Odpoveď na príspevok od zicher:
@petersd ano, to sa často stáva aj mne. :-D.. Al… @zicher hej, veď aj ja považujem všetkých diskutujúcich na MS za dobrosrdečných a prajných 🤣🤣🤣🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@zicher Čo už len neurobíme pre svoje plovičky...… @petersd Čo si myslíš, že je to len u Teba??? Je to aj u nás, ale som sa bál vysloviť svoj názor...😂Odpoveď na príspevok od zicher:
@petersd ano, to sa často stáva aj mne. :-D.. Al… @zicher @petersd No ja mám takúto poznámku k tomuto- Mojej polovičke stále vravím: Ja som sa modlil aby som dostal dobrú ženu-stalo sa... Ona sa nemodlila a dostala čo zostalo...😂 ale môžem vyhlásiť že je to pravda, mám úžastné stvorenie...Ináč všetko ako píše petersd " ja si s manželkou často vymieňame názory... ja prichádzam ku nej so svojím a odchádzam s jej."" petersd máš u mňa jedno veľké +Odpoveď na príspevok od technik007:
@zicher @petersd No ja mám takúto poznámku k tom… @technik007 no moja žienka práve zorganizovala so švagrovcami predobednú kúpačku na miestnom jazere-bágrovisku.. a že nemám zabudnúť zobrať tú veľkú železnú tyč, lebo určite bude hrubý ľad, aby sme sa do vody dostali. Tak chlapci, idem na to... Čo by som ja bez nej robil???Odpoveď na príspevok od zicher:
@technik007 no moja žienka práve zorganizovala so… @zicher ...sedel pri rozkúrenom krbe....Odpoveď na príspevok od zicher:
@technik007 no moja žienka práve zorganizovala so… @zicher otužilcom závidím :)Odpoveď na príspevok od zicher:
@technik007 no moja žienka práve zorganizovala so… @zicher O tých bágroviskách som hodne toho v minulosti počul (pssst, nehovor to nikomu: Ja mám uja v Hlohovci, na Hollého) 😉 ... v posledných rokoch aj v mojom okolí je taká móda, že otúžovať sa, otúžovať,... a tak partija chodí sa kúpať na miestne jazerá, zima, nezima... No, momentálne už ani neviem, či (pôvodne zdraví ľudia) je ešte niekto z tej partije zdravý - baby majú poprechaldzované "oné", teda slušne - zápalý materníc,... chlapi sa sťažujú na kolena, chrbtice, kríže,.... U nás starí ľudia vždy vravievali: "Synu, všetky choroby pochádzajú z prechladenia!" 😁😅Odpoveď na príspevok od foox:
@technik007 obchody sa robia pod strechou, posede… @foox niekomu sa oplatí chovať ak získa produkty lacnejšie,a nemá možnosť zarobiť inde viac,ak máš všetko kupovať za bežné ceny a pripočítaš k tomu svoj čas, za ktorý zarobí oveľa viac inde isto nie v čase ked som bol živení len z toho čo sa dopestovalo, nemal každý výhodnú prácu a makali na tom všetci životaschopní i deti, naviac muselo sa v jeden čas odvádzať časť produktov štátu lacnejšie, neplatil si na dôchodok a makal do smrti, väčšina žien bola ako domáca a nemala dôchodok , ale platilo pravidlo o 3 grošoch, jeden si nechal sebe, druhý dal nevládnym rodičom a tretí deťomOdpoveď na príspevok od foox:
@zicher čo sa týka udiarne desaťročia som udil dr… @foox S tou prerábkou udiarne s tebou plne súhlasím, Tiež som prešiel z dreva na dymbox vlastnoručne zhotovený, ale na rozdiel od teba som na vykurovanie zhotovil ohrievač s el, špirálami, ktoré cez stýkač riadi termostat. Tak že nemám problém údiť studeným dymom, ale ani teplým, poprípade horúcim dymom. Ja údim s bukovou štiepkou zmiešanou s jelšou v pomere 2 : 1 S jednou náplňou dymboxu vydrží bez jediného fyzického zásahu údiť min. 12 hodín.Odpoveď na príspevok od petersd:
@zicher O tých bágroviskách som hodne toho v minu… @petersd Poliaci u nás tvrdia že je lepšie mať pupok od piva ako garb od roboty, nepamätám presne poľsky im sa to rímovaloOdpoveď na príspevok od zicher:
@technik007 no moja žienka práve zorganizovala so… @zicher Veľký obdiv Tebe a okolokúpajúcim, mňa by už na ten ľad nedostalo stádo volov...Zimu a sneh tak pozorovať pri krbe, v ruke pohár horúceho vína a na príručnom stolíku chlieb s klobásou...Mám rád zimu aj sneh, ale na horách a čisté cesty..Odpoveď na príspevok od duzu:
@petersd Poliaci u nás tvrdia že je lepšie mať pu… @duzu Ani nie, ani poľsky sa to moc nerimuje, ale rozumie tomu každý poliak (aj my): Lepiej mieć brzuch od piwa, niż garba od roboty! (https://www.smieszneprezenty.com.pl/t...) a nepočul si od nich náhodou toto, keď sa Ti to na počutie rimovalo? Piwo lepsze od chleba, bo gryźć nie potrzeba (pivo je lepšie než chlieb, lebo netreba hu kúsať) 😅Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Ani nie, ani poľsky sa to moc nerimuje, ale… @petersd poľsky neviem vôbec no niekedy ich chodievalo mnoho do Bešeňovej a mali tiež ubytovanie na súkromí, dnes ich tam chodí oveľa menej, žena je odtiaľ a má tam ešte príbuzných tak občas pozriemeOdpoveď na príspevok od petersd:
@zicher O tých bágroviskách som hodne toho v minu… @petersd som s5 z kúpačky, ľad nebolo treba rozbíjať, niekto ho pred nami rozdrúzgal.. K tým zdravotným benefitom sa ešte vyjadrím neskôr. Je to individuálne, otužujem 5 rokov, počúvam svoje telo a vnímam čo sa zmenilo.Odpoveď na príspevok od rurer:
@foox S tou prerábkou udiarne s tebou plne súhlas… @rurer teplovzduch s vrtuľou je lepší, drží stabilnú teplotu a rozptýli dym v celom priestore udiarne. Tiež som mal pôvodne obyčajnú špirálu ale vymenil som to. A PID reguláciu tiež nenahradíš relátkamiOdpoveď na príspevok od petersd:
@zicher O tých bágroviskách som hodne toho v minu… @petersd nepoznám nikoho z otužílcov, kto by trpel tebou spomínanými problémami, práve naopak. Nebudem hovoriť za iných, spomeniem len svoje postrehy. Mávam, teda mával som problém s ischiasom, obrovské bolesti, ktoré mi tíšili opiátmi, ked to na mňa prišlo. Bolesť pri ischiase je neopísateľná, ukrutná a imobilizujúca. Počas otužovania sa obrovské bolesti zmierňovali, až nakoniec úplne vymizli a ischias sa mi nevracia. Vracal sa mi 10 rokov, cca každého pol roka. Zmenil sa mi sdcový tep, znížil sa mi asi o 15 úderov bez cvičenia. V lete sa nepotím, v zime lepšie znášam chlad. Manželka mávala obrovské bolesti s krčnou a krížovou chrbticou. Vlastne ja som ju priviedol k otužovaniu, ked sa mne vytratil ischias, ona skúsila tiež a odvtedy nepozná bolesť chrbta. Predtým každým rokom od novembra trpela. Volali ju etiopska princezná, čo milovala teplo a nenávidela chlad. Stretávam sa s v veľa ženami, čo otužujú a žiadna si nesťažovala na prechladnuté oné.... Práve naopak, všetky majú nejaké subjektívne pozitívne zmeny. Preto to robia. A nie som extrémny otužilec. Nie som tam tal dlho, aby mi vychladlo jadro. V ľadovej vode som tak 3 min, aby som sa neklepal pol dňa, ked z nej vyleziem. Je to o tom, ako cítiš svoje telo. Nepotrebujem si nič dokazovať, ale benefity, ktoré mi otužovanie prináša sú nepopierateľné. A ten pocit uvolnených hormonov šťastia po absolvovaní kúpačky je ako droga. Ja nič nepropagujem, ja to robím pre môj dobrý poctit. A takých nás je veľa. Nepoznám tvojich známych, čo mali zdravotné problémy, ale tu u nás takí nie sú. Nikto neprechladol, neodišli mu kolená, nemali ani respiračné problémy ani nič podobné...Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Ani nie, ani poľsky sa to moc nerimuje, ale… @petersd Poliaci... mal som možnosť s nimi pracovať po rôznych stavbách v De a bola stále sranda.. Nezabudnem keď som im spomínal aké máme Tatranské čaje od xy% až po 92%... Pýtal som sa ich ako také silné môžu vypiť.. Odpoveď bola že prines taký matroš a ja Ti ukážem ako sa to pije...Ukazovali mi to na De pálenke, ktorá mala podstatne menej "volume" ako náš Tatranský čaj.. Bol to nádych potom vypiť a výdych, alebo tak nejako...Ja som to ale nikdy neskúšal, pretože som skôr na dobré víno viacmenej...😀Odpoveď na príspevok od zicher:
@petersd nepoznám nikoho z otužílcov, kto by trpe… @zicher Po prečítaní príspevku od Teba, som si musel dať na seba sveter....😃Odpoveď na príspevok od technik007:
@zicher Po prečítaní príspevku od Teba, som si mu… @technik007 mal si sa zohriať zvnútra.. :-D tekutým..Odpoveď na príspevok od zicher:
@technik007 mal si sa zohriať zvnútra.. :-D tekut… @zicher Tak možno aj to bude, lebo máme pozvánku od záhradných susedov na posedenie k nim domov na 14,30hod..Odpoveď na príspevok od foox:
@rurer teplovzduch s vrtuľou je lepší, drží stabi… @foox Asi si to nepochopil. Stýkač je tam preto, lebo mám 3 špirály, ktoré Majú dokopy viac ako 3 KW, ktoré sa pridávajú podľa toho akú teplotu potrebujem dosiahnuť v udiarni a relátko na Termostate STC -1000 by mi veľmi rýchlo odpálilo.Odpoveď na príspevok od rurer:
@foox Asi si to nepochopil. Stýkač je tam preto, … @rurer Netestoval si, že asi koľko (elektriky), alebo tak celkovo, že asi na koľko Ťa so všetkým výjde jeden údiarenský cyklus? (napr. vyúdiť dobrú slaninku)Odpoveď na príspevok od zicher:
@petersd nepoznám nikoho z otužílcov, kto by trpe… @zicher No, tak to Ti držím palce. Dobre si napísal, že sleduješ svoje telo... Keď Ti to robí dobre, tak OK - žiaden komentár. Títo moji známi začali registrovať určité zdravotné problémy tak po cca 7 - 10 rokoch máčania v ľadovej vode. A možno na to išli dáko neodborne, laicky? Neviem... Ale faktom je, že tá partija sa im riadne stenčila a chodí ich tam už iba zopár...Odpoveď na príspevok od petersd:
@rurer Netestoval si, že asi koľko (elektriky), a… @petersd v mojej murovanej cca 25-30kWh, bez ohľadu na naplnenosť udiarne. Asi 5-7 kWh sa dá ušetriť, keď to vyhrejem najprv plynovým horákomOdpoveď na príspevok od foox:
@petersd čo sa týka "domácej" tak tú jedinú nerob… @fooxPozor, aby si raz nedopadol ako Adam Krt :=) 20:54 https://www.youtube.com/watch?v=13lAq...Stalo sa, že sme zjedli a vypili priamo na mieste obchodu
Odpoveď na príspevok od petersd:
@rurer Netestoval si, že asi koľko (elektriky), a… @petersd Netestoval som, ale nabudúce to odmerám. Ale ja to moc neriešim. Keď udím cez deň a svieti slnko, tak ma to nestojí nič. A v noci ťahá z virtuálnej batérie.Odpoveď na príspevok od zita19:
Chlapi, uz mate uverene krumple na dalsiu vanu sa… @zita19 šalát už nechcem vidieť do dalších Vianoc. Ale ako každý rok, bude tatarák prerývaný klobáskovými jednoubkami so slanečkovými očkami... A ako som spomíanl, dnes som sa ešte zastavil u kamoša vo vinotéke a vzal som dve fľašky sektu dokvášaného priamo vo fľašiach metódou, ako sa robí pravé šampanské. Mám na skúšku dva kúsky, jedno je extra dry, druhé dry. Vraj sa mi z huby bude prášiť po tom víne, tak uvidím..Odpoveď na príspevok od zicher:
@zita19 šalát už nechcem vidieť do dalších Vianoc… @zicher Ja som spokojný s vínom z Topolčianok ak sa k nemu viem dostať napr. taká Pálava,Dunaj.Noria neskorý zber,Frankovka modrá slamové víno, Devín slamové víno...Ochutnaj a uvidíš...Ale ako som písal z Topoľčianok, lebo Devín, Dunaj, Pálava vyrába aj iný vinársky podnik...Nebíčko...😋