Indukčná doska

Dobrý večer, priatelia. Píšem tu s veľkou nádejou, že mi poradíte ohľadom indukčnej dosky značky Bosh. * je dôležité, aký má príkon ? * je dôležitý, tento údaj 220-240V ? Indukčnú budem mať prvý krát a vôbec sa do toho nerozumiem. Čítala som si tu pár príspevkov, ale odpoved som nenašla . Ďakujem 🙏.
Odpovedať
Ahoj. Určite to ma význam. Niektoré infukcie sú na 400V -3 fázy a preto je to dôležité. Niektoré musia ísť na 3 fázy a nie je ich možné potom zapojiť keď nemáte v byte/dome 3 fázy. Príkon zasa aby ti nevyhadzovalo istice keď ju zapnes na plno. Štandardná zásuvka by mala zvládnuť 5,5 W.
Odpovedať
@mato86 230x16=3680W
Odpovedať
@mato86 najviac indukcii je na 2x 230v tzn 2 fazy. Zasuvka urcite neznesie 5,5kW, kedze obyc bezna je na 16A,3680W. Indukcna za zvycajne pripaja pevnym spojenim, nie cez zasuvku.
Odpovedať
@sonitta2021 Odpovede: - áno, je dôležitý príkon. Musíš mať dostatočné ističe, aby ti ich nevyhadzovalo. - áno, aj ten údaj je dôležitý. Indukčné dosky môžu mať napájanie 240 V alebo 400 (380) V. Podľa toho elektrikár vie, aké káble tam má priviesť.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonitta2021 v prvom rade by som začal tým, že si zistíte, aký istič máte pred elektromerom. Či je jednofázový alebo trojfázový a akú má hodnotu v Ampéroch.
Odpovedať
@merak presne to som chcel napisat, to je podla mna to najdolezitejsie, co treba zistit
Odpovedať
@mato86 a všetci ostatní, nepoznám žiadnu indukciu ktorá ide na 400V, ale 2x230V áno a to je podstatný rozdiel, tú môžem napojiť i na 1x 230V akurát pôjde z malým obmedzením, max výkon sa používa len veľmi krátky čas po uvedenia do varu , následne stačí oveľa nižší výkon, cez zásuvku sa môže pripojiť malá indukcia, tá sa predáva s pohyblivým prívodným káblom so zástrčkou
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu bohužiaľ, ja som sa už raz stretol so sklokeramickou varnou doskou ktorá išla na 1x400Vac 16A. Teda pripojenie L1, L2 a PE.
Odpovedať
@merak pošli tú schému 2 fáz na jednu indukčnú cievku, a typ indukcie
Odpovedať
@mato86 5,5 kw je 24 A neviem o takej zásuvke čo to znesie potom sa robia 20A ale tam je prívod 3x4mm2 moja indukcia ma 7,5kw a prívod 2x230V a indukcie sa pripájajú na pevno
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu áno, hneď ako mi pošleš stroj času, keďže to bolo pred 10 rokmi. P.S.: sklokeramika tiež funguje na indukcii a cievkach?
Odpovedať
Profilova fotka
@hades11 on napísal 5,5W, nie 5,5kW. Ale aj to bol asi preklep. A áno, existujú zásuvky na 230V a 32A alebo aj na 63A.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@merak aj preto som napísal 5,5 kW lebo asi na 5,5W indukcii by asi by nič neuvaril
Odpovedať
@merak zaujímavé obe majú takmer identické platne so sklokeramiky, a jednej dali názov indukcia a druhej sklokeramika a ohrieva ju špirála, na trhu boli asi súčasne,ak by existoval stroj času pozrel by som čo som niekedy navystrájal ešte s prarodičmi, lebo to mám už len matné spomienky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?