Odpoveď na príspevok od zicher:
A ten čístý kolagén! Bonus grátis.. Môžu robiť r… @zicher Vyhlasujem medzinárodný deň HUSPENINY!!!! Kto ju neje-je proti nám...😂Odpoveď na príspevok od technik007:
@duzu Ja mám mrazáky 2+jeden prerobený z chladnič… @technik007 čučky som dával jeden čas do rumu a potom môžeš upraviť čím chceš červenévíno koluOdpoveď na príspevok od technik007:
@zicher Vyhlasujem medzinárodný deň HUSPENINY!!… @technik007 huspenina je jedno s jedál ktoré každý nemusí, to je ako baranina,niekto ju nemusí a pre niekoho delikatesa, divina je dobrá pokiaľ je mladšia, staršia je samá šľacha, jednych som videl že chovajú doma daniele aby veľa nebehali a rastú ráchlejšie ako ovce či kozyOdpoveď na príspevok od gadefox:
Fascinujúce ako sa líšia tradície.. Tu obidve bab… @gadefox presne do huspeniny dávam i šunku a nejakú zeleninu aspoň pre chuť, ak nemám kolienkaOdpoveď na príspevok od duzu:
@technik007 čučky som dával jeden čas do rumu a p… @duzu Moja polovička robí z nich likér-griotku...Z vlaňajška zásoba "ešte" tak 7ks 1/2litrové fľaše od rumu,,tento rok cca 4fľaše..Odpoveď na príspevok od duzu:
@technik007 huspenina je jedno s jedál ktoré každ… @duzu Všetko závisí od úpravy a dochutenie mäsa...Nič viac nič menej...Odpoveď na príspevok od technik007:
@duzu Moja polovička robí z nich likér-griotku...… @technik007 niekedy mám tiež viac kupujem od cigošov donesú mi rovno domov očistené i borievky, na turistike som sa tak obžralOdpoveď na príspevok od duzu:
@technik007 niekedy mám tiež viac kupujem od cigo… @duzu Ja mám jedného dodávateľa už cca 4rok a prinesie mi to tiež na isté miesto kde mi to naváži a predá.. Cigoš to ale nie je...Odpoveď na príspevok od technik007:
@duzu Všetko závisí od úpravy a dochutenie mäsa..… @technik007 pokiaľ k zoženieš kvalitnejšie, no i súkromníci sú potvory chcú zarobiť a chovajú len šrotom ustajnené a pre seba na záhrde na ukážkuOdpoveď na príspevok od zicher:
ked už sme pri tej žranici, aké máte žravé menu n… @zicher 24.12 nam pisali z Bistro,ci si neobedname nejake jedlo.A dnes uz pisali opat,ze dost bolo tazkych jedal,objednajte si u nas nieco...😁Odpoveď na príspevok od zicher:
ked už sme pri tej žranici, aké máte žravé menu n… @zicher ja som leniva, neondiem sa s tym. Centralizujem vsetko co by sa hodilo zozrat na jednu policku v chladnicke a kto je hladny, nech sa obsluzi. Hrniec kapustnice vylozim na balkon a pre ten tiez plati samoobsluha. Kolace su este od Vianoc v boxoch na balkone akurat budem musiet dopiect bryndzove tycinky, tie sme uz zozrali.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
Este by som si dovolil doplnit zicherovu otazku o… @kuracinarez cez den nic specialne klasicke dojedacie ranajky podla toho co este ostalo a nepokazilo sa inak normalny obed kazdy rok nieco ine a vecer klasicky kanapkovy. Raz sme boli na silvestrovskej veselici a tam nesmela chybat "polnocna" kapustnica. 😁Odpoveď na príspevok od zicher:
ked už sme pri tej žranici, aké máte žravé menu n… @zicher No u nás nesmie chýbať losos,/žralok/, kaviár,suschi šampanské...Odpoveď na príspevok od technik007:
@zicher No u nás nesmie chýbať losos,/žralok/, ka… @technik007 tuším sa ku tebe nanominujem už na silvstra! :-DOdpoveď na príspevok od foox:
my varíme podľa Kuchárskej Biblie, úžasné čítanie… @foox Ako si ku nej prišiel ? Či máš aj pdf ? 😉Odpoveď na príspevok od zicher:
ked už sme pri tej žranici, aké máte žravé menu n… @zicher Ja Ťa asi v tomto neobohatím... Do Silvestra dojedáme všetky sviatočné zbytky. A tak ako @kuracinarez , v minulosti sme v "bledomodrom" na Silvestra robili takmer to isté ako na Štedrý deň - kapustnicu, alebo fazúľovú, atď... Neskôr sme od toho upustili a naviazali sme sa na tradičnú huspeninu a plus (jednohubkové) suché chuťovky - klobásky, slaninky, šunky,... Popri tom sa urobí buď ešte na Silvestra, alebo na Nový rok hovädzí vývar... (nič lepšie nenapraví premulatovanú noc a ukľudní alkoholový žalúdok, než fajný vývarik) ... Nech je už pripravený 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@foox Ako si ku nej prišiel ? Či máš aj pdf ? 😉 @petersd .pdf je nepraktické, tu som investoval https://simaco.sk/obchod/pre-vas-voln...Odpoveď na príspevok od foox:
@petersd .pdf je nepraktické, tu som investoval … @foox A ja svojho času nechcel veriť jednemu známemu, že dal 50, či 60 € za túto knihu na Bazoši. No, tak úprimne.... stojí za to táto kniha? ... ale ruku na srdceOdpoveď na príspevok od petersd:
@foox A ja svojho času nechcel veriť jednemu zná… @petersd no mňa by celkom zaujímalo, ako sa robí pravý pražský talián.. :-DOdpoveď na príspevok od petersd:
@foox A ja svojho času nechcel veriť jednemu zná… @petersd ak si trúfaš robiť výrobky, tak áno, podmienkou je aj vybavenie - mlynec, kuter, plnička, zatvárač konzerv,... bez niečoho sa obídeš, bez niečoho nie. Ak si úplný začiatočník, tak ako videonávod na YT je Mistr MálekOdpoveď na príspevok od foox:
@petersd ak si trúfaš robiť výrobky, tak áno, pod… @foox podmienkou je výlučne chuť skúsiť niečo nové.. Nie, netrúfam si na výrobu a predaj, nemienim samozrejme investovať do masiarskeho vybavenia. Trúfnem si iba na veci, ktoré viem kreativne suplovať a hlavne sú dostatočne inšpiratívne, aby som bol ochotný sa nimi zaoberať. Iste si aj ty našiel v knihe inšpiratívne recepty, ktoré roziskrili tvoje očká a ktoré s chuťou a nadšením vyskúšaš.. Zopár vecí ako pečeňová paštéta, nakladané sterelizované maso, klobásy, jaterničky......... som si vyskúšal a obohatili môj jedániček.. Ale ostávam verný svojmu keramickému grilu a kusu masovej flákoty na rozžeravenom uhlí..Odpoveď na príspevok od zicher:
@foox podmienkou je výlučne chuť skúsiť niečo nov… @zicher prvé vydanie máme uz zopár rokov, viacero receptov už je vyskúšaných, z niektorých sa stali aj "tradičné". Výlučne pre vlastnú spotrebu, nie na predaj.Odpoveď na príspevok od zicher:
@technik007 tuším sa ku tebe nanominujem už na si… @zicher No ale teraz vážne... Na konci roku mávame klasicky klobásku, mastný chlebík s cibuľou, šunku,kapustnicu,obložené chlebíčky a ešte dojedáme z Vianoc..Ja ešte si zvyknem dať halászlé, ale to okolo obeda a potom už len to, okolo čoho pôjdem...😃 Ryby môžem v akejkoľvek podobe, údené, pečené, suschi..Sem tam "dolaďujem" syrovými korbáčikmi a syrovými výrobkami, ktoré patria tiež do "výbavy" na stole...