Ohrievanie vody v kuchyni

Chcem sa poradiť ako ohrievať vodu v kuchyni, rekonštruujeme a doteraz sme mali batériu s ohrievačom ale bolo to kazivé, uvažujem nad el. prietokovým ohrievačom napr. Mora 5-10 litrový, len problém mám s batériou. Všetky beztlakové čo som našla sa mi nepáčia. V Ikei majú nastaviteľné na nízky tlak, ale len na 0,5 barov čo je skôr stredný tlak a neviem či by to fungovalo s tým ohrievačom. Našla som v UK takú nízkotlakovú 0,3 barov, len neviem či aj to je ok. Prípadne je aj iná alternatíva na ohrievanie? Pri dizajne batérie neustúpim, nechcem žiadne chrómové atď. Prosím poraďte ja ako žena som bezradná...
Odpovedať
Ked ste mali doteraz bateriu s ohrievacom, aky vykon mal ten ohrievac? Bolo to pripojene v zasuvke (maximalne 3,5kW), alebo napevno? Vsetko zavisi od toho, aku mate moznost pripojenia elektriky (aky mate rozvod elektriky a istenie). Ak mate moznost pripojit ohrievac na 3 fazy (3x16A), tak by som dal prietokovy ohrievac Clage CEX 11kW niekde pod linku, nebude ho vidiet a bateriu si date, aku chcete. Navyse, budete mat regulovanu teplotu vody.
Odpovedať
Akú batériu chceš, keď nie chrómovú? Daj link aspoň na približný dizajn. Mám prietokový ohrievač HAKL 3,5 kW už 13 rokov a bez problémov. Nepíšeš, či je vývod nad drezom, alebo pod drezom. (Alebo sa len pri renštrukcii rozhodnete (dal by som pod aj nad s ten horný trošku "utopil").) Aký ohrievač tam bol predtým, keď bol kazivý...?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janas442:

Chcem sa poradiť ako ohrievať vodu v kuchyni, rek…
@janas442 su aj tlakove prietokove ohrievace, treba pohladat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?