Kuchynska linka - pracovna doska

Zdravim, verim, ze sa tu najde medzi vami niekto, kto mi bude vediet poradit, kedze ja sam nie som v tejto oblasti odbornik. Pri montazi kuchynskej linky (ktora bola vyrobena na mieru), mi na mieste rezali z pracovnej dosky. To chapem, docital som sa, ze sa standardne nechava vyrobit doska o nieco vacsia a reze sa az na mieste. Co ma ale trapi je, ze tu odrezanu hranu nijak neoblepili. Zostala "hola" a prilozili ju ku stene. Z vrchnej strany ma to ani tak netrapi, kedze tam pride na stenu este sklo, ktore bude akoby pretrcat nad dosku a medzi tym bude silikon, takze tam by ku kontaktu s vodou dojst nemalo. Co ma ale trapi viac je, ze takmer na kraji linky resp. na mieste, kde je odrezana pracovna doska, mam parnu ruru, ktoru dost vyuzivam, a pri otvoreni z nej ide dost vela pary. V upozorneniach pritom este maju zvyraznene, ze spoje pracovnej dosky nemozu prist do kontaktu s tekutinou. Mam preto obavy, ze ta para moze vyrazne skratit zivotnost pracovnej dosky tym, ze sa dostane prave zo spodnej strany k neoblepenej doske. Trval som na tom, ze ju chcem oblepit, no v studiu mi tvrdia, ze mi tam daju zo spodneho podhladu a spredu medzi dosku a stenu silikon. Vraj je to standardne riesenie. Co mi na tomto rieseni vadi: 1.) videl som par fotiek so silikonom medzi stenou a doskou, neviem, ci to bolo zle urobene, ale vyzeralo to neesteticky 2.) silikon na stenu - viem, ze tu linku asi tak skoro menit nebudem, ale dost som sa na vyrovnani tych stien nadrel, a myslim si, ze ak by som to chcel nejak potom upravovat, celu stenu budem musiet oskrabat, inak ten silikon dole nedam. 3.) myslim si, ze standardnejsie riesenie je oblepenie hrany. Robia to aj v hornbachu, a ta linka je v trochu inej cenovej kategorii ako moja Viete mi niekto poradit, ci sa to skutocne tak robi, ci to je normalne riesenie? Mal som s nimi uz pocas montaze par problemov, kedy ich odvedena praca sa rovnala cistej fuserine, tak neviem, ci im mozem verit, alebo zas sa chcu z toho len nejak vyvliect a rychlo to opravit. Dakujem.
Odpovedať
@robert9 trvaj na svojom.....silikon je na zakrytie fuseriny....inak dnes aj stolara zohnat je problem poriadneho...
Odpovedať
Dakujem za reakciu. Co sa tyka kvality linky s tou som spokojny, material vyzera byt tiez fajn. Nie som vsak spokojny s pracou monterou. Preto sa radim, ci to je skutocne standardne alebo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@robert9 mal som tiez takeho majstra, ktory by vsade len silikon a teda nebol som z toho nadseny, podobne ako ty, ked to chces aby to spravili inak, tak im to treba povedat, necuvol by som, su to tvoje peniaze, uz ked to robia, tak nech je to tak ako si predstavujes
Odpovedať
Profilova fotka
No tak to je pre nich najjednoduchsi sposob zaplatania zlej urobenej prace. Rozhodne by som ale trvala na svojom, nech to spravia poriadne
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem. Ked pises, ze uz si mal aj doteraz s nimi nejake problemy, tak asi by som hladal nejake ine riesenie. Akoze trvat na tom, nech to spravia poriadne. To je take no... Oni povedia, ze to je poriadne, ale pre ineho to nemusi byt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?