Zdravim
mam v byte spajzu cca 0,7x0,5 m, vlastne je to taka vstavana skrina s tehlovymi stenami po obvode a drevenymi dvierkami vpredu, policami a vetrakmi hore a dole. Jedna bocna strana je tvorena obvodovou stenou domu, ktory je z hrubej tehly, ale nie je zaizolovany. Pravidelne sa mi tam robi plesen, kazde 2 roky to musim cele vybrat a dat do poriadku, nepomahaju ani protiplesnove natery. Poradte co s tym...vetraky na zimu trochu privieram, aby tam veci nepomrzli. Rozmyslam to cele zrusit, stenu nejak zvnutra odizolovat a ku nej prirazit nejaku vysoku ikea skrinku, do ktorej by som dole a hore vyrezal otvory a zapustil do toho tie vetraky. Mate nejake odobne skusenosti so spajzami v byte? Dakujem.
keďže zásoby nerobím, tak špajzu nepotrebujem, obchod mám po ruke a keď idem niekoľkokrát v týždni pre pečivo, tak vždy mám premyslené aj čo idem variť (ale cez týždeň len sem tam večeru) a na víkend si nakúpim v piatok - mám veľkú skrinku v kuchyni na pár kompótov a podobných vecí, zmestí sa tam aj robot, šľahač a podobne - mne špajza nechýba (do 20tky som bývala v dome so špajzou, potom v bytoch bez a teraz máme dom a špajzu sme nerobili)
Za mňa áno. V byte máme veľkú špajzu. V dome sme váhali, či dáme špajzu, alebo investujeme viac do kuchyne,aby bolo kde veci uložiť. A vyhrala opäť špajza.