Koberec pod jedálenský stôl

Potrebovala by som poradiť s výberom koberca do kuchyne. Rozmýšľam, že by som dala pod jedálenský stôl koberec, len sa neviem rozhodnúť aký. Máte niekto pod stolom v kuchyni kusový koberec? Je to veľmi nepraktické riešenie? Máte ho len pod stolom, či aj pod stoličkami? Aký druh koberca by bol ideálny na takéto miesto? Čo som videla koberce, všetky sa mi zdali nejaké mimo, že to nebude dobré, ale možno to bol len môj pocit a slabá predstavivosť 🙂.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru ked chces koberec pod jedalensky stol, tak jednoznacne by som zvolila uz nejaky vacsi, aby bol aj pod stolickami
Odpovedať
@moratibru Nedávaj koberec, bude to samý fľak.
Odpovedať
@moratibru mame aj pod stolickami. Ja som davala hlavne preto, lebo nam sa tam spajaju dve rozne dlazky, tak som to chcela ujednotit.. Inak by som asi nedala.. Nemyslim si ale, ze je to nejake neprakticke, ved nejeme ako prasata.. Mozno ak by som mala este male deti, tak by to bolo neprakticke, tie predsalen viac namrvia. Nevysavam ho castejsie, ako zbytok miestnosti, jedine, co je u nas blbe, ze pes sa tam rad povaluje.. Cize vacsinu spiny zavlecie prave pes. Koberec je bez vlasu, cize nehrozi nejake zabitie omrviiek v nom. A tepujem ho raz za rok. Mali sme predtym aj pri gauci koberec a spinil sa podstatne viac, ako ten pod stolom, tak som ho dala prec..
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru ja som zasadne proti kobercom, takze by som nedavala. ale ak sa ti to paci, tak si daj. no zbytocne sa ti tam bude drzat spina a hlavne omrvinky.
Odpovedať
Koberec je fajn pod stolom jedine aby nešiel chlad na nohy, že od podlahy, ale to je akurát tak všetko. Inak to nestojí za nič. Jedného času sme tak mali a bolo to k ničomu. So stoličkami sa neustále krčil, možno keby bol ešte väčší tak by sa to dalo, ale neviem no my teraz nemáme žiadny a je to lepšie.
Odpovedať
No ja to riešim kvôli tomu, že tam sú dubové parkety a aj napriek všetkým možným lepkám sa proste robia na nich čiary keď sa sediac na stoličkách posúvajú, odsúvajú stravníci (podotýkam nikto nemá viac než 75 kíl, čiže to nie je o nejakých ťažkotonážnikoch). Aj keď samozrejme rešpektujem, že každá drevená podlaha sa vekom opotrebuváva a nemám s tým problém, to ako je to vyšúchané pod stolom sa mi zdá už dosť a nebaví ma stále niekoho napomínať, nech sa nadvihne a tak sa posúva na stoličke. Mala som pôvodne vybraté vlnené koberce z ikey ale sa mi po zhliadnutí naživo zdali nepraktické a tak uvažujem aký koberec tam teda dať.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru Nerozmyslala si na nohy stoliciek nalepit nieco? Aby to nerobilo ciary?
Odpovedať
@nemcek no nepomáhajú ani dve vrstvy filcovych podloziek, tak neviem čo viac tam nalepiť
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru Ake hrube mas tie podlozky? To nechapem, ze to nepomaha. Filc a celkovo taketo plstene u nas pomohli. Su aj gumene, to som videl v obi sa mi vidi, len to je take podivne, to kedysi byvalo to si pamatam, ze to starka este moja mala v kuchyni na stolickach, take akoby papuce pre tie nohy.
Odpovedať
@nemcek nechápem ani ja, samozrejme od začiatku sme dali na nohy filcove podložky, ale aj napriek ním keď sa človek posúval, tak sa robili také šmuhy. Samozrejme podložky vždy obnovujeme, resp. na tie zosuchane najlepim nové. Podlaha sú klasické stromcekove dubové parkety.
Odpovedať
Nedaval by som vobec asi. Uz len z praktickeho hladiska, Zober si kolko krat ti nieco padne na zem z jedla, kolko krat sa tam nieco vyleje a podobne. Z podlahy to utries v pohode ale koberec mozes akurat tak tepovat
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru To je zvlastne, este vyskusaj tie gumene pozriet, ale to mam obavu, ze na parketach to bude robit este vacsie ciary, cmuhy. Lebo koberec ten sa bude krcit, u nas by som moc s kobercom veru nepochodil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?