedia.org/wiki/Osmany_...
Odpovedať
@dubak7 jaj, tak toho nepoznam
Odpovedať
Profilova fotka
Nemyslím si, že na ostrůvek musíš mít kuchyni 100m2, sama mám kuchyňskou část menší jak 20m2 a ostrůvek mám... ale ostrůvek o délce 1,2m bych určitě nedělala. Opravdu to potom působí nuceně a až směšně. Není dobré cpát ho tamm za každou cenu, i když, jak píší někteří, jde o trend. Určitě bude kuchyně vypadat líp s jiným uspořádáním, tak, aby byla vzdušná a nepřeplácaná ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si naplánovala 1200x1100 :) Záleží veľmi od usporiadania kuchyne a od funkcie, niekto na kuch. ostrovčeku chce variť, niekto tam chce mať umývadlo, niekto na ňom má prípravu, niekto ho má len na odloženie vecí, napr. ja ho budem využívať na obsluhu, misu s ovocím a pod, ktoré nechcem mať na stole a na to mi bohate stačí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam v plane cca 1,2x1,0 kedze ho chcem vyuzit len ako pracovnu plochu na viac myslim ze ok (+ho chcem na kolieskach aby sa snim dalo manipulovat ak treba) ... dlho som zvazovala ci nakoniec ano a ci nie milion rad som si tu nacitala ale sama najlepsie viem co chcem a pozerat sa potom na linku ktoru som nikdy nechcela len preto lebo teta na MS povedala...tak to nie
Odpovedať
je to vec názoru a usporiadania, ak by mal mať také rozmery, tak tiež by som radšej asi išiel do účkovej alebo elkovej kuchyne, že by to bolo spojené, nie silou mocou ostrov. Treba myslieť na to aby to malo zmysel, aby to bolo praktické a ozaj účel plnilo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pre niekoho dostačujúci, švagriná má podobný rozmer a ona hovorí, že jej to stačí, veľa vody v kuchyni nenamúti a to, čo raz za čas varí, tak že stačí. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to ma byt alen ako taky pracovny priestor, tak to podla mna staci... No ako nechces si radsej spravit kuchynu do U alebo do G? Nemas niekde podorys?
Odpovedať
Profilova fotka
Tu na fore som nasla. Pre inspiraciu. Nie som za ostrov (zatial 😊) ale takyto mozno dat na skryte kolieska. Neviem sice co by to vazilo...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 ta poslena kuchyne je velimi krasna. ci farby ale aj rozlozenie je podla mna super
Odpovedať
Profilova fotka
@michaleam30 nam mozno o nej povie viac.
Odpovedať
Len bude to na kolieskach praktické? Nebude sa to posúvať, keď sa bude na ňom niečo robiť? @lenkito10
Odpovedať
Profilova fotka
No ved kazde spravne kolo ma brzdu.
Odpovedať
@lenkito10 neviem mne aj podľa týchto fotiek čo si pridala mi to príde zbytočné zabíjanie miesta, rozumnejšie mi príde urobiť z tej kuchyne účko :-)
Odpovedať
MAme kuchyňu do L a v strede ostrovček 1,20x1 meter. Úplne stačí, neviem, čo by na ňom malo byť pidi, práveže sa mi zdá ešte dosť enormný. Tu posielam fotku, ako to vyzerá. Žena komerčne piekla na vianoce koláče (spolu asi tak 4000ks ) a stačilo jej to.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa to stačí, nie je to ani veľa ani málo, povedal by som, že je to také optimálne. Najmä ak je ešte kuchyňa L alebo tak, tak je to fajn. Je to aspoň taký čistý pracovný priestor ;-)
Odpovedať
Len taky moj postreh z obrazkov vyzsie. Tie ostrovceky mi pripadaju len take dizajnovky, ze je na nich nieco nadekorovane a prisunute stolicky. Realne sa asi nevyuzivaju ako pracovna plocha
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@zita19 to na čo také kuchyne? Kým uvaris obed, nabeháš kopec kilometrov,) @dominika1004 ako ste sa nakoniec rozhodli? My máme malinku kuchyňu a budeme mat skôr taký polostrov - tiež 1,2m a celkom sa naň teším. Mal by slúžiť aj ako odkladací, ale aj pracovný priestor.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?