Kuchynská linka v tvare L

Pozdravujem, chcem Vás požiadať o praktické rady zo skúsenosti, riešime kuchynskú linku to tvaru L, pripájam foto posledného návrhu aj dispo, ale nepáči sa mi prázdny roh - preto by som tam rada usmiestnila rúru s varnou doskou alebo umývadlo, čím by pod oknom vznikol pekný pracovný priestor. Čo je praktickejšie? Takto je umývadlo aj ďaleko od chladničky. Za každú radu ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Skor tam dat drez ako varnu dosku tam je potom problem s digestorom a zmenil by som kolmy roh za sikmy
Odpovedať
ja by som dala vysoke skrine tam kde mas tu akoby komodu a potiahnut potom varenie a umyvanie na plnu stenu a pod okno uz iba pracovnu plochu
Odpovedať
Dobrý deň prajem , podla mojich skuseností mate kuchynu dobre navrhnutu avšak treba premyslieť otvaranie okna voči vodovodnej baterii na dreze. Drez možno vyzerá že je daleko od chladničky ale zase mate vel preistoru medzi varným a umývacím centrom. A ako vam už niekto pisla tak varnu platnu dať dorohu vám skomplikuje potom výber digestoru, možno by stačilo posonuť drez viac dolava.
Odpovedať
ja by som len posunula varnu dosku smerom k rure, Medzi rurou a varnou doskou staci 60 cm (ale uznam viac je lepsie) a tym padom sa zvacsi jednoliata prac doska. Alebo dat sikmy roh a do rohu drez. Mozno by to bolo optimalnejsie nie kvoli vzdialenosti od chladnicky, ale kvoli tomu gaucu prirazenemu k linke. V ziadnom pripade nedavat do rohu varnu dosku. A samozrejme pozot na bateriu pod oknom. Toto je chronicky problem, ktory malokto riesi skor ako vsetko zmontuje
Odpovedať
Profilova fotka
@durisovajana1 ahoj, tamnizkamkomoda mi tam zavadzia oproti chladnicke( inK tu daj vstavanu, takto tAm prilis krici) budes chciet dat plech dnu, cistit, rozmrazovat- pred chladnickou radsej volny priestor. Ten jedalensky stol radsej otocit pozdlzne a posunut trochu ku stene dolava. Kuchynu by som pri sedacke potiahla kusok do U aby sa opticky oddelila kuchyna a obyvka... ja mam v albume prerobenu L do U. Je to dost praktickejsie. Inak nezvazujes vymenit tv a gauc?? Pri umyvani riadu bude manzel buchotat s riadmi a rusit ta pri sledovani Tv-))) Do rohu by som nedavala ani varenie ani umyvanie riadu- ak nemusis. Urcite nie skoseny roh- nemoderne. Max to umyvadlo posunut viac dolava..
Odpovedať
do rohu varnu dosku, umyvdlo? blbost teraz to mas dobre navrhnute
Odpovedať
Profilova fotka
Skrinu medzi chladnickou a skr.s rurou na pecenie rozsirit na 60 cm,takto ziskas plnohodnotnu potrav.skrinu,varnu dosku mozno potom este kapanek dolava,vsetko vsak z alezi od rozmerov linky
Odpovedať
6 @bambula626 ahoj, ďakujem veľmi pekne prosím ta akú máš vzdialenosť priestoru v tom Ucku v tvojej kuchyni?mne by vzdialenosť jednotlivých skriniek vyšla max 1,5m zdá sa mi to malo na pohyb a otváranie skriniek. Skôr sme tam rozmýšľali len nejaký pultik alebo stienku od gauča, tiež sa mi nepáči ako je nalepeny na linke ale priestor mame žiaľ daný a inak sme to nevymysleli. Otočenie gauča a TV asi nie, bude umývať riady potichu 😁
Odpovedať
Ďakujem vsekty za rady a názory. Dres do rohu som hlavne chcela aby tam bol využitý priestor ale skúsenosť s nim nemám, iba co som videla ze to tak majú druhí. A pod dres do dolnej skrinky koše atď. Rúru sme tam zavrhli úplne.
Odpovedať
Dobrý deň, určite odporúčame rohový drez a skrinku pod drezom využiť ako otočné police na hrnce a kuchynské pomôcky. Rohovým drezom sme venovali celý článok na našom blogu. Viac info nájdete na našom profile kde si môžete pozrieť aj fotky jednotlivých rohových drezov.
Odpovedať
Profilova fotka
@durisovajana1 ahoj teraz mam 170cm, v pohode robime dvaja, v rd budem mat len 1250 cm, podla normy by malo byt na 1,5 kroku aby si sa vela nenabehala medzi ramenami. My aj tak radsej robime v kuchyni len 1. Podla mna mas 1,5 m dost. To jedno dorobene rameno je menej hlboke u mna len 50 cm a uplne v pohode. Dlhe je len 140 cm aby som ho nemusela prilis obchadzat smerom do obyvacky. Ale pomoze ta pracovna plocha neskutocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@durisovajana1 inak ja mam dres v rohu ked kuknes aj v povodnej aj prerobenej kuchyni a nestazujem sa, ale pravouhly roh. Aspon mam okolo kopu odkladacieho miesta na spongie a kefy atd. Inak odporucam montovany odspodu ak sa da a pod rohovy dres dat nie hrnce ale smetny kos a chemiu, kvoli sifonom tam vela hrncov nezmestis. Ja mam prave vsetky v tom dorobenom plytsom ramene- kukni foto v albume...nemam tam tie otocne kolesa nikde v rohoch. V pravom rohu mam hlboky priestor na najvacsie hrnce, mixer a kuchty, ktore pouzivam najmenej...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bambula626 ano ano pozerala som, kraaasna kuchyna ta pracovna doska je dokonalaaa :) je to sice urcite drahsia varianta - rohovy drez, ale stale viac sa mi to paci - prakticke vyuzitie miesta v rohu umyvadlom a pod nim ako pises kos chemia atd. Mne sa teda paci aj skoseny roh tak uvidime ako to nakoniec dopadne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@durisovajana1 ja nemam kupeny rohovy drez, su to dva samostatne drezy montovane odspodu, je fam urobene aj spadovanie v kameni...
Odpovedať
my budeme mat niečo podobné, len my máme okno tam kde vy digestor a dvere do spajze na tej strane, kde vy okno... ja osobne som pod oknom chcela pracovnú plochu (zbieram skusenosti a názory ludí, obzeráme kuchyne) a priame svetlo z vonku je lepsie na prípravu vecí, než na umývadlo (aj tak predpokladam, ze budete mat tiez umývačku riadu) a som praktický typ (podla mna, a ja by som si dala rohové poličky, nie tieto rovné, tým pádom viac využiješ roh (a teraz sú bombové riešenia od rôznych firiem na rohové suflíky, policky atd). my sme tiez uvazovali kam s umývadlom a budeme ho mat asi tak ako je na tejto stránke http://bydleni.idnes.cz/foto.aspx?r=k... (teda niečo podobné), lebo ten roh v kuchyni aj tak nevyužijem ako sa poznám a ja osobne nechcem nič vykladať na drez.. všetko chcem mať odložené, vysuvné atď. ešte stále to máme v štádiu plánovania, špekulovania...takže toto sú moje postrehy, inác pár ludí sa stazuje, že ked je okno prílis blízko pri drese tak si ospliechaju obcas okno (to len z postrehov známych), ze uz by druhykrat nedali umyvadlo pod okno (aspon nie tesno), a este (dufam ze sa nenahnevas) ale mne osobne sa tie otvorene skrinky nepácia na tej lavej strane pri dverach, z praktického hladiska by som dala niečo uzavrete (netreba utierat prach :-D a vkuse vykladat) tam by som dala niečo uzavrete, mozno suflíky (prehladnejsie uskladnenie), prípadne by som celú kuchynu riesila skor v tvare U ako L, lebo máte super priestor ;-) a tým by som vyuzila aj ten lavý roh viac.... to su len také moje postrehy amatéra :-D :-D :-D príjemne budovanie a zariadovanie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pri tejto dispozicii by som volila radsej kuchynu do tvaru U, medzi sedacku a linku by som zvolila nejaky predelovaci prvok, ktory moze plnit aj uloznu funkciu a za nim bude pokracovat jedalensky stol. Takto mi to pride dost neprakticke aj z hladiska umiestnenia komody pri chladnicke. Ale nakoniec v nej budes varit ty a vies asi dopredu odhadnut, kolko miesta dokazes vyuzit pri vareni. Niekto robi caj a zaprace pri tom celu takuto velku pracovnu plochu a niekto dokaze v malinkej kuchyni uvarit 3-chodovy obed a k tomu este aj upiect zakusok ;-)
Odpovedať
ďakujem za názory, tie otvorene skrinky tam iba dal priatel aby sme mali predstavu o vyuzitelnosti priestoru, ale tam na 90% nic nebude, nakolko sa mi tiez pozvada alternativa do U, takze by kuchyna pokracovala za sedackou a teda by tam ta komoda bola viac menej zbytocna. Velmi sa mi paci to foto obycajneho drezu v rohu to je podla mna super vyuzity priestor, predsa len sa daco v tom dreze oplachne aj ked bude umyvacka. a ako pises sa mi paci predstava volnej vacsej pracovnej plochy pod oknom s prirodzenym svetlom. Tiez toho budeme este vela spekulovat, je super ze na nete je dostupnych niekolko 3D programov kde si clovek naplanuje aku ma predstavu aby zistil ci to bude pekne ci nie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?