Materiál na kuchynskú linku - dekton, hi macs, corian

Profilova fotka
Ahojte. Zvažujem materiál na pracovnú plochu do kuchyne a chcela by som z neho mať nielen pracovnú plochu ale aj zástenu za linkou a aj jednu stranu kuchynského ostrovčeka. Zatiaľ som dosť nalomená na Hi Macs materiál, no na stránkach niektorých výrobcov som našla material Dekton, s tým nemám veľmi skúsenosť. Máte niekto tento material alebo niečo podobne napríklad Corian?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miyajima:

Ahojte. Zvažujem materiál na pracovnú plochu do k…
@miyajima tak hi macs a corian su zivicove. Len rozny vyrobcobia. A dekton je ina technologia. Zivicove su nachylne ale zase nevidiet spoje. Nemas tu dlzkove obmedzenie. Neviem ci dekton je presne technicky kamen. Lebo pri technickom kameni mas obmedzenu dlzku dosky a vidiet spoj. Si musis zvazit ci chces vizual alebo funkcnost.
Odpovedať
my mame dekton uz druhy rok a uprimne by som nemenila. hlavne kvoli tomu, ze je to fakt odolne, mozes na tom krajat, polozit horuci hrniec, obliat to hocicim a nic sa nedeje. je sice drahsi ako niektore ine materialy, ale je to proste nastalo, ziadne nasiakavanie, nefarbi sa to. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od miyajima:

Ahojte. Zvažujem materiál na pracovnú plochu do k…
@miyajima Dobrý deň Ako sa spomína v predchádzajúcom komentári tak Corian a HiMacs sú rovnaké typy umelých kameňov, kde cca 70% tvoria prírodné materiály a zvyšok sú spojivá...len rozličné značky.... Povrch je náchylný na poškriabanie. Dekton je jeden z najodolnejších kameňov na trhu. Má porcelánoý povrh - je odolný voči poškriabaniu a zmesie teplotu do 300°. Jeho cena výrazne vyššia.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja mam dekton, je to top ako kuchynska doska. Zula tiez je dobra. Zastenu nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vsetkym za odpovede. @lenkito10 nasla som v tvojich albumoch tu dekton linku, vyzera fakt krasne 👍️
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?