Kuchynska linka oprava

Viete mi poradit niekto ako opravit kuchynsku linku? Je na nej asi 3x3cm vypalena diera, celkova dlzka linky je az 5metrov takze nechcem menit celu linku pre 3cm... je nejaka moznost to opravit ? alebo nejaka tapeta, folia na kuchynsku linku? Este mi napadlo zbrusit to brusnym papierom aby neboli hrbolceky a zamalovat kedze linka je maslovej farby, je to blbost ?
Odpovedať
Síce starší príspevok, ale možno pomôže aj ostatným. My sme rekonštruovali svokrovcom kuchynskú skrinku, pri sťahovaní im spadla, obili sa boky (úplne až po drevotriesku) a odlúpilo sa aj z kuchynských dvierok. Boky resp. korpus bol v dekore dub sonoma (dosť známy) a dvierka boli hladké, matné, vo farbe RAL 1015. Nakoľko obité to bolo hodne, hlavne na boku, kúpila som tmel na drevo v kýbliku, zmiešala s drevenými pilinami a zarobila diery. Nechala vysušiť, prebrúsila. Nakoľko bok linky bol v štandardnom drevodekore podarilo sa mi nájsť samolepiacu tapetu, taktiež aj na dvierka z tej istej webovej stránky, s tým to šlo veľmi ľahko, netrebalo ani vodu pod fóliu, len starou bankomatovou kartou som postupne vyhladzovala a vytláčala bublinky pri aplikácii fólie. Držalo to v pohode, už síce kuchyňu vymenili, ale aj pri demontáži bola stále ako nová, rozdiel medzi poškodenou opravovanou skrinkou a ostatnými skrinkami žiadny.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan5595 a nemas k tomu nahodou aj nejaku fotodokumentaciu? Lebo ako proces opravy to vyzera zaujimavo
Odpovedať
@ris66 Nemám žiaľ, toto bolo teda asi aj 5-6 rokov dozadu. Ale naspamäť si pamätám použité produkty, ak chcete, hodím do súkromnej správy, aby som tu nerobila reklamu.. Aj v dome, čo sme dedili po mojej starkej, boli všade tie také staré papundeklové dvere so sklom v strede, už obité, špinavé. Nechcelo sa mi ich natierať farbou tak som zarobila obité rohy s tmelom, kúpila fóliu a len prelepila.
Odpovedať
Hlavným bodom je ísť na to pomaly, neodlepiť celú rolku fólie, ale len postupne odlepovať, vytláčať bublinky, kraje odrezať vysúvacím nožíkom, poprípade ja som hrany robila tak, že som nechala viac fólie, a som to v rohoch "poskladala" ako keď sa balí vianočný darček 🙂 Tých fólií je milión, niektoré sú tenké ako vlas, tie sa potrhajú už pri škrabnutí nechtom, ale sú aj také hrubšie, čo som v pohode vedela aj umývať jarovou vodou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?