Nemáte pocit, že ten majonézak sa nezožerie?

Zobraz úvodný príspevok
Každý rok brzdím žienku, že stačí tých zemiakov, nedávaj tam další další do hrnca. Každý rok jej vysvetľujem, že tam ešte pôjde cibuľa, uhorka, mrkva, hrášok a enormné množstvo majonézy. A každý rok je toho šalátu toľko, že máme problém zatvoriť misu. A pritom to začína celkom nevinne. Bude stačiť zemiakov? Ešte tam hodím dva-tri...... A ked kukám teraz na tú misu tak mi chodí po rozume- toto sa nezožerie ani do Nového roku. Pokoj v duši všetkým prispievateľom, šťastné a veselé!
Odpovedať
Mám odložené ku silvestru excelentné domáce klobásky, boli robené pred dvomi týždňami, suším ich zavesené v letnej kuchyni.. S klobáskami kupovanými v obchode je problém, že aj ked ich môžu mať dobre ochutené, tak vždy sa v nich nachádzajú odrezky, ktoré nie sú dobre očistené od šliach a chrupaviek a nikdy si na takých nepochutnám. Teraz mám také, čo sú z čistého masa- bravčové, hovadzie a čistej chrbtovej slaninky. Žiadny bôčik, žiadne šľachy z lopatky, alebo odrezky s chrupavkami. Rozdiel okamžite poznáte. Nič vám nezostane medzi zubami, nič nemusíte vypľúvať. Škoda, že také sa nepredávajú. Pritom ide iba o trochu šikovnosti a pedantntnosti pri príprave masa. Ak máte dobrý recept, tak samotné ochutenie už nie je problém. No a zabudol som, ešte to chce chutne zaúdiť.... Už sa neviem dočkať, kedy ich nakrájam...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

Mám odložené ku silvestru excelentné domáce klobá…
@zicher Osobne neznášam akože klobásy, v ktorých pri jedení každú chvíľu nachádzaš nejakú šľachu, chrupku,... Ako klobásky údiš a ako dlho ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@zicher Osobne neznášam akože klobásy, v ktorých …
@petersd peťko, neúdim.. údiť dávame. Ale chystám sa na stavbu udiarne, je v pláne. Zvažujem, či údiť v elektrickej s generátorom dymu, alebo ísť do drevom kúrenej klasickej údiarne. Mám na dvore takú miestnosť na skladovanie rýľov, lopát. Niečo ako murovaná kadibudka, ale zvažujem ju premeniť na udiareň.. Zatiaľ som sa nerozhodol.. Možno o rok ti odpoviem na tvoju otázku. :-D
Odpovedať
No a my robime na silvestra podobnu veceru ako na Vianoce,len na vianoce robime hribovku a na silvestra kapustnicu,ryba,opet salat ale novy samozrejme,lebo z vianoc sa davno zjedol.A o pol noci detske sampano aj s detmi.U nas sa nepije,takze ziaden alkohol ani 0.5.
Odpovedať

Mám odložené ku silvestru excelentné domáce klobá…
@zicher No čo sa týka tej kvality klobás predávaných v marketoch a doma spracovaná je véééééééééééééééééľký rozdiel... Ja zvykne kupovať od kamaráta bravčové mäso ako aj výrobky a tiež mne urobí klobásky aké chcem samozrejme už aj vyúdené, akurát ich ešte zavesím na dozretie, ale tam nezostanú dlho,/ ja by som ich postupne upratal/ musí ich moja polovička dať do mrazáku, aby aj niečo ostalo na neskôr..Vieš ja som "vegetarián" na včetky druhy mäsa,včetne klobásy, no a v lete tak mäsko na ražni na grile, gulášik,zeleninka, syry...K tomu dobré pivo-vínko a hody môžu začať...Už aby prešla zima...😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@zicher No čo sa týka tej kvality klobás predávan…
@technik007 mne je to jedno, či zima, či leto.. Gril naštartujem, aj ked je vonku mínus 20. Zajtra plánujem grilovať.. Asi iba polku kurčaťa vcelku, na zemiakoch s americkým zemiakovým korením.. Budeme iba dvaja, tak nech sa to zje a druhú polovicu vykostím a naložím.. Z nej urobím kung-pao neskôr..
Odpovedať
Aktuálne foto, do Silvestra to snáď vydrží
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@foox provokatér.. Je do nádherný pohľad.. 😍
Odpovedať

@foox provokatér.. Je do nádherný pohľad.. 😍
@zicher musel som si ísť kus odrezať 🤣
Odpovedať

@petersd peťko, neúdim.. údiť dávame. Ale chystá…
@zicher Podľa mňa klasika, je klasika. Keď pôjdeš okolo, ohlás sa a ukážem Ti svoju grilo-údiareň... Iba pre inšpiráciu 😉 Sú z toho už vyše 20-ročné skúsenosti, a práveže, keby som staval teraz, urobil by som zase takú istú...
Odpovedať

@zicher Podľa mňa klasika, je klasika. Keď pôjdeš…
@petersd tvoja ponuka je lákavá, ale ak platí to, čo som našiel v tvojom profile- Sabinov, tak okolo veru tak skoro nepôjdem.. Ale ďakujem, budem na to myslieť. Možno motyka vystrelí.
Odpovedať

@petersd tvoja ponuka je lákavá, ale ak platí to,…
@zicher No, ja som Východniar - Šarišan a nehanbím sa za to.... Neviem prečo a za čo, sa Vy ostatní hanbíte a v profiloch máte, že napr. Celé Slovensko, alebo nič... Každý dobrý človek je u mňa vždy vítaný. 😉
Odpovedať

@zicher No, ja som Východniar - Šarišan a nehanbí…
@petersd Ja som hlohovčan. Bol tu jeden z Hlohovca, ktorý tu robil hanbu, tak som to nerozkrikoval, aby ma s nim nespájali. ALe už ho vyhodili z modrej, tak by som mohol prísť s lokal comnig outom.. Ale mesto myslím v profile uvedené mám.
Odpovedať

@petersd peťko, neúdim.. údiť dávame. Ale chystá…
@zicher čo sa týka udiarne desaťročia som udil drevom, klasicky po starom, ohnisko pod udiarňou. ale pred dvomi rokmi som nad ohniskom vybetonoval "deku" s dierou 120mm v strede (zakrýva sa železným poklopom), z boku vstaval teplovzduch a generátor dymu - Gekon, dotiahol tam elektriku, pozapájal a už idem po novom. Z dôvodu, že je problém s vhodným suchým drevom, jeho skladovaním,... Kúpil som 2x12 kg štiepky (buk, čerešňa) naplním gekona a dymí to v kuse cca 10-12hodín. Tá štiepka mi veru vydrží minimálne 4-5 rokov. Dá sa udiť aj po starom, ale už sa mi nechce. Aj ožrať sa pri tom môžeš, bez rizika, že to vyhasne, alebo naopak zhorí. Za väčších mrazov to najprv vyhrejem plynovým horákom (15min stačí) a až potom vešiam výrobky na osušenie a udenie. Takže ak sa nevieš rozhodnúť, tak neváhaj 😎
Odpovedať

@zicher čo sa týka udiarne desaťročia som udil dr…
@foox vidíš, toto sú informácie, ktoré potrebujem nasávať, aby som sa rozhodol.. Skúsenosti, výhody, problémy, ktorým sa dá vyhnúť.. Možno len príliš o tom rozmýšľam.
Odpovedať

@zicher čo sa týka udiarne desaťročia som udil dr…
@foox Presne tak.... Treba univerzálne riešenie, aby to fungovalo (údilo) aj tak, aj tak... Treba len mať na pamäti, že do klasickej údiarne sa dá napojiť moderný vyvíjač a údiť "moderne",... kdežto naopak by to asi nešlo 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...

@foox Sám to nedáš, nechceš pomoc??? Bývam neďaleko.... Mám to cestou do BA...keby niečo😀
Odpovedať

@foox Sám to nedáš, nechceš pomoc??? Bývam neďal…
@technik007 nikdy nebol problém, ani teraz nebude 😂
Odpovedať

@technik007 nikdy nebol problém, ani teraz nebude…
@foox Tomu verím na 100%, veď sám máš málo...😀
Odpovedať
Niekedy v dávnej minulosti som robil také "neškodné tajné pozorovania" na mojich návštevách, ktoré prišli ku nám. Manželka, alebo ja, sme pripravili obložený tanier. Ten sa skladal z našich domácich výrobkov, čo momentálne náš dom mohol dať - klobásky, slaninky, šunky, paštéty, tlačenky, atď..., a vždy plus k tomu ešte aj nejaké šunky, salámy, konzervy z obchodu. No a ja som si tak tajne všímal, že čo a ako - v akom poradí sa míňalo z taniera 😄 Ako prvé vždy miznú domáce výrobky a tie kúpne až nakoniec, alebo aj vôbec. A aby som bol férový a objektívne pozrel aj na vlastne správanie na návšteve u cudzích, tak som sa pristihol, že konám takisto... Domáce je domáce... a je takmer jedno či sa niekedy podarí viac slané/menej slané, pikantnejšie/nepikantnejšie,... je to domáce a človek tám cíti tú naturálnosť, bez chémie, bez nahrážok, éčok, a pod. (pointa sa týka aj pálenôčky) 😉 Už pokusy a pozorovania dlho nerobím a ponúkame iba to naše... Takže smelo môžte prísť 😅
Odpovedať

Niekedy v dávnej minulosti som robil také "neškod…
@petersd čo sa týka "domácej" tak tú jedinú nerobím, nie že by sa nedalo, alebo nebolo z čoho, ale na tých pár litríkov, čo sa tu vypije mám dvorného dodávateľa a bátrový obchod. Údené za fľašu a spokojnosť je obojstranná. Stalo sa, že sme zjedli a vypili priamo na mieste obchodu 🤣
Odpovedať

@petersd čo sa týka "domácej" tak tú jedinú nerob…
@foox Takže na 1/2 ceste,takto to mám chápať??? Keď niečo dôjde nikto nemá ďaleko zájsť, po chýbajúce...😀 Dobrý nápad...🤗
Odpovedať

@foox Takže na 1/2 ceste,takto to mám chápať??? K…
@technik007 obchody sa robia pod strechou, posedenie v altánku je ideálne a tovar treba vyskúšať. Niekedy to nedopadne podľa plánu. Sranda je, keď sa tam vyskytne aj tretia strana, niečo ako @duzu čo tvrdí, že sa nič neoplatí chovať, nič doma robiť, taký koštuje za troch a mudruje, kritizuje silu, ostrosť, štiplavosť to všetko s plnou hubou, ale ani chlieb nedonesie - neoplatí sa 😂
Odpovedať

@technik007 obchody sa robia pod strechou, posede…
@foox Nič nie je hodné kritiky, ak sa to dáva úprimne, zo srdca !!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 Aj tu v diskusii sa mnohé povie, čo je pochopené inak, než bolo myslené. Idem sa zastať každého z nás (včítane @duzu -eho). Nemyslím, že sme tu zlí ľudia, skôr je to len o tom, že sa nechápeme.... 🙂
Odpovedať

@foox Nič nie je hodné kritiky, ak sa to dáva úpr…
@petersd aj keby to aké bolo, kým sa to neofrfle, dobré to nebude, vždy sa dá prisoliť, pridať paprika, korenie, zvýšiť stupne,... keby som to JA robil, tak by som to ... 🤣 Pokoj v mysli, plná huba a naliaty stakan = mier v duši
Odpovedať

@petersd aj keby to aké bolo, kým sa to neofrfle,…
@foox Mám dlhoročného kamaráta Janka. Ten je taký dobrák,.... nikdy nič nikomu neofrle, všetko vždy normálne prijme a pritom by aj mohol frflať, lebo rozumie veci a aj sám mnohé domáce chuťovky robí. A potom takému človekovi ani ten druhý nič neofrfle. (a prečo by som aj niečo ofrfloval Jankovi, ktorý je profesionálnym revíznym technikom? ... to je už ale o inom 🤣🤣🤣)
Odpovedať

@foox Nič nie je hodné kritiky, ak sa to dáva úpr…
@petersd normálne si ma vykoľajil ako posledný vagón medzi Hlohovcom a Lepopoldovom pred dvomi týždňami. Múdro, múdro, s akým nadhľadom a pochopením.. O čo by nám všetkým bolo lepšie, nebyť nenávisti, závisti a zloby. Včerajší plán, že dnes hodím na gril kurča, mi nevyšiel. Manželka povedala, že by si dala nejaké sotéčko, tak bola zmena plánu. Gril musí počkať.
Odpovedať

@petersd normálne si ma vykoľajil ako posledný va…
@zicher Čo už len neurobíme pre svoje plovičky... a preto nám to v manželstve klape: Napr. ja si s manželkou často vymieňame názory... ja prichádzam ku nej so svojím a odchádzam s jej... 🤣
Odpovedať

@zicher Čo už len neurobíme pre svoje plovičky...…
@petersd ano, to sa často stáva aj mne. :-D.. Ale na druhej strane musím povedať, že tá žena je neskutočne dobrosrdečná a prajná. Takže sa dopĺňame a celkom nám to harmonizuje...
Odpovedať

@technik007 obchody sa robia pod strechou, posede…
@foox Plne s Tebou súhlasím... Niekedy aj krčme sa robia obchody...Jedného času mal môj býv. šéf mal chalupu neďaleko Novej Bane, a okolo pozemku mal íl...No a chcel to "spevniť" hrubým štrkom ktorý doviezla Tatrovka a vysypala to skoro do cesty... No 3 dobrovolníci sme sa s "chuťou"pustili do práce...Prvý fúrik sme ťahali dvaja a vzadu tlačil ďaľší...Chuť do ďaľšieho "nasadenia"nás prešla veľmi rýchlo, kým jeden z nás nenavrhol ako správny Slovák že na to sa musí ísť ináč... Prišli sme do krčmy kde bola celkom pohľadná krčmárka. Objednali sme si pitivo a taký smutný a utrápení sme sa posťažovali "vedúcej/ že potrebujeme pomoc od ľudí z okolia...Hneď oslovila jedného "mierne unaveného" že by mohol naštartovať svoju mašinku HON...Ten hneď ožil keď sme mu ponúkli 300Sk...Tak nás natrepal do stroja o poďme do práce... Keď to zbadal tak hneď spustil čo dokáže so svojou mašinou... Za hodinu sa mu ustálila aj hladina a aj dobre vykonaná práca...Celú fúru zdolal a všetci spokojný nad dobre vykonanou prácou sme sa zišli opäť v krčme..a čo myslíš ako sme dopadli.. Neviem kedy a ako sme sa dostali nazad na chalupu, ale sme boli radi že sme upratali fúru, náš šéf nás pochválil za dobre urobenú prácu...Chcel som tým potvrdiť Tvoju teóriu že obchody sa utatvárajú v uvolnenej atmosfére to je altánok,krčma... Nikdy nezabudnem na jednoduchých ľudí v tom čase, ktorí nám vedeli pomôcť v našej "šlamastike"...Vlastne poďakovanie patrí "fešnej" krčmárke a po niekoľkých kolách pív /ostatné si nepamätám/ ešte krajšej krčmárke pod slnkom veľké poďakovanie....😀
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?