Horúca

Nemáte pocit, že ten majonézak sa nezožerie?

Zobraz úvodný príspevok
Každý rok brzdím žienku, že stačí tých zemiakov, nedávaj tam další další do hrnca. Každý rok jej vysvetľujem, že tam ešte pôjde cibuľa, uhorka, mrkva, hrášok a enormné množstvo majonézy. A každý rok je toho šalátu toľko, že máme problém zatvoriť misu. A pritom to začína celkom nevinne. Bude stačiť zemiakov? Ešte tam hodím dva-tri...... A ked kukám teraz na tú misu tak mi chodí po rozume- toto sa nezožerie ani do Nového roku. Pokoj v duši všetkým prispievateľom, šťastné a veselé!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

A ten čístý kolagén! Bonus grátis.. Môžu robiť r…
@zicher Vyhlasujem medzinárodný deň HUSPENINY!!!! Kto ju neje-je proti nám...😂
Odpovedať
Huuspeninááá na hrad!... Huuspeninááá na hrad!... Huuspeninááá na hrad!... 🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@duzu Ja mám mrazáky 2+jeden prerobený z chladnič…
@technik007 čučky som dával jeden čas do rumu a potom môžeš upraviť čím chceš červenévíno kolu
Odpovedať

@zicher Vyhlasujem medzinárodný deň HUSPENINY!!…
@technik007 huspenina je jedno s jedál ktoré každý nemusí, to je ako baranina,niekto ju nemusí a pre niekoho delikatesa, divina je dobrá pokiaľ je mladšia, staršia je samá šľacha, jednych som videl že chovajú doma daniele aby veľa nebehali a rastú ráchlejšie ako ovce či kozy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

Fascinujúce ako sa líšia tradície.. Tu obidve bab…
@gadefox presne do huspeniny dávam i šunku a nejakú zeleninu aspoň pre chuť, ak nemám kolienka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@technik007 čučky som dával jeden čas do rumu a p…
@duzu Moja polovička robí z nich likér-griotku...Z vlaňajška zásoba "ešte" tak 7ks 1/2litrové fľaše od rumu,,tento rok cca 4fľaše..
Odpovedať

@technik007 huspenina je jedno s jedál ktoré každ…
@duzu Všetko závisí od úpravy a dochutenie mäsa...Nič viac nič menej...
Odpovedať

@duzu Moja polovička robí z nich likér-griotku...…
@technik007 niekedy mám tiež viac kupujem od cigošov donesú mi rovno domov očistené i borievky, na turistike som sa tak obžral
Odpovedať

@technik007 niekedy mám tiež viac kupujem od cigo…
@duzu Ja mám jedného dodávateľa už cca 4rok a prinesie mi to tiež na isté miesto kde mi to naváži a predá.. Cigoš to ale nie je...
Odpovedať

@duzu Všetko závisí od úpravy a dochutenie mäsa..…
@technik007 pokiaľ k zoženieš kvalitnejšie, no i súkromníci sú potvory chcú zarobiť a chovajú len šrotom ustajnené a pre seba na záhrde na ukážku
Odpovedať
ked už sme pri tej žranici, aké máte žravé menu na silvestrovský večer? Že by som upustil od konvenčného menu jednohubiek- pečivo, klobása, uhorka sardelka, fefronová pasta a oliva a skúsil nejakú zmenu.. Hm? @technik007 , @duzu, @zita19, @petersd , @kuracinarez , @kuracinarez , ......... ktokoľvek má má niečo, čo stojí za nočné zožranie, sem s tým! Ideálne by bolo, keby sa to hodilo k bublinkám, ale nie je podmienkou....
Odpovedať

ked už sme pri tej žranici, aké máte žravé menu n…
@zicher 24.12 nam pisali z Bistro,ci si neobedname nejake jedlo.A dnes uz pisali opat,ze dost bolo tazkych jedal,objednajte si u nas nieco...😁
Odpovedať
Este by som si dovolil doplnit zicherovu otazku ohladom nocneho jedla..Co zvyknete celkovo jedavat cez den,alebo veceru na Silvestra?
Odpovedať

@zicher ja som leniva, neondiem sa s tym. Centralizujem vsetko co by sa hodilo zozrat na jednu policku v chladnicke a kto je hladny, nech sa obsluzi. Hrniec kapustnice vylozim na balkon a pre ten tiez plati samoobsluha. Kolace su este od Vianoc v boxoch na balkone akurat budem musiet dopiect bryndzove tycinky, tie sme uz zozrali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

Este by som si dovolil doplnit zicherovu otazku o…
@kuracinarez cez den nic specialne klasicke dojedacie ranajky podla toho co este ostalo a nepokazilo sa inak normalny obed kazdy rok nieco ine a vecer klasicky kanapkovy. Raz sme boli na silvestrovskej veselici a tam nesmela chybat "polnocna" kapustnica. 😁
Odpovedať

@zicher No u nás nesmie chýbať losos,/žralok/, kaviár,suschi šampanské...
Odpovedať
Článok sa načítava...
my varíme podľa Kuchárskej Biblie, úžasné čítanie 😎
Odpovedať
Kedysi,ked som byval s rodicmi,mali sme na Silvestra presne to iste jedlo ako na vianoce.Teda kapustnicu,salat,namiesto ryby rezne.Teraz uz len sosovicovu polievku hustu s udenym.Podvecer z listkoveho cesta nejake kminove a syrove tycinky.V noci uz nic.
Odpovedať

@zicher No u nás nesmie chýbať losos,/žralok/, ka…
@technik007 tuším sa ku tebe nanominujem už na silvstra! :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

my varíme podľa Kuchárskej Biblie, úžasné čítanie…
@foox Ako si ku nej prišiel ? Či máš aj pdf ? 😉
Odpovedať
Ja už sa veľmi nechcem dožrať ku prasknutiu, tak len jednohubky, prípadne nejakú špecialitu, alebo tataráčik. Ale zvyknem- mám dobrého kamoša, čo prevádzkuje vinotéku, tak raz ročne si doprajem sekt vyrobený tradičnou metódou- druhotné kvasenie vo fľaši. Rovnako, ako sa robí pravé šampanské- dom perignon napríklad. Netvrdím, že chlastám dom perignon, ale je zopár výrobcov v EU, čo robia robia sekt tradičnou metódou.. Je trochu drahšie, ale vždy si nechám poradiť a vždy objedná nejaké za rozumnú sumu, čo som ochotný obetovať. Už som mal asi piatu značku.. V pondelok idem ku nemu, že čo mi ponúkne..
Odpovedať

@zicher Ja Ťa asi v tomto neobohatím... Do Silvestra dojedáme všetky sviatočné zbytky. A tak ako @kuracinarez , v minulosti sme v "bledomodrom" na Silvestra robili takmer to isté ako na Štedrý deň - kapustnicu, alebo fazúľovú, atď... Neskôr sme od toho upustili a naviazali sme sa na tradičnú huspeninu a plus (jednohubkové) suché chuťovky - klobásky, slaninky, šunky,... Popri tom sa urobí buď ešte na Silvestra, alebo na Nový rok hovädzí vývar... (nič lepšie nenapraví premulatovanú noc a ukľudní alkoholový žalúdok, než fajný vývarik) ... Nech je už pripravený 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@foox Ako si ku nej prišiel ? Či máš aj pdf ? 😉
@petersd .pdf je nepraktické, tu som investoval https://simaco.sk/obchod/pre-vas-voln...
Odpovedať

@petersd .pdf je nepraktické, tu som investoval …
@foox A ja svojho času nechcel veriť jednemu známemu, že dal 50, či 60 € za túto knihu na Bazoši. No, tak úprimne.... stojí za to táto kniha? ... ale ruku na srdce
Odpovedať

@foox A ja svojho času nechcel veriť jednemu zná…
@petersd no mňa by celkom zaujímalo, ako sa robí pravý pražský talián.. :-D
Odpovedať

@foox A ja svojho času nechcel veriť jednemu zná…
@petersd ak si trúfaš robiť výrobky, tak áno, podmienkou je aj vybavenie - mlynec, kuter, plnička, zatvárač konzerv,... bez niečoho sa obídeš, bez niečoho nie. Ak si úplný začiatočník, tak ako videonávod na YT je Mistr Málek
Odpovedať

@petersd no mňa by celkom zaujímalo, ako sa robí …
@zicher https://www.youtube.com/watch?v=TKbW6...
Odpovedať

@petersd ak si trúfaš robiť výrobky, tak áno, pod…
@foox podmienkou je výlučne chuť skúsiť niečo nové.. Nie, netrúfam si na výrobu a predaj, nemienim samozrejme investovať do masiarskeho vybavenia. Trúfnem si iba na veci, ktoré viem kreativne suplovať a hlavne sú dostatočne inšpiratívne, aby som bol ochotný sa nimi zaoberať. Iste si aj ty našiel v knihe inšpiratívne recepty, ktoré roziskrili tvoje očká a ktoré s chuťou a nadšením vyskúšaš.. Zopár vecí ako pečeňová paštéta, nakladané sterelizované maso, klobásy, jaterničky......... som si vyskúšal a obohatili môj jedániček.. Ale ostávam verný svojmu keramickému grilu a kusu masovej flákoty na rozžeravenom uhlí..
Odpovedať

@foox podmienkou je výlučne chuť skúsiť niečo nov…
@zicher prvé vydanie máme uz zopár rokov, viacero receptov už je vyskúšaných, z niektorých sa stali aj "tradičné". Výlučne pre vlastnú spotrebu, nie na predaj.
Odpovedať

@technik007 tuším sa ku tebe nanominujem už na si…
@zicher No ale teraz vážne... Na konci roku mávame klasicky klobásku, mastný chlebík s cibuľou, šunku,kapustnicu,obložené chlebíčky a ešte dojedáme z Vianoc..Ja ešte si zvyknem dať halászlé, ale to okolo obeda a potom už len to, okolo čoho pôjdem...😃 Ryby môžem v akejkoľvek podobe, údené, pečené, suschi..Sem tam "dolaďujem" syrovými korbáčikmi a syrovými výrobkami, ktoré patria tiež do "výbavy" na stole...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?